Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Cal door Bernard MacLaverty

Beoordeling 3.5
Foto van een scholier
Boekcover Cal
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 250 woorden
  • 22 februari 2001
  • 218 keer beoordeeld
Cijfer 3.5
218 keer beoordeeld

Boekcover Cal
Shadow
Cal door Bernard MacLaverty
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Er is een jongen die in Noord Ierland woont, hij heet Cal, hij is 19 jaar oud en woont samen met zijn vader(Shamie. Ze moeder is enkele jaren gelden overleden. Zijn hobby is gitaarspelen.

Op een dag ging Cal naar de biobliotheek om cassetes te lenen. Achter de balie van de bibliotheek was er een meisje ze hete Marcella, hij werd smoorverliefd. Hij heeft een vriend die hij op de basis school leerde kennnen hij heet Crilly.

Crilly zit in een terroristische groepering de Ira(een Katholieke nationalistische beweging). Cal is ook Katholiek hij werd betrokken bij de organisatie hij werd hun chauffeur.Ze berooofden een Bank, pleegde een moord op de man van Marcella, Robert Morten omdat hij protestant was.


Zijn haat tegen de protestanten groeide toen hij inelkaar werd geslagen en toen zijn huis in de brand werd gestoken. Cal ging naar naar de bibliotheek om naar Marcella te gaan ,maar helaas hij komt daar allleen Crilly tegen.

Crilly plaatste een bom in een bibliotheek in een Boek genaamd Middlemarch. Nadat Crilly een bom had geplaatst gingen de jongens naar het huis van Crilly. Eve later kwam Skeffington ook een Ira lid. Ze bespraken enkele dingen waar plotseling de politie voor de deur stond. Skeffington en Crilly werden opgepakt Cal ontvluchte op het nippertje . Vanaf een telefooncel meld hij de politie dat er een bom in een boek van de bibliotheek is geplaatst. Zoals hij verwachtte werd hij hij opgepakt op een Kerstavond de 24 december werd hij opgepakt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Cal door Bernard MacLaverty"