Blood ties door Nigel Hinton

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • vmbo | 680 woorden
  • 31 juli 2007
  • 14 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.3
  • 14 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2000
Pagina's
48
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Blood ties
Shadow
Blood ties door Nigel Hinton
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Samenvatting
Het verhaal gaat over een jongen Tom.
Dit jaar gaat hij in de zomervakantie voor de zoveelste keer naar Kirren Island met zijn ouders en zijn broertje Bob. Toen ze op het eiland waren zagen ze een grote Jacht op de zee.
De Jacht vaarde richting het gezin.
Toen mensen uitstapten stelden zij zich voor en de ouders van Tom konden het goed vinden met de ouders van Vicky en Sam de kinderen daarvan. Ze worden al gauw bevriend met elkaar en Tom en Vicky worden verliefd. Tegen de avond aan zetten de kinderen een tent op. Als ze in de tent zitten horen ze iets raars.
Tom ging de tent uit om te kijken wat er was gebeurd.

Hij zag dat de tent van hun onder het bloed zat en zag dat er een schapenhoofd in het gras lag. Toen Tom terug de tent in ging zei hij dat er niets aan de hand was.
De volgende ochtend willen de ouders de bergen in en Tom vond het goed een goed idee want hij wilde een kijkje nemen bij Meneer Mackie samen met Vicky. Onderweg gingen de 4 ouders wat water drinken in een meer en Tom en Vicky namen een kijkje bij Meneer Mackie maar er was helemaal niemand dus zijn ze weer naar beneden gelopen. Na een tijdje voelen de 4 ouders zich niet lekker en beslissen om terug te gaan naar de Boot.
Als 4 bezetenen rennen ze richting de boot en zagen dat hun twee boten in brand stonden. De 4 ouders konden het niet geloven en werden nog zieker en gekker.
De vader van Vicky (Gavin) gaf haar op de kop en hij zei dat zij dit allemaal had gedaan en wilde haar vermoorden. Toen ze gingen eten werden ze als maar gekker en zieker en de kinderen begonnen bang te worden. Later werd Gavin zo gek dat hij een bijl pakte en begon hij van alle woede de ouders van Tom en Bob dood te hakken. Tom, Vicky, Bob en Sam renden richting de grotten om van de ouders van Vicky en Sam af te zijn. In de grotten was het heel erg donker maar Tom wist ongeveer de weg. Na een tijdje zoeken naar een uitgang in de grotten werden de kinderen achtervolgt door de ouders van Vicky en Sam.
Vicky struikelde over een steen en raakte Sam kwijt.
Vicky kon niets zien en ze besloot samen met Tom en Bob op de stem van Sam af te gaan. Gavin had Sam al gevonden en hij begon ook Sam dood te hakken. Vicky kon het niet geloven maar ze moesten verder om een uitgang te vinden. Aan het eind van de grot zagen ze de uitgang en Tom liet Bob en Vicky als eerste naar boven klimmen.
Tom hoorde de ouders van Vicky al en begon met klimmen maar hij miste een traptree en viel naar beneden. Hij stond op en begon weer met klimmen opeens had Gavin Tom bij zijn enkel te pakken en Tom keek naar beneden en zag dat Gavin een bijl bij zich had. Tom pakte die uit de handen van Gavin en hij sloeg met de platte kant op zijn hoofd en toen hakte hij in de schouders van Gavin.
Hij viel bijna van de ladder maar liet niet los en Tom zag dat hij zich vast hield aan een paar vingers en hij hakte de vingers van Gavin eraf.

Hij viel naar beneden samen met Danielle de moeder van Vicky die onder Davin stond. Allebei vielen ze dood neer.
Toen ze bij Meneer Mackie zijn huis waren voor de radio om de politie in te lichten. Meneer Mackie kwam zijnhuis binnen en hij was ook helemaal bezeten. Hij pakte zijn mes en wou Tom, Vicky en Bob vermoorden.
Als eerste Stak hij het mes in Vicky’s schouder, Tom pikte het niet en zag een geweer liggen en schoot meneer mackie dood.
Eindelijk konden ze de politie bellen en die kwamen een paar uur later.
Vol verdriet en ongeloof gingen de drie kinderen naar het ziekenhuis vanwege hun verwondingen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Blood ties door Nigel Hinton"