Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

The BFG door Roald Dahl

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
Boekcover The BFG
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 791 woorden
  • 1 juli 2008
  • 75 keer beoordeeld
Cijfer 7.3
75 keer beoordeeld

Boekcover The BFG
Shadow
The BFG door Roald Dahl
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
BFG

Het gedicht, verhaal of boek
- Big Friendly Giant / BFG
- Roald Dahl

Het soort verhaal of gedicht
- Het is een avonturen boek. Omdat de reus en het meisje veel avonturen beleven.
- Het verhaal is volkomen onrealistisch. Omdat het over reuzen gaat. En die bestaan niet.

De personen
- Sophie: Sophie is een klein meisje. Ze woont in een weeshuis tot ze wordt meegenomen door de BFG. Ze wil heel veel leren over de reus en vindt het leuk om avonturen te beleven en met de reus op stap te gaan
-
BFG: De Big Friendly Giant oftewel de Grote Vriendelijk Reus. Is te horen aan de naam een grote vriendelijke reus. Hij is anders dan de andere reuzen. Hij wil mensen niet opeten en geeft mensen juist dromen wanneer ze slapen.
- De BFG zal ik wel willen leren kennen, omdat hij heel groot is en vriendelijk.
- Ik zou niet BoneBraker willen leren kennen omdat hij kinderen eet en mij maar eng lijkt.
- Ik lijk op niemand uit de tekst. Maar ik zal wel de BFG willen zijn want dan kan je heel snel rennen. En allemaal leuke dingen beleven.

De achtergrond
-Het verhaal speelt zich af rond 1982 en voornamelijk in de grot waar de BFG woont en bij de koningin van Engeland.
- De tijd en plaats zijn niet belangrijk want er wordt niet echt veel over verteld.
- Nee, want er wordt niks over de achtergrond gezegd. Want Sophie is een wees. En reuzen hebben geen familie.

Samenvatting
Sophie is een klein meisje en woont in een weeshuis. Ze is bang om in slaap te vallen omdat ze gelooft in spoken.
Op een nacht is Sophie klaarwakker. Ze kijkt uit het raam en ze schrikt zich rot, want er staat een groot wezen aan de overkant. Opeens ziet hij Sophie . Hij pakt haar beet en neemt haar mee. Bij een grot aangekomen stoppen ze en Sophie denkt dat de reus haar gaat opeten. De reus zegt dat hij de BFG is en dat de andere reuzen mensen opeten.Dan vertelt de BFG van alles over de andere reuzen. De reuzen eten echte mensen op, Sophie vindt dit heel erg. Maar de BFG verzameld dromen die in potten bewaard zitten om aan de kinderen te geven zodat ze beter kunnen slapen. Sophie vindt dat ze iets moeten doen aan die mensetende reuzen en wil naar de Koningin van Engeland gaan om dit te laten stoppen.Dan heeft Sophie een plan bedacht. Ze gaan dromen mengen en doen ze in een pot. De droom is voor de koningin, maar het is een nare droom over reuzen die kinderen opeten. Ook de BFG komt er in voor, maar die is juist een lieve reus.Dan gaan ze naar de koningin. Om het in een droom allemaal aan haar te vertellen.De BFG zet Sophie af bij het paleis. De volgende ochtend werd de Koningin van Engeland wakker. En zag Sophie op de vensterbank zitten die zag ze ook in haar droom. Later komt de BFG er nog bij en bij het eten vertel de BFG alles over de reuzen.Toen de BFG alles had verteld, riep de koningin het hoofd van het leger en het hoofd van de luchtmacht. Ze gingen de andere reuzen vangen. Toen ze eraan kwamen vingen ze na een tijd alle reuzen en ze werden vastgebonden. Ondertussen waren ze in de stad ook druk bezig met een groot gat te maken waar ze de reuzen in konden stoppen. Toen de helikopters met de reuzen kwamen, konden ze direct in het gat dat de mensen hadden gemaakt. Zo konden de reuzen er nooit meer uit. De BFG werd natuurlijk niet gestraft, maar hij wou goed leren praten. Sophie heeft hem dat geleerd en hij is zo goed geworden in lezen en schrijven dat hij het boek over ‘The BFG’ heeft geschreven.

De titel
-Ik vind de Titel heel goed gekozen omdat het ook over een Big Friendly Giant (grote vriendelijk reus) gaat en dat is de naam van het boek. Dus de titel vind ik goed gekozen.

-Ik zou zelf geen andere titel hebben gekozen , omdat ik deze er perfect bij vond passen.

Mening
- Ik heb het boek met plezier gelezen. Ook al had het boek heel veel bladzijdes en duurde het lang voor dat het uit was. Ik vond het leuk dat het verhaal over reuzen ging, omdat ik meestal niet van zo’n boeken lees. Minder leuk vond ik eraan dat op het einde de koningin erbij werd gehaald, dat vond ik een beetje raar.
- Ik heb nog nooit iets gelezen wat ik hiermee zou kunnen vergelijken.
- Ik zou dit boek zeker aanraden, omdat het een boek is vol met tekeningen en het gewoon een super leuk verhaal is.

REACTIES

R.

R.

Ik vind het een best leuk boek maar ook best saai. hoe hij/zij dit gemaakt heeft vind ik best leuk (ook al heb ik al wat meer gekeken op het internet dat is helemaal hetzelfde!). voor de rest is het leuk gedaan.
ga er gewoon mee door hoor!

13 jaar geleden

M.

M.

GOED

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The BFG door Roald Dahl"