Island of the volcanoes door Donn Byrne

Beoordeling 7.5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo | 487 woorden
  • 15 augustus 2006
  • 24 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.5
  • 24 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1973
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Island of the volcanoes
Shadow
Island of the volcanoes door Donn Byrne
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Schrijver: Donn Byrne.
Uitgever: Longman.
ISBN: 0 582 53715 0
Beoordeling: een leuk en spannend stripverhaal.
Verslag:
Het verhaal gaat over 2 broers, Tony en Robert. Hun vader werkt op een eiland en de jongens zijn daar voor een vakantie.

Tony vertelt aan Robert dat hij een boek heeft geschreven over het eiland. En dat een verhaal verteld werd dat er een tempel boven in de bergen was maar die zal nu wel verdwenen zijn. Robert zegt: wij kunnen die tempels weer opzoeken! Dat vindt Tony wel een goed idee.

Hun vader stond al klaar bij het vliegveld om ze op te halen. Daar gaan ze over naar een helikopter waarmee ze naar een ander eiland vliegen. Als ze daar aankomen stelt vader Raul voor aan de jongens. Raul werk hier voor vader. Hij komt van een ander eiland. Vader vraagt aan Raul wat hij allemaal weet over de verdwenen tempels. Raul zegt dat er een verhaal is over een tempel maar die is alleen verdwenen.

Die avond vertelt Raul dat hij een man tegen kwam die vertelde dat hij de tempel had gevonden. Het was ergens onder de grond. Niemand geloofde hem. Daarna vraagt hij of Tony en Robert het wel geloven. Ze zeggen dat zij het wel geloven en dat ze misschien morgen wel op zoek mochten gaan naar de verdwenen tempel.
Om 8.00 uur de volgende ochtend vertelt Raul dat die man waar hij het gisteren over had eigenlijk zijn vader was. En hij had hem verteld dat hij de plek had gemarkeerd en dat het in een groot hol was..
Die avond ziet Robert een vlinder. Hij gaat er achteraan en vindt de ingang. Ze gaan naar binnen en zien boven hen een spleet waar wat licht doorheen valt. Daarna gaan ze de grot verkennen. Ze krijgen het koud en de jongens gaan hout zoeken om een kampvuur te maken. Daarna maken ze foto’s als bewijs dat ze de tempel hebben gevonden. Ze gaan slapen.

Minden in de nacht wordt Raul wakker. Hij ziet dat er door een harde wind rotsen voor de ingang zijn gevallen. Robert wordt ook wakker door de wind en vraagt wat er is gebeurd. Raul zegt dat er niks aan de hand is en dat hij maar weer moet gaan slapen.
’s Morgens vertelt Raul dat er stenen voor de ingang zijn gevallen en dat ze opgesloten zitten. Ze proberen om door de kleine spleet te komen. Robert en Tony zijn er doorheen gekomen alleen Raul nog. Maar dan stoot Raul zijn been en kan niet meer lopen. Op het strand zien vader en zijn werknemer dat er rook uit de vulkaan komt. Ze gaan de jongens redden. Ze rennen naar de helikopter en stijgen op. Op de berg zien de jongens ook dat de vulkaan gaat uitbarsten. Ze moeten daar snel weg. Dan zien ze de helikopter en rennen er naartoe. Toen ze in de helikopter zaten zagen ze de vulkaan uitbarsten.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.