Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Taxi-oorlog door Michael Harrison

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
Boekcover Taxi-oorlog
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • vmbo | 524 woorden
  • 22 augustus 2006
  • 58 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
58 keer beoordeeld

Boekcover Taxi-oorlog
Shadow
Taxi-oorlog door Michael Harrison
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De titel is Taxi-oorlog omdat het over taxibedrijven gaat die ruzie met elkaar hebben. Uiteindelijk loopt het uit de hand en wordt er iemand vermoord. De auteur. Michael Harrison. Michael Harrison is geboren en getogen in Oxford. Hij studeerde aan de universiteit in Durham en behaalde een graad in de Filosofie. Daarna is hij naar Queensland, Noord-Australië, gegaan en werd lid van de Bush Brotherhood. Harrison gaf daar les op een landbouwschool. Elke morgen molk hij de koeien en dagelijks legde hij vele kilometers af in de bush om voor te gaan in kerkdiensten en begrafenisdiensten. Uiteindelijk keerde hij terug naar Oxford om een lesbevoegdheid te halen aan de universiteit. Daarna heeft hij enkele jaren les gegeven aan de universiteit in Hartlepool, Londen. Op dit moment doceert hij aan de universiteit van Oxford, zijn geboorteplaats. Michael Harrison heeft zo lang hij zich kan herinneren altijd met plezier geschreven, en sinds kort realiseert hij zich dat mensen hem daarvoor willen betalen! Hij is ook getrouwd en heeft 2 zoons. De opbouw. Het gaat over 2 kinderen: Simon, de zoon van de moordenaar, en Charley, de dochter van de vermoorde vader. Ze krijgen ruzie met elkaar maar daarna gaan ze elkaar helpen. Het blijkt dat de vader van Simon de moordenaar niet is. Iemand van een ander taxibedrijf wilde meer verdienen door het bedrijf van Charley’s vader in te laten storten. Dus vermoordden ze hem en vernietigden ze al het bewijsmateriaal. Simon ziet andere dingen gebeuren en ziet dat zijn vader het niet gedaan heeft. Hij overtuigt Charley daar ook van. Ze gaan samen nog meer sporen zoeken en bewijzen ze dat 2 mannen het gedaan hebben. Maar net als ze naar de politie willen gaan lijkt alles te mislukken. Als de mannen hen op de hielen zitten komt de politie erbij en is het verhaal opgelost.
De personen in het verhaal. De hoofdpersonen is Simon, de zoon van de verdachte moordenaar. Hij is een dappere jongen en helpt zijn moeder ook heel veel als zijn vader opgepakt wordt door de politie. Charley, de dochter van de vermoorde vader, is een heel stil type. Als ze samen is met simon of een vriendin praat ze wel heel veel. Ze huilt ook heel veel en krijgt veel woedeuitbarstingen. Dan heb je ook nog kleine John, dat is een vriend van de familie van Charley en wil het taxibedrijf overkopen. Later blijkt dat hij heel veel met de moord te maken heeft. Simon en Charley krijgen een heel erge hekel aan hem. Dan vertelt hij dat hij onschuldig is en de kinderen geloven hem ook nog. Aan het einde van het verhaal blijkt hij ook onschuldig is. Tijd en ruimte Het speelt zich af in deze tijd. Alles lijkt op het normale leven. De ruimte is tussen de grote stad en het platteland. Thema: Het gaat over een taxizaak die bijna overgenomen wordt. De kinderen willen daar wat tegen doen en dat lukt. Eigen mening. Ik vond het best wel een leuk boek want als je aan het lezen was dan zat je ook best goed in het verhaal en het was ook wel spannend door de gebeurtenissen die gebeuren.

REACTIES

F.

F.

Leuk boek.
Minpunt: 2 Personen door elkaar.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Taxi-oorlog door Michael Harrison"