Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Stone cold door Robert Swindells

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
Boekcover Stone cold
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas havo | 412 woorden
  • 7 december 1999
  • 372 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
372 keer beoordeeld

Boekcover Stone cold
Shadow

Stone Cold is a Carnegie Medal-winning thriller by Robert Swindells. It is one of The Originals from Penguin - iconic, outspoken, first. A tense thriller plot is combined with a perceptive and harrowing portrait of life on the streets as a serial killer preys on the young and vulnerable homeless. Link, aged 17, is distrustful of people until he pairs up with Deb, anot…

Stone Cold is a Carnegie Medal-winning thriller by Robert Swindells. It is one of The Originals from Penguin - iconic, outspoken, first. A tense thriller plot is combined with a pe…

Stone Cold is a Carnegie Medal-winning thriller by Robert Swindells. It is one of The Originals from Penguin - iconic, outspoken, first. A tense thriller plot is combined with a perceptive and harrowing portrait of life on the streets as a serial killer preys on the young and vulnerable homeless. Link, aged 17, is distrustful of people until he pairs up with Deb, another homeless youngster. But what Deb doesn't tell him is that she's an ambitious young journalist on a self-imposed assignment to track down the killer and she's prepared to use herself as bait ...

Stone cold door Robert Swindells
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Auteur Robert Swindells Titel Stone Cold Prijzen Carnegie medal Samenvatting Het verhaal gaat over Link. Door problemen in zijn jeugd wordt hij dakloos. Hij besluit naar Londen te gaan. Daar aangekomen moet hij het eerst maar zelf uitzoeken. Als het geld helemaal op is wordt het wel heel moeilijk. Gelukkig komt hij Ginger tegen, een man die al veel langer dakloos is. Hij leert Link de ‘kneepjes van het vak’. Tijdens het verhaal speelt er ook een tweede verhaal, waarvan steeds een stukje wordt verteld aan het begin van ieder hoofdstuk. Dit stukje gaat over een man genaamd Shelter. Hij is gestoord en heeft een hekel aan straatkinderen en zwervers. Hij zou ze het liefste allemaal om zeep helpen. Eerst verdwijnt Ginger. Link weet niet goed wat er gebeurd is maar gaat na een poosje gewoon verder met zijn leven. Dan ontmoet hij Gail, een dakloos meisje dat nog maar pas dakloos is. Hij raakt verliefd op haar maar laat dat niet al te veel merken. Ondertussen gaat Shelter gewoon door te vermoorden. Hij is een ex-militair en wil een leger van de lijken maken. Na een poosje krijgen Link en Gail door dat er iets niet klopt, en hoe goed zijn plan ook was, ze ontdekken toch dat het Shelter was. Als Link een keertje in zijn eentje naar zijn huis gaat wordt hij aangevallen en bijna vermoord, maar Gail heeft ze door het raam zien vechten en heeft de politie erbij gehaald. Shelter verdwijnt achter slot en grendel en de daklozen in Londen zijn weer veilig. Eigen mening Ik vond het een goed boek. Ten eerste omdat het verhaal op zich leuk (en soms spannend) is om te lezen, en ten tweede omdat je het besef krijgt hoe machteloos daklozen eigenlijk zijn: de politie luistert niet naar ze, na een dag bedelen hebben ze maar een paar pond en ze kunnen er eigenlijk maar weinig aan doen. Toch weet ik niet zeker of dit boek reëel is want ik denk dat iedereen tegenwoordig recht heeft op een uitkering, maar ja, dit aspect weglaten zou het verhaal er niet leuker op maken.
Titelverklaring Stone cold betekent twee dingen: ten eerst letterlijk – de kou van de stenen tijdens het slapen, ’s nachts. En daarnaast het genegeerd worden en de machteloosheid van de daklozen. Kaftverklaring Je ziet twee mensen liggen slapen (daklozen.) Waarschijnlijk Gail en Link. Het hoofd daarboven is de man die hen wil vermoorden en vol afgrijnzen naar hen kijkt.

REACTIES

T.

T.

Ik vond het een moeilijk boek, ik zit pas in de 4e en ik ben slecht in engels, door dit verslag ben ik het boek beter gaan volgen en snapte ik het beter, BEDANKT!!

21 jaar geleden

J.

J.

Bedankt! Erg bruikbaar! Jeroen

21 jaar geleden

M.

M.

ik vind dit een goed uittreksel
je kan het goed gebruiken vorr enn samenvatting of om de belangrijkste dingen eruit te halen

maar als je er een toets over krijgt is het niet genoeg maar dan heb je aan een uittreksel bijna nooit.

nou ja bedankt en doei!!!

marrit

20 jaar geleden

A.

A.

Wtf ik zit in de derde en ik moet dit boek.lezen en trouwens ik ben nu op de helft en ik vind het echt een gaar boek

12 jaar geleden

A.

A.

Ik zit ook in de 3e en moet dit boek lezen ... -.- BTW dit was echt niet bruikbaar, als je het boek gelezen had dan wist je dit allemaal al...

12 jaar geleden

E.

E.

): dat is de bedoeling.

9 jaar geleden

L.

L.

): daarom heet het een samenvatting

9 jaar geleden

A.

A.

Ik vond het een moeilijk boek, maar het was heel spannend op het laatst. Het was wel vaag, want ik had het boek helemaal uitgelezen als enige van de klas, maar had voor de toets toch een 3,5 , terwijl ik dachtte dat ik alles snapte, maar dat was dus echt niet. Dus als je het leest moet je echt heel goed lezen, want er zitten soms moeilijke woorden in. Het was wel een goed boek.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Stone cold door Robert Swindells"