Matty Doolin door Catherine Cookson

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 440 woorden
  • 5 april 2007
  • 16 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.1
  • 16 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1965
Pagina's
176
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Matty Doolin
Shadow
Matty Doolin door Catherine Cookson
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Titel: Matty Doolin
Auteur: Catherine Cookson
Aantal bladzijden: 56 bladzijden
Eigen mening:
Ik vond het een dood saai boek. Er zit niet echt een verhaal in, tenminste niet een verhaal wat ik leuk vind. Het is niet echt een boek voor jongens. En het is niet spannend en ik hou altijd wel van spannende boeken. Kortom ik beveel dit boek niet aan.
Samenvatting:
Het boek gaat over een jongen, die Matty Doolin heet en 15 jaar oud is. Op een dag zit hij samen met zijn leraar (Mr. Funnell) te praten over de toekomst. De leraar wil van hem weten wat wil gaan doen (voor werk). Hij zegt dat hij bij een boer wil werken, maar dat hij dat niet mag van zijn ouders. Hij wil ook met zijn vrienden (Joe en Willie) gaan kamperen bij een boer, maar ook dat mag hij niet van zijn ouders. Als hij op een dag thuis komt met een hond die hij heeft gevonden en die meteen weer weg moet van zijn ouders, houd hij het niet meer en loopt hij weg. Als hij later terugkomt is zijn hond doodgereden. Uit medelijden mag hij dan toch mee kamperen bij de boer. Daar aangekomen zetten zij de tent op. De volgende dag gaan ze een lange wandeling maken. Maar al na een paar dagen vervelen zijn vrienden Joe en Willie zich vreselijk op de boerderij. Af en toe helpen ze de boer een handje. Later als zijn vrienden een dagje met de boer meegaan naar de stad, gaat Matty Mrs Walsh helpen op de boerderij. Op een nacht gaat het zo hard stormen dat de tent in elkaar zakt en ze bij de boer mogen slapen. De volgende dag zetten ze de tent weer op. Mr Funnell komt ook nog een dag op bezoek, hij is een oude bekende van de boer, Mr Walsh. In de tweede week gaan Joe en Willie nog eens naar de stad met de boer en blijft Matty achter. ‘s Middags blijkt dat Jessica (de dochter van de boer) zoek is. Mrs Walsh moet weg naar haar zieke broer en vraagt Matty om Jessica te gaan zoeken met hulp van Betsy de hond. Het wordt weer noodweer: mist en regen. Hij vindt eerst Betsy, die gevallen is en een gebroken poot heeft en daarna gelukkig ook Jessi¬ca. Ze zijn allebei doorweekt van de regen. Rond twee uur in de nacht worden ze gevonden en thuisgebracht. De volgende dag als Matty wakker wordt, zijn zijn ouders er die hem zeggen dat hij, als hij dat nog steeds wil, toch op de boerderij mag werken en dat hij dan in het weekend thuis kan komen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Matty Doolin door Catherine Cookson"