Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

James and the giant peach door Roald Dahl

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
Boekcover James and the giant peach
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 710 woorden
  • 11 maart 2011
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
6 keer beoordeeld

Boekcover James and the giant peach
Shadow
James and the giant peach door Roald Dahl
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

James and the Giant Peach/ De reuzenperzik ~ Roald Dahl
Pagina’s: 156

Samenvatting van het verhaal
James Henry Trotter groeit op in een huisje aan zee. Als hij 4 jaar is worden zijn ouders opgegeten door een neushoorn die uit de dierentuin in Londen is ontsnapt. Hij gaat bij z’n tantes wonen in een huisje op een heuvel in Engeland. Hij moet van z’n tantes (tante Spons en tante Spijker) heel hard werken en mag nooit met vriendjes spelen. Op een dag als hij aan het houthakken is komt er een mannetje en die geeft hem zaadjes en zegt tegen James dat als hij ze opeet hij heel gelukkig wordt! James laat ze per ongeluk vallen bij een dode perzikboom. Hij is diep bedroefd. Een paar dagen later groeit er een enorme perzik aan die boom. De tantes willen er geld mee verdienen en laten mensen die het willen zien betalen. James ontdekt een gat in de perzik en hij ontmoet 7 insecten die op hem hebben gewacht want ze wilden de heuvel verlaten. De volgende dag verlaten ze de heuvel doordat een duizendpoot de steel doorknaagt. De perzik rolt kilometers ver tot hij in de Atlantische Oceaan beland. Eerst gaat het goed maar later komen er haaien die de perzik willen opeten. James komt op het idee om juffrouw Spin en de Zijderups zijde te laten spannen en dat om de zeemeeuwen heen te doen en zo uit de zee te gaan en om te stijgen. De perzik wordt opgetild uit het water. In de lucht worden ze lastiggevallen door wolkenmannen. Ze gooien met hagel, regen enz. Gelukkig blijft de perzik in de lucht! Na een paar dagen vliegen beland de perzik in Amerika. De mensen uit New York verschuilen zich want ze denken dat het een bom is. Uiteindelijk vliegt een vliegtuig dwars door alle draden heen en de perzik beland op de punt van het Empire State building. Als ze er af zijn gehaald krijgen alle insecten een baantje dat bij ze past en James gaat in de perzikpit wonen. James krijgt veel vriendjes en wordt heel gelukkig.

Hoofdpersoon
James is de hoofdpersoon uit dit verhaal, hij is wees en beleefd veel avonturen.

Bijpersonen
Tante Spons; reusachtig dik, vet mens. Gemeen.
Tante Spijker; lang, zo mager als een plank. Gemeen.
De Duizenpoot; irritant maar aardig, grappig. Insect :).

Plaats en tijd
Het verhaal speelt zich af in Engeland (huis tantes), Atlantische Oceaan (met perzik) en Amerika (perzikpit).
De tijd waarin het verhaal zich af speelt: vanaf dat James 4 jaar is maar het verhaal slaat een paar jaar over totdat hij ong. het mannetje tegen komt die hem de zaadjes geeft.

The best part of the book
When the peach began to fall;
They started to run. The panicked. They both got in each other’s way. The began pushing and jostling, and each one of them was thinking only about saving herself. Aunt Sponge, the fat one, tripped over a box that she’d brought along to keep the money in, and fell flat oon her face. Aunt Spiker immediately tripped over Aunt Sponge and came down on top of her. They both lay on the ground, fighting and clawing and yelling and struggling frantically to get up again, but before they could do this, the mighty peach was upon them.
There was a crunch.
And then there was silence...

The worst part of the book
Whereupon, the Centipede, with his mouth full of peach and with juice running down all over his chin, suddenly burst into song:

‘I’ve eaten manu strange and schrumptious dishes in my time,
Like jellied gnats and dandyprats and earwigs cooked in slime,
And mice with rice – they’re really nice
When roasted in their prime.
(But do’nt forget to sprinkle them with just a pinch of grime.)

‘Now comes,’ the Centipede declared, ‘the burden of my speech:
These foods are rare beyond compare – some are right out of reach;
But there’s no doubt I’d go without
A million plates of each
For one of small mite,
One tiny bite,
Of this FANTASTIC PEACH!’

My opinion of the book
It’s a good book but some parts of the book were a little weak and boring. I recommend this book when you love funny and annoying parts with a little pressure.

REACTIES

J.

J.

mooie sammevatting die mij heeft geholpen.
ik vind hem zelf heel goed.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "James and the giant peach door Roald Dahl"