ADVERTENTIE
Hoe neem je netjes ontslag bij je bijbaantje?

Je vindt je bijbaantje niet meer leuk of je hebt iets anders gevonden, maar hoe neem je dan netjes ontslag? Je leest alle tips over het nemen van ontslag op Youngpwr.nl, het nieuwe platform met alle informatie over werken en starten met ondernemen.

Check de tips van Youngpwr!

Titel: Matilda
Auteur: Roald dahl
Illustrator: Quentin Blake
Uitgeverij: the New Windmill
Eerste uitgave: 1991
Genre: fantasie verhaal.
Het boek gaat vooral over: Matilda
Hoofdfiguur: Matilda
Het boek is grappig.
Het boek leest makkelijk
Samenvatting:
Matilda is 5 jaar oud wanneer ze al heel slim is. Haar vader is autohandelaar en haar moeder gokt. Ze heeft ook een broer, maar over hem wordt niet veel verteld, matilda’s ouders kijken niet naar haar om.
Als ze in de eerste klas komt op school blijkt dat ze al meteen naar de hoogste klas zou kunnen, ze is dan ook heel slim, haar lerares gaat naar de directrice, wie ook mvr. Honey’s tante is. Maar deze is heel gemeen en weigert Matilda naar de hoogste klas te laten gaan.


Op een dag gebeurt er iets vreemd, matilda wordt boos op directrice en kijkt naar het glas, langzaam valt het glas om op haar kleren.
Matilda leert door het hele boek haar krachten te beheersen en wordt goed bevriend met mvr. Honey. Ze helpt haar haar huis terug te krijgen en geeft haar haar oude pop terug.
Op een dag werd Matilda zo boos op de directrice dat ze haar ogen op een krijtje richtte en zo op het bord schreef dat ze het huis aan mvr. Honey moet terug geven. De directrice die heel bijgelovig is geeft vlucht en Mvr. Honey krijgt het huis terug.
Wanneer matilda’s ouders naar Spanje moeten vertrekken wegen fraude blijft Matilda bij Mvr. Honey wonen en adopteer zij haar.
Opdracht Film.
Het verschil tussen het boek en de film is dat bij de film Matilda’s leven al wordt gezien vanaf haar geboorte en dat ze al heel jong is wanneer blijkt dat ze zo slim is, heel veel elementen zijn er niet weggelaten in de film maar wel korter weergegeven, zoals de adoptie van Matilda, in de film wist Matilda van niets toen haar ouders naar Spanje zouden verhuizen en had ze zelf de adoptie papieren bij.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

S.

S.

ahh wat ielig voor kleine matilda zo`n een leuke geweldige mooie slimme meisje heb ik nog nooit gezien matilda blijf zo door gaan en kijk uit wat je doet !! love you so much girl!!

11 jaar geleden