Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Catch me when I fall door Nicci French

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
Boekcover Catch me when I fall
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 509 woorden
  • 12 juni 2007
  • 54 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
54 keer beoordeeld

Boekcover Catch me when I fall
Shadow
Catch me when I fall door  Nicci French
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Primaire gegevens
Catch me when I fall
Nicci French
Penguin Books
2005

Samenvatting:
Het boek gaat over Holly Kraus, zij is een jonge succesvolle vrouw. Zij heeft nogal een extreme levensstijl waardoor zij nogal wat vijanden maakt. In het begin van het boek heeft ze seks met iemand terwijl ze al getrouwd is met Charlie. Dit blijft de rode draad door het hele boek. Ze vergeet echter haar slipje en telefoon bij deze man. Ze krijgt deze terug, maar de man heeft wel wat nummers onthouden. Ook houdt hij het slipje van Holly. Deze wordt op een dag bezorgd en Charlie begint iets te vermoeden, want hij herkent het slipje.
Een paar weken later gaat ze met een vriend die ze ontmoet heeft via haar werk pokeren bij vrienden van deze man. Ze speelt ook een potje mee en komt zo €11.000,- in de schulden te staan. Ze komt in een dip en wordt van alle kanten gechanteerd. Haar beste vriendin en collega Meg staat voor haar klaar, maar weet ook niet wat ze met Holly aan moet.

Holly begint ook te merken dat het slecht met haar gaat en probeert zelfmoord te plegen. Ze slikt een overdosis pillen. Ze overleeft het wel, als ze bijna doodgaat ziet ze 2 schoenen naast haar staan. Deze blijken later van Charlie te zijn. Als Holly bijkomt ligt ze in het ziekenhuis en is heel depressief. Charlie doet alsof hij heel verdrietig is, maar is dat eigenlijk niet. Ondertussen heeft Charlie ook een relatie met de buurvrouw van Holly, Naomi.
Als het weer wat beter gaat met Holly gaan ze er een weekje tussenuit. Meg krijgt foto’s te zien waarop ze charlie ziet staan naast een halfdode Holly. Charlie kijkt er rustig naar, maar doet niks. Meg schrikt en denkt dat Charlie Holly dood wil hebben. Snel gaat ze met haar vriend achter Holly en Charlie aan. Ze verblijven in een vakantiehuisje ergens in een stil dorpje. Als ze komen zijn ze net op tijd om Holly te redden, want ze werd vergast in uitlaatgassen van de auto van Charlie. Charlie ontkent, maar later wordt er toch een bewijs gevonden en wordt hij gearresteerd wegens poging tot moord.

Hoofdpersonen:
Holly: Holly is een succesvolle vrouw die stevig op haar eigen benen kan staan. Ze heeft een losbandige levenstijl en soms kan dat nog wel eens verkeerd uit pakken. Ze maakt in het boek veel vijanden.

Charlie: Charlie is de man van Holly. Hij is een rustig type, maar speelt ondertussen gemene spelletjes. Hij heeft in het boek een relatie met de buurvrouw van Holly, Naomi, terwijl Holly zwaar depressief in het ziekenhuis ligt.

Meg: Meg is de beste vriendin en collega van Holly. Ze zijn samen een bedrijf begonnen wat goed loopt. Meg is ook meer een rustig, terughoudend type en is heel zorgzaam. Dat merk je vooral aan de manier waarop ze met Holly omgaat als Holly in het ziekenhuis ligt.

Naomi: De buurvrouw van Charlie en Holly. Ze wordt niet zo uitdrukkelijk in het boek beschreven, maar ze is wel altijd vrolijk en blij.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Catch me when I fall door Nicci French"