Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Matilda door Roald Dahl

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
Boekcover Matilda
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas aso | 325 woorden
  • 10 juni 2008
  • 43 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
43 keer beoordeeld

Boekcover Matilda
Shadow

Matilda is briljant. Ze is een gevoelig meisje dat geweldig goed kan leren. Toen ze anderhalf was, kon Mathilda al praten als een volwassene, met drie jaar kon ze lezen, en al vóór ze vijf was, las ze boeken van wereldberoemde schrijvers als Dickens, Hemingway, Kipling en Steinbeck. 

Maar haar ouders behandelen haar als een onderkruipsel. Ze vind…

Matilda is briljant. Ze is een gevoelig meisje dat geweldig goed kan leren. Toen ze anderhalf was, kon Mathilda al praten als een volwassene, met drie jaar kon ze lezen, en al v&oa…

Matilda is briljant. Ze is een gevoelig meisje dat geweldig goed kan leren. Toen ze anderhalf was, kon Mathilda al praten als een volwassene, met drie jaar kon ze lezen, en al vóór ze vijf was, las ze boeken van wereldberoemde schrijvers als Dickens, Hemingway, Kipling en Steinbeck. 

Maar haar ouders behandelen haar als een onderkruipsel. Ze vinden haar maar lastig en dulden Matilda totdat ze haar het huis uit kunnen jagen naar een ander deel van het land, of liever nog veel verder weg. 

Matilda besluit zich eens goed kwaad te maken. Ze bedenkt heel slimme straffen voor haar ouders. En als het hoofd van de school, de gruwelijke juffrouw Bullstronk, haar ook wil aanpakken, ontdekt Matilda dat ze iets kan wat niemand anders kan. 

Matilda door Roald Dahl
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: Matilda
Auteur: Roald dahl
Illustrator: Quentin Blake
Uitgeverij: the New Windmill
Eerste uitgave: 1991

Genre: fantasie verhaal.
Het boek gaat vooral over: Matilda
Hoofdfiguur: Matilda
Het boek is grappig.
Het boek leest makkelijk

Samenvatting:
Matilda is 5 jaar oud wanneer ze al heel slim is. Haar vader is autohandelaar en haar moeder gokt. Ze heeft ook een broer, maar over hem wordt niet veel verteld, matilda’s ouders kijken niet naar haar om.
Als ze in de eerste klas komt op school blijkt dat ze al meteen naar de hoogste klas zou kunnen, ze is dan ook heel slim, haar lerares gaat naar de directrice, wie ook mvr. Honey’s tante is. Maar deze is heel gemeen en weigert Matilda naar de hoogste klas te laten gaan.

Op een dag gebeurt er iets vreemd, matilda wordt boos op directrice en kijkt naar het glas, langzaam valt het glas om op haar kleren.
Matilda leert door het hele boek haar krachten te beheersen en wordt goed bevriend met mvr. Honey. Ze helpt haar haar huis terug te krijgen en geeft haar haar oude pop terug.
Op een dag werd Matilda zo boos op de directrice dat ze haar ogen op een krijtje richtte en zo op het bord schreef dat ze het huis aan mvr. Honey moet terug geven. De directrice die heel bijgelovig is geeft vlucht en Mvr. Honey krijgt het huis terug.
Wanneer matilda’s ouders naar Spanje moeten vertrekken wegen fraude blijft Matilda bij Mvr. Honey wonen en adopteer zij haar.

Opdracht Film.
Het verschil tussen het boek en de film is dat bij de film Matilda’s leven al wordt gezien vanaf haar geboorte en dat ze al heel jong is wanneer blijkt dat ze zo slim is, heel veel elementen zijn er niet weggelaten in de film maar wel korter weergegeven, zoals de adoptie van Matilda, in de film wist Matilda van niets toen haar ouders naar Spanje zouden verhuizen en had ze zelf de adoptie papieren bij.

REACTIES

S.

S.

ahh wat ielig voor kleine matilda zo`n een leuke geweldige mooie slimme meisje heb ik nog nooit gezien matilda blijf zo door gaan en kijk uit wat je doet !! love you so much girl!!

15 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Matilda door Roald Dahl"