Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

The climb door John Escott

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
Boekcover The climb
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 314 woorden
  • 13 mei 2011
  • 96 keer beoordeeld
Cijfer 7.4
96 keer beoordeeld

Boekcover The climb
Shadow
The climb door John Escott
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
The climb.
Eleni, een van de hoofdpersonen uit het verhaal, ze werkt in de winkel van mr. Papas.

Costas, jongen die als eerste de berg, de Eagle’s rock wilde beklimmen.

Mr. Vitalis, eigenaar van Eagle’s house.

Mr. Holland, man van een ander eiland die heel eenzaam was en zich anders voordeed dan wie hij werkelijk was. Hij was namelijk David Ashken, een schrijver over zijn eigen leven als bergbeklimmer.

Mr. Papas, eigenaar van de winkel waar Eleni ook werkte.


Mr. Kazakou, vader van Eleni en Costas en eigenaar van het hotel waar Mr. Holland verbleef.


Korte samenvatting.
Costas wilde graag de Eagle’s rock beklimmen, om zo beroemd te worden. Het is nog nooit iemand eerder gelukt om die hoge berg te beklimmen. Er komt een verdachte man naar het eiland die zichzelf mr. Holland noemt. Costas denkt de hele tijd dat hij de man kent. Mr. Holland is een arme man die graag wat meer geld zou verdienen. Hij kreeg 20000 pond geboden door mr. Vitalis als hij de berg zou beklimmen. Mr. Holland twijfelde daarover. Costas vond een boek en kram er zo achter dat mr. Holland eigenlijk David Ashken heette. David was vroeger een beroemde klimmer en schrijver geweest. Costas dacht dat hij ook als eerste de Eagle’s rock zou willen beklimmen, maar hij wist goed dat David beter kon klimmen dan hij. Costas wilde op een morgen de berg gaan beklimmen, voordat David hem voor was. Costas stond op de berg, maar kon na een tijdje niet meer verder. Hij kon geen kant meer op. David durfde en wilde hem eerst niet redden na wat er eerst allemaal in zijn avonturen is gebeurd. Na veel aandringen van Eleni, waagde hij toch een poging. Het lukte hem om Costas beneden te krijgen. Costas wilde de berg nooit meer beklimmen en David zei juist dat hij weer begon als bergbeklimmer.

REACTIES

J.

J.

Leuk

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The climb door John Escott"