ADVERTENTIE
Hoe neem je netjes ontslag bij je bijbaantje?

Je vindt je bijbaantje niet meer leuk of je hebt iets anders gevonden, maar hoe neem je dan netjes ontslag? Je leest alle tips over het nemen van ontslag op Youngpwr.nl, het nieuwe platform met alle informatie over werken en starten met ondernemen.

Check de tips van Youngpwr!

2. De Colorado Kid
3. Stephan King
4. Literatuur/misdaad
5. Het boek begint in de Grey Gull als een Boston Globe journalist vertrekt en $100,- dollar achter laat, daarna pakt Vince zijn geld en legt het goede bedrag op tafel. Daarna gaan Vince, David Bowie en Stephanie, alle drie journalisten, terug naar huis en daar beginnen David en Vince te praten over mysterieuse verschiijnselen aan de kust van New England, zoals de kustlichten, mensen die aanspoelen, verdwijnen of vermoord worden. Daarna beginnen David en Vince over een man die gevonden werdt op een strand, een zaak waar ze al 25 jaar aan hebben besteed. Ze vertellen over wie hem had gevonden en dat het bleek dat de man rond de 40 was en gestikt was in een stuk vlees, voor de rest had hij nog 20 roebel bij zich, een ring en een pakje sigaretten waarvan er een sigaret gebruikt is. Later ontdekken ze dat er een stempel van de staat op staat waar hij het pakje had gekocht en dat blijkt Colorado te zijn. Ze laten zijn foto in alle kranten van Colorado zetten en ze vinden zijn vrouw di ehem nooit meer had gezien nadat hij na zijn werk ging. Op zijn werk was hij 5 uur voor zijn dood nog gezien, 3000km verderop dan waar hij gevonden was. Het was waarschijnlijk dat hij een privé-jet had genomen omdat de tijd ertussen maar 5 uur is, maar niemand weet waarom hij in New-England was en waarom hij 20 roebel bij zich had. 6 maanden later gaat David dood en dan stopt het verhaal.
6. De hoofdpersoon, is Stephanie Mc Cann, de bijpersonen zijn Dave en Vince: reporters van de Weekly Islander. De personen maken geen ontwikkelingen door in het verhaal omdat alles zich afspeelt binnen een paar uur.


7. Het verhaal speelt zich af op een eiland voor de kust van Maine (New England) in het restaurant de Grey Gull en bij David thuis.
8. Het verhaal speelt zich af in de herfst van 2005, dat kom je te weten als ze zeggen dat er iets 25 jaar geleden gebeurde in 1980 en omdat er moderne dingen in voorkomen zoals: GPS, de tv-serie CSI en het internet. Het grootste deel van het verhaal is een terugblik.
9. het verhaal begint in het midden van de gebeurtenissen, als David en Vince praten tegen een journalist van de Boston Globe in het restaurant de Grey Gull.
10. Het belangrijkste probleem in het verhaal is hoe en waarom de man gedood is en wat hij daar deed. Het boek heeft een open einde, Ik vond een open einde niet zo goed bij dit boek passen omdat het draait om een moord of ongeluk.
11. Het hij/zij perspectief: dit perspectief lijkt heel veel op het ik-perspectief, maar de hoofdpersoon wordt nu in de hij- of zij-vorm beschreven. Je kijkt door de ogen van deze “hij” of “zij” mee en je komt alleen de gedachten en gevoelens van die persoon te weten. Van de andere personen zie je alleen de “buitenkant”. Je kunt niet door hun ogen kijken.
12. Het boek heet de Colorado Kid omdat de onbekende man die gevonden was uit Colorado kwam en Dave hem daarom zo noemde.
13. Ik vond het boek niet fantastisch, zeer middelmatig zelfs. Dit was het eerst eboek van Stephan King dat ik heb gelezen en waarschijnlijk ook het laatste, omdat ik het open einde niet toepasselijk vond, de manier waarop het verteld wordt aan de lezers buitengewoon irritant is en er in de eerste 50 bladzijdes niets gebeurd en die ook totaal overbodig zijn. Ik zou dit boek aan niemand aanraden.


Informatie schrijver:
Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaans schrijver die bekend is geworden door zijn horrorverhalen. Zijn boeken zijn bij zijn fans zeer populair en komen voor op lijsten van best verkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

J.

J.

mag ik even zeggen dat er veel te veel daarna in staat? dit leest vervelend heb je waarschijnlijk ook aftrek voor gekregen of niet?

9 jaar geleden

H.

H.

Fijn dat je dit erop hebt gezet ,maar in de SV(5) staat de naam David en bij de personen(6) Dave. Hij heet trouwens Dave en is rond de 90.

8 jaar geleden

L.

L.

Stephen King is in de US één van de top selling auteurs, en bijna al zijn verhalen worden verfilmd. Zo schreef hij klassiekers in het genre zoals Carrie, The Shining, IT, Christine, etc.. Zowat AL zijn boeken zijn absolute bestsellers geworden. En jij beoordeelt hem op basis van zijn open einde ?? Tip : probeer zelf al eens foutloos te schrijven. WERDT ???

7 jaar geleden