Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Bridget Jones's diary door Helen Fielding

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
Boekcover Bridget Jones's diary
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 487 woorden
  • 13 maart 2002
  • 68 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
68 keer beoordeeld

Boekcover Bridget Jones's diary
Shadow

A dazzling urban satire of modern human relations? An ironic, tragic insight into the demise of the nuclear family? or the confused ramblings of a pissed thirty-something?

A dazzling urban satire of modern human relations? An ironic, tragic insight into the demise of the nuclear family? or the confused ramblings of a pissed thirty-something?

A dazzling urban satire of modern human relations? An ironic, tragic insight into the demise of the nuclear family? or the confused ramblings of a pissed thirty-something?

Bridget Jones's diary door Helen Fielding
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Zakelijke gegevens: Titel: Het dagboek van Bridget Jones
Auteur: Helen Fielding
Uitgever: Prometheus/Bert Bakker/Ooievaar
Jaar van verschijnen: 2000 Eerste persoonlijk reactie: Het is een boek dat lekker wegleest, je hoeft er niet bij na te denken. En er zit veel droge humor in, daar hou ik van. Het boek is heel realistisch geschreven omdat het gaat over problemen die mensen zoals wij ook hebben, zoals problemen in de liefde, problemen met ouders, te weing zelfvertouwen. Maar uiteindelijk komt alles weer op zijn pootjes terecht. Het is niet een heel speciaal boek dat je gelezen m¨®et hebben, maar het maakt je wel vrolijk. Samenvatting: Bridget Jones is een doodgewone vrouw, hooguit een beetje stunteliger dan de doorsnee vrouw. Ze is begin dertig en nog steeds vrijgezel. Dit zit haar niet lekker en ze doet er alles aan om een vriend te krijgen. Als ze met haar ouders met nieuwjaar naar het Kalkoen buffet gaat bij vrienden van haar ouders, komt ze Mark Darcy tegen. Mark is een advocaat en staat in de top vijftig van meest begeerde mannen. Volgens de ouders hebben ze nog samen naakt in de tuin gespeeld. Beide moeders doen er alles aan om de twee te koppelen, maar tevergeefs. Volgens Mark is Bridget ¡®een zuipend leeghoofd¡¯. Bridget vindt Mark ¡®een nerd waarbij het lijkt alsof hij een augurk in zijn reet heeft¡¯. Op een dag krijgt ze van haar baas een flirterig mailtje over haar rokje. Bridget stuurt er een terug en uiteindelijk belanden ze in bed. Bridget denkt dat Dani§×l en zij nu een stel zijn. Dani§×l denkt hier anders over. Als Bridget samen met haar vader als hoer en priester verkleedt, naar een Hoeren en Priesters feest gaan, blijkt dat het Hoeren en Priesters feest is afgelast. Bridget gaat beschaamd weg en besluit om bij Dani§×l langs te gaan. Ze betrapt hem in bed met een vrouw, zijn verloofde, blijkt later. Tot overmaat van ramp verlaat Bridgets moeder haar vader, omdat ze vindt dat hij geen respect voor haar heeft. Bridget besluit dat er een paar dingen moeten veranderen. Ten eerste moet ze een kilo of vijf afvallen, ze moet stoppen met roken en drinken en ze moet een aardig vriendje vinden. Tenslotte moet ze zich fatsoenlijk leren gedragen en kleden. Op een feestje van vrienden van haar ouders komt ze Mark Darcy weer tegen. Bridget en Mark kunnen helemaal niet goed opschieten. Daar komt bij dat Mark een heel mooie vriendin heeft. Als Marks relatie uitgaat, komen ze elkaar weer tegen. Gaandeweg blijkt dat ze toch helemaal niet zo nerd-achtig en leeghoofdig zijn als ze van elkaar verwachten. Ze worden goede vrienden en langzaam aan worden ze verliefd. Dan beseft Bridget dat als ze gewoon zichzelf is, veel aantrekkelijker is. Uiteindelijk vraagt Mark Bridget ten huwelijk. Tussen vader en moeder is het weer goed gekomen, moeder zag in dat ze helemaal niet zonder haar man kon.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bridget Jones's diary door Helen Fielding"