Feeling sorry for Celia door Jaclyn Moriarty

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 605 woorden
  • 21 augustus 2006
  • 43 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.5
  • 43 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Vlinders & vriendinnen
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2000
Pagina's
288
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Feeling sorry for Celia
Shadow
Feeling sorry for Celia door Jaclyn Moriarty
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Beschrijving ik-personage:
Elizabeth Clarry is de 15 jarige hoofdrolspeelster uit dit boek. Haar ouders zijn gescheiden, ze woont bij haar moeder en ze is enig kind. De drukke moeder van Elizabeth is weinig thuis en schrijft daarom veel briefjes. Elizabeth’s hobby’s zijn: hardlopen (lange afstanden), briefjes schrijven naar haar moeder en brieven schrijven naar haar penvriendin Christina. Elizabeth en Christina kennen elkaar alleen van een foto die ze gestuurd hebben. De beste vriendin van Elizabeth heet Celia Buckley. Celia is er heel goed in om zichzelf in de nesten te werken en daarom moet Elizabeth vaak in actie komen om haar te redden. In de loop van het boek wordt Elizabeth verstandiger door veel eigen beslissingen te nemen die soms goed uitpakken en soms ook niet.

Samenvatting:
Elizabeth zit in de 3e van de middelbare school. Van de nieuwe leraar Engels moet de klas van Elizabeth een brief schrijven naar de school die drie straten verderop staat. Zo komt ze in contact met Christina Kratovac. Op een dag is Celia niet op school en maakt Elizabeth zich gelijk al zorgen. Celia is een rare vogel die altijd iets nieuws wil uitproberen. Elizabeth hoort een tijd niks van haar omdat ze weggelopen is. Elizabeth krijgt veel steun door de brieven van Christina en ze komen steeds meer over elkaar te weten. Dan krijgt ze een kaartje van Celia waarin staat dat ze in het circus is gegaan. Ze heeft het daar erg naar haar zin en wordt behandeld als de dochter van de circusdirecteur. In de schoolbus komt Elizabeth een jongen tegen, Saxon Walker. Ze praten over hardlopen, Saxon’s hobby is ook hardlopen, en over Celia. Al snel wordt Elizabeth verliefd op hem. Als Saxon hoort dat Celia in het circus zit komt hij meteen in actie en hij vindt dat ze Celia moeten gaan zoeken. Op internet vinden ze het circus waar Celia is. Saxon en Elizabeth gaan met de trein naar Saxon’s tante in Coffs Harbour, waar het circus staat. Ze leggen een briefje in een leeg Sprite blikje en rollen ‘m naar de woonwagen van Celia toe. Op dat briefje is een geheime ontmoetingsplaats beschreven waar ze naartoe moet komen. Celia is erg ziek en daarom gaan ze snel naar het huis van Saxon’s tante. Als het drietal eenmaal weer thuis is ontdekt Elizabeth dat Celia en Saxon op elkaar verliefd zijn geworden. Ze is heel verdrietig en vindt alleen steun bij de brieven van Christina. Op Elizabeth’s feestje ontmoet ze Christina voor het eerst. Ze worden gelijk hele goede vriendinnen. Het boek eindigt ermee dat ze weer vrienden met Saxon en Celia is én dat ze verkering heeft met een vriend van Christina, Jared. (314 woorden)


Stukje uit het boek:
‘Er is me iets overkomen, maar ik wil er liever niet over praten. Om te beginnen heb ik het altijd maar over mezelf in plaats van over jou, en nu voel ik me schuldig en haat ik mezelf, omdat ik er niet was toen je me nodig had. Ik was weg om Celia te redden. En misschien had ik haar maar gewoon moeten laten waar ze was.’

Ik heb dit stukje gekozen omdat ik vind dat je in dit stukje goed kunt zien dat Elizabeth aan het veranderen is en dat ze meer rekening houdt met anderen.

Mijn mening:
Ik vond het een heel leuk en spannend boek. Het is geschreven in briefvorm en dat maakte het anders en veel leuker om te lezen. Ik vind ik-vorm boeken erg leuk omdat je dan meer mee leeft met de hoofdrolspeler uit het boek. Daarom lees ik vaak ik-vorm boeken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

Het feestje van Elisabeth was de tweede keer dat ze elkaar ontmoet hadden. De eerste keer dat ze elkaar hadden ontmoet was in het ziekenhuis toen Celia van een klif was gesprongen en Christina's zusje in het ziekenhuis lag.

9 jaar geleden

Andere verslagen van "Feeling sorry for Celia door Jaclyn Moriarty"