Sherlock Holmes and the mystery of Boscombe pool door Arthur Conan Doyle

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 1002 woorden
  • 7 februari 2007
  • 102 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.9
  • 102 keer beoordeeld

Eerste uitgave
1892
Pagina's
48
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Sherlock Holmes and the mystery of Boscombe pool
Shadow
Sherlock Holmes and the mystery of Boscombe pool door Arthur Conan Doyle
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Het Verhaal:
Een morgen, ik (Watson goede vriend van Sherlock Holmes) zat te ontbijten met mijn vrouw er kwam een bericht van Sherlock Holmes, ik las: Ben jij vrij. Je moet naar West Engeland komen om te helpen een moord op te lossen. De Boscome pool moord. Kom snel, als je kan komen. Leaving Paddington station de trein van 11.15. Ik zie je daar

Wil je gaan? Zei mijn vrouw. Ik weet niet wat ik moet zeggen, antwoordde ik. Ik heb het druk. Anders kan ik het werk voor jouw doen zei mijn vrouw. Je ziet er moe uit, en een afwisseling van je werk zal je goed doen. Jij bent altijd zo geïnteresseerd in Mr. Holmes opdrachten. Je hebt gelijk antwoordde ik, maar als ik ga, moet ik opschieten de trein gaat zo. In een paar minuten was ik op bij het Paddington station. Daar vond ik mijn oude vriend met zijn lange grijze jas en zijn favoriete hoed.(Sherlock Holmes) Hij was heen en weer aan het lopen op het platvorm. Het is heel erg goed dat je gekomen bent Watson zei hij. Ik heb een vriend zoals jij nodig in deze tijd. Geen een kan mij beter helpen dan jij. Als je blieft neem de hoek plaatsen en ik betaal de kaartjes. We waren heel de reis alleen. Holmes had een dik kladblok voor zich de grootste deel van de tijd schreef hij en dacht hij na. Klaar, hij schoof het kladblok Naar mij toe. Heb je iets gehoord over dit misdrijf? Vroeg hij. Nee, niets. Ik heb geen krant gezien de laatste tijd. De Londen krant heeft er niets over geschreven. Holmes zei: Ik heb ze allemaal gelezen omdat ik meer informatie nodig heb. Ik keek en het leek allemaal zo makkelijk, dus het zal moeilijk worden. Oh nee hoor. Ik zal vertellen wat ik denk: Ik denk dat de zoon van de man hem heeft vermoord. Dus jij denkt dat de zoon de moordenaar is? Ik weet het niet helemaal zeker. Maar ik heb het wel gelezen. Boscombe vallei is een groot gebied. Daarvan is een groot stuk land dat van Mr. John Turner is. Hij verdient veel geld in Australië en is teruggekeerd om in Engeland te wonen een paar jaar geleden. Zijn schoonbroer, Mr. Charlea McCatherhy, was ook in Australië en leefde in Hatherly. Een boerderij van Turner. Ze waren goede vrienden en waren veel tijd samen. McCatherhy had een zoon, die was 18 jaar oud en Turner had een dochter van de zelfde leeftijd. De vrouwen van beide mannen waren dood. De 2 gezinnen leefden stil en hadden geen contact met andere mensen. McCarthy had 2 bediende, en Turner had een groter huis en meer als 6 bediende . Dat is het enige wat ik weet over de families. En wat over de moord? Vroeg ik. Vraag niet, maar luister. Ik kom om daar achter te komen. Afgelopen maandag, 3 juni, Charles McCharthy ging naar de stad met een bediende. Dat was in de morgen, toen hij daar was, vertelde hij zijn bediende dat hij een belangrijke vergadering had om 3 uur. Ze moesten snel naar het huis van Hatherly. Voor 3 uur. McCarthy liep alleen vanaf zijn boerderij naar Boscome meer en 2 mensen zagen hem erheen lopen. Hij kwam nooit meer terug. Een daarvan was een oude vrouw maar ik
1


weet haar naam niet. De andere was een mannelijke bediende van Mr. Turner, (William Crowder). Verschillende mensen zeiden dat hij alleen was. De bediende zeggen dat een paar minuten later zijn zoon kwam. En nam dezelfde weg. Hij had een wapen onder zijn arm. Maar Crowder de bediende, wist niet of hij al dood was. Je vertelt het zo gemakkelijk, zie ik. Ik zei dat je alleen moest luisteren zei Holmes! Wanneer ik klaar ben, kan jij zeggen wat jij vind. Het land rondom de poel is vol met bomen en een aantal open plekken waar geen gras groeit.

Een meisje van 14 (Patience Moran) plukte bloemen en hing ze in de boom die middag. Ze zag Mr. McCathery en zijn zoon dicht bij het meer. Ze was erg bang, ze hoorde dat hij streng sprak tegen zijn zoon. Zijn zoon stond klaar om zijn vader te slaan. Het meisje was zo bang dat ze wegrende. Toen zij thuis was, vertelde ze aan haar moeder wat ze het gezien had. Waren ze aan het vechten Vroeg ze? Toen ze terug kwam, rende de zoon vanaf de poel naar het huis. Zijn rechter hand zat onder het bloed. Ik heb mijn vader gevonden bij de poel, zei hij. Hij heeft een diepe hoofdwond en is daaraan overleden, we moeten de politie bellen. Dat deden ze. Natuurlijk, waren de ouders van Patience al naar de pool?, En vonden het lijk van zijn vader in het gras. Ze vonden het wapen niet ver van het lijk.

Sherlock zegt: Mijn baas (Lestrade) is er zeker van dat de zoon van McCarthy het heeft gedaan. Maar de zoon van McCarthy heeft een ander verhaal, hoe het is gebeurd. Hij vertelde: Dat hij zijn vader al lang niet meer gezien en hij had gehoord dat hij om 3 uur een afspraak had. Hij pakte zijn pistool omdat hij vogels wou schieten. Hij zag zijn vader staan en maakte ruzie met hem. Zijn vader wilde dat hij trouwde met de dochter van Turner. Maar hij wou dat niet omdat hij al getrouwd is, maar zijn vader wist dat nog niet. Hij ging snel weg en een paar meters later hoorde hij een vreselijke schreeuw en zag zijn vader liggen met een diepe hoofdwond. Hij was dood! Toen rende ik naar het huis ze hebben meteen de politie gebeld.

Elke aanwijzing leidt dat de dader de zoon is, maar de aanwijzingen wijzen niet altijd op de dader. We gaan alle punten na, en misschien vinden we een ander spoor.

Na een groot onderzoek hebben ze een beschrijving gevonden van de moordenaar: linkshandig, rookt sigaren, grijs jasje. Uiteindelijk komen ze bij Mr. Turner. Mr. Turner wordt ondervraagd en hij bekend de moord.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Sherlock Holmes and the mystery of Boscombe pool door Arthur Conan Doyle"