Boy kills man door Matt Whyman

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 418 woorden
  • 3 augustus 2006
  • 333 keer beoordeeld
  • Cijfer 6
  • 333 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Bloedbroeders
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2004
Pagina's
160
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Boy kills man
Shadow
Boy kills man door Matt Whyman
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
2. Samenvatting van de inhoud.
- Vertel in het kort de inhoud. Beschrijf daarbij de belangrijkste gebeurtenissen en hoe het verhaal eindigt.
- Verwerk in je samenvatting waar en wanneer het verhaal zich afspeelt en om welk probleem het in het verhaal gaat. Je samenvatting moet ongeveer een halve a4tje zijn.

Sonny is een jongen van 13 jaar. Hij woont in Medellín, Colombia. Een arme ghetto. Zijn gezin is ook arm, zijn vader is vertrokken na zijn geboorte. Zijn moeder bleef over en zijn oom maar naarmate te tijd verstreek werd zijn oom zijn stiefvader. Sonny was goede vrienden met Alberto. Zij samen gestopt met school op hun 12e niet omdat ze te weinig geld hadden om naar school te gaan maar omdat ze meestal werden gepest. Ze gingen samen sigaretten verkopen voor Galan. Ze deden alles samen, ze praten over alles, ze zaten uren op het dak van een gebouw te praten hoe het zou zijn om rijk te zijn. Ze werden samen bloedbroeders. Ze vonden ook samen dat ze te weinig verdienden. Dus pakte Alberto een honkbalknuppel en gingen ze samen naar Galan. Ze gingen naar binnen en ze zagen opeens dat iemand Galan bedreigde, maar die persoon wist niet dat ze een honkbalknuppel hadden. Alberto sloeg de dief dood. Na die dag zou niets meer hetzelfde blijven. Galan werkte voor een grote kartelbaas. Galan vertelde wat er was gebeurd, Alberto werd ingehuurd door de kartel om mensen te vermoorden. Alberto was vaker en steeds langer weg van zijn huis. Op een dag kwam hij niet meer terug naar huis, Maar één ding was zeker hij zou nooit meer terugkeren. Sonny wist niet meer wat hij moest doen door de eenzaamheid. Dus ging hij ook maar in de kartel. Sonny kreeg dik betaald en gaf de helft van zijn wekelijkse geld aan zijn moeder. Zijn oom was boos op Sonny dat hij het slechte pad opging. Zijn oom steelde het geld dat hij aan zijn moeder gaf.
Sonny werd gestuurd op een missie. Hij werd gebracht naar de grote berg bij Medellín. Hij stapte uit er kwam nog een auto. Het was de kartelbaas, de oom van Sonny zat ook in de auto.

Er kwam ook nog een klein kind naar buiten met een wapen. De oom van Sonny had met het geld van Sonny, de doodsopdracht van Sonny betaalt. Sonny wist niet wat hij moest doen.
Hij plaatste de loop van zijn wapen tegen zijn hoofd en zegt: ‘Hier moet een eind aan komen.’

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

P.

P.

De zin indeling klopt niet en er zitten veel spelfouten in. Bijv. Steelde is Stal

11 jaar geleden