The Da Vinci code door Dan Brown

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
Boekcover The Da Vinci code
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 468 woorden
  • 10 augustus 2006
  • 25 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
25 keer beoordeeld

Boekcover The Da Vinci code
Shadow
The Da Vinci code door Dan Brown
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: De Da Vinci Code Auteur: Dan Brown Uitgeverij: Luitingh Jaar van uitgave: 2004 Vertaling: Josephine Ruitenberg Thema: Religie Genre: Thriller Keuzeverantwoording: Ik las het boek omdat mijn moeder en mijn zus het boek reeds hadden gelezen ener zo enthousiast over spraken. Maar natuurlijk ook door de grote aandacht van de media, die het boek zo promoten. Dat maakte me nieuwsgierig, en zette zo de stap naar de boekenplank. Belangrijkste gebeurtenis: Als ik een fragment moet kiezen dat eruit springt, dan kies ik het slot. Het is zo fijn om alles zo mooi in elkaar te zien vallen. Alles wordt netjes duidelijk gemaakt. Op het einde is er een nogal Amerikaanse “happy end”, maar het is er zeker die er absoluut mag zijn.
Beoordeling: De Da Vinci Code is een zeer spannend boek. In de eerste 50 pagina’s is het misschien nog even wennen, maar eens je goed vertrokken bent, geraak je er niet meer vanaf. Meneer Brown heeft het verhaal heel mooi neergepent, het was zeer vlot te lezen. Het boek heeft me geen seconde verveelt, integendeel het boeide me de hele tijd. Om de haverklap kom je nieuwe interessante feiten te weten. Alhoewel er soms een klein intermezzo wordt ingelast om deze feiten/zaken te verklaren, zijn deze zeker niet overbodig of vervelend, deze maken het boek juist zo rijk! Maar er is ook een kleine keerzijde van de medaille, er wordt in het boek ook over het Opus Dei gesproken. Hieromtrent zijn de feiten niet altijd even correct. Je moet er wel mee rekening houden dat het verhaal verzonnen is, het is fictie. Het boek is ook zeer actueel. Dat merk je omdat er wordt gesproken of gebruik gemaakt wordt van zeer moderne voorwerpen. Maar ook de manier waarmee de personages met elkaar praten, wat en waarover ze allemaal praten en zo. Het verhaal speelt zich af in het heden. Wat wel een beetje jammer is aan het boek, is dat de personages niet erg ver worden uitgeschreven. Het zou helemaal geen extra last zijn moest hier wat meer aandacht aan hebben besteed. Het zou het boek juist nog dikker maken en zo heb je dus nóg meer leesgenot! Binnenkort in mei komt de verfilming van De Da Vinci Code uit, met onder andere Tom Hanks (professor Langdon) en Audrey Tautou (Sophie Neveu). Er wordt veel van de film verwacht, men hoopt dat het even goed zal zijn als het boek, beter zal namelijk moeilijk zijn. Het boek zet je aan het denken in verband met bepaalde zaken zoals de Katholieke Kerk, bepaalde zaken in verband met Jezus Christus & Maria Magdalena, de symboliek in het algemeen, de verhoudingen en verschillen tussen man en vrouw. De Da Vinci Code is een klassieker, een legende. Dit boek moet je gewoon ooit eens in je leven gelezen hebben.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Da Vinci code door Dan Brown"