Mantrap door Tish Farrell

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
Boekcover Mantrap
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 550 woorden
  • 17 maart 2019
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
5 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2006
Pagina's
64
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Mantrap
Shadow
Mantrap door Tish Farrell
Shadow
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Geschreven door: Johnathan Soekhlal

Mantrap by: Tisch Farrell

Het boek Mantrap gaat over Jacob en zijn zoon Danny. Danny en zijn vader worden gedwongen om te stropen voor hun eten, omdat er een droogte heerst en  hun gewassen zijn uitgedroogd in hun dorp Luangwa. Op een vroege ochtend gingen Danny en zijn vader naar een natuurreservaat in de buurt, waar ze een Antelope hebben geschoten. Al snel begon de zon zich te vertonen en het was te riskant om gezien te worden met een Antelope op hun rug, toen kwam Jacob op het idee om de Antelope's karkas in een boom te leggen zodat het eruit zou zien als een luipaard maaltijd, ze deden dit door gebruik te maken van een touw om de karkas in de boom te trekken. Toen de zon opkwam  vertrokken ze naar huis en maakte plannen om s’ avonds terug te keren om de karkas op te halen. Opweg naar huis drong het tot Danny door dat hij een vreselijke fout heeft  gemaakt,  hij vergat  het touw op de grond bij de boom. De komende nacht gingen Jacob en Danny terug om hun Karkas op te halen, aangekomen bij de boom was er plotseling licht achter hen, het was Boswachter Davis Sata, hij vond had het touw dat ze gebruikten gevonden. Danny dacht het is allemaal mijn schuld. Davis Sata, een corrupte Boswachter, heeft plannen voor Jacob, ze hebben een deal gemaakt. Jacob zal niet naar de gevangenis gaan als hij Davis helpt met stropen van Olifanten ivoren. Tijdens hun jacht werd Davis daarbij gedood door een Olifant die hem vertrapte. Eindelijk waren Jacob en Danny vrij van Davis 'teugel. Een paar dagen later was  er een bekend making in het dorp waar een verklaring werd gegeven door overheidsfunctionarissen over stropen, ze brachten ook voedsel voor de families in de Luangwa dorp die in de droogte overliepen. Jacob en Danny waren weer gelukkig.

Mening
In the beginning of the story I found it sad to know that Jacob Dannys father had to break the law in order to provide for his son.  When they shot the antelope and Danny forgot the rope that they used to pull up the antelope he kept blaming his self. This was so sad to read, as a young boy who almost caused his father to go to jail, because of him forgetting the rope. And to make things worse, when they found some food they were blackmailed into working for a crook ranger. This was very disappointed a man of the law who broke the law for his own selfish reasons.as I read this chapter of the book I felt sorry for Jacob and his son. It was not nice to take advantage of Jacob who was only trying to put a meal on the table in such hard times. Later on in the story I was happy to know that Jacob was free from Davis rein and was once again a happy man with his son. I found this book mantrap an interesting book because it shows a father who killed to provide food on the table was forced to work for a crooked ranger who killed for money. In the end good won and the evil lost.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.