Blitzlicht door Wolfram Eicke

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas havo | 1746 woorden
  • 3 augustus 2006
  • 8 keer beoordeeld
  • Cijfer 5
  • 8 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Als Kinderstar in der Werbung
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1993
Pagina's
137
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Blitzlicht
Shadow
Blitzlicht door Wolfram Eicke
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel
Blitzlicht, als Kinderstar in der Werbung. De verklaring voor deze titel is eigenlijk heel makkelijk. Immo wordt ineens een ster. En dat gaat allemaal zo snel en het stijgt hem allemaal naar z´n hoofd.

Schrijver
Wolfram Eicke Geboren: 1955 in Lübeck. Journalist. Drie jaar als duitse journalist bij BBC Londen gewerkt. Redacteur en presentator bij SFB Rias, Sudwestfunk, radio Bremen en NDR. Sinds 1984 schrijver en songwriter.

Hoofdpersonen
Immo is een dertienjarige jongen, die in een klap beroemd wordt door middel van reclamespotjes. Hierdoor vergeet hij z´n echte vrienden en komt hij heel wat foute mensen tegen.

Plumper is een vriend van immo, hij is wild en losbandig.
Sascha is het zusje van Plumper en ook een vriendin van Immo. Ze is erg slim maar een beetje een jongensmeisje. Op het einde van het verhaal worden Immo en Sascha verliefd op elkaar.
Tosch is een jongen die al lang in het vak zit, maar hij is niet helemaal sjofel.

Samenvatting
Hoofdstuk 1: Immo denkt dat hij kan vliegen en de dag daarna gebeurt er dan meestal iets goeds, ook de dag dat de fotograaf kwam. Plumper een vriend van Immo maakt hem tijdens de klassenfoto aan het lachen. Na de foto komt de fotograaf naar Immo toe en vraagt of hij hem mag fotograferen. Ook Sascha is een vriendin van Immo, Plumper en Sascha zijn tweelingbroer en -zus. Ze zijn vaak te vinden in de ruïne een verlaten gebouw en zo ook die middag.

Hoofdstuk 2: De ruïne ligt aan het einde van de stad. Het was vroeger een watermolen. Als er mensen langslopen verstoppen ze zich in de ruïne en ze dopen het om tot hun hoofdkwartier.


Hoofdstuk 3: Immo komt thuis met een kapotte broek. Z´n moeder ziet het niet want Immo mag donderdag langskomen bij de fotograaf voor een fotoshoot met een fiets.

Hoofdstuk 4: De volgende dag moet hij naar de dokter voor een verklaring dat hij gezond genoeg is om te werken. Na lang wachten was Immo aan de beurt. Na het dokterbezoek gaat hij naar de ruïne en dan ziet hij een aangebouwd stukje. Het lijkt nog wel bewoond. Ze gaan kijken en zien dat er heel veel brood binnen ligt. Ze kunnen niet naar binnen dus gaan ze naar huis.

Hoofdstuk 5: Ze gaan naar binnen in de ruïne, Plumper forceert het slot dan horen ze een geluid en schrikken en verstoppen zich in de aanbouw maar het blijkt niks te zijn.

Hoofdstuk 6: Bij Sascha in de straat is er een rommelmarkt. Ze gaan daar kijken voor spulletjes om hun hoofdkwartier in te richten.

Hoofdstuk 7: Ze gaan allemaal spulletjes zoeken en zeggen dan dat ze het de volgende dag in zullen richten.

Hoofdstuk 8: Maar de volgende dag is het donderdag en dan had Immo een afspraak met de fotograaf. Hij gaat samen met z´n moeder naar de fotograaf, hij heeft een nieuwe broek gekregen. Immo vindt het fotograferen een beetje vreemd maar hij doet het en krijgt er 50 mark voor. 40 mark geeft hij aan z´n moeder voor de nieuwe broek en 10 mark houdt hij zelf.

Hoofdstuk 9: Het is de laatste schooldag, na school gaan ze naar de ruïne maar Immo moet om 5 uur thuis zijn omdat ze op vakantie gaan naar Italië. In de ruïne hebben ze het een beetje over hun toekomst als er plotseling 2 mannen in de deuropening staan. De mannen pakken Sascha en Plumper. Ze weten te ontsnappen en rennen naar hun fietsen. Ze vluchten naar het park. Immo komt er achter dat hij het horloge van z´n moeder nog in de ruïne heeft laten liggen.

Hoofdstuk 10: Immo vertelt aan z´n ouders dat hij het horloge kwijt is, en die zijn natuurlijk boos. Daarna gaat hij z´n koffer inpakken.

Hoofdstuk 11: In dit hoofdstuk schrijft Immo een brief aan Plumper en Sascha. Of ze nog wat gehoord hadden van de mannen in de ruïne.

Hoofdstuk 12: Terug uit Italië, gaat Immo met z´n moeder naar het reclamebureau, hij wordt gevraagd voor een jeans reclame. Als Immo thuiskomt hebben de mannen van de ruïne zijn vader aan de telefoon gehad.

Hoofdstuk 13: Immo moet alles vertellen. En het brood was helemaal niet gestolen maar de mannen hadden dat gekregen om de eenden te voeren. Het was oud brood. Ze moeten een schadevergoeding betalen. En alle spulletjes moeten weg uit het hoofdkwartier.

Hoofdstuk 14: Sascha, Plumper en Immo gaan naar het kanaal. Dan vertellen Sascha en Plumper dat ze van hun stiefvader na de vakantie naar verschillende internaten moeten. Plumper heeft de sleutel van de aanbouw bij de ruïne laten bijmaken.

Hoofdstuk 15: Om half 3 wordt Immo door de stiefvader van Sascha en Plumper opgehaald en gaan ze naar de mannen van de ruïne. Alle spulletjes van het hoofdkwartier stonden buiten, kapot en helemaal natgeregend. Ze spreken de volgende dag weer af met z´n drietjes bij het kanaal.

Hoofdstuk 16: Maar de volgende dag kan Immo niet. Hij was opgebeld door het reclamebureau of hij in wilde vallen bij een fotoshoot omdat de andere jongen ziek was geworden. Als straf voor het gebeuren in de ruïne moet Immo de hele middag voor de camera staan zonder ook maar een beetje geld te krijgen

Hoofdstuk 17: Immo weet nu wat hij wil, hij wil model worden.

Hoofdstuk 18: Immo gaat naar z´n nieuwe school, hij leert een jongen in zijn klas kennen genaamd Axel. Ook zit er een meisje in z´n klas, Sonja.

Hoofdstuk 19: Axel is een vervelende jongen in de klas voor de leraar. Na de lessen gaan Axel en Immo naar het huis van Sonja. Ze zorgen dat ze een lekke band hebben en bellen aan of ze de band mogen plakken. Immo nodigt Sonja uit om de volgende keer mee te gaan naar de fotostudio.

Hoofdstuk 20: De fotoshoot voor een muziekwinkel. Hij moet op muziek gaan stampen en heel rockachtig doen. Immo moest met een ander meisje dansen. En hij hoopte dat Sonja dat niet erg zou vinden maar Sonja had meer oog voor Tosch, een jongen die ook meedanste.

Hoofdstuk 21: Immo is thuis en de bel gaat, het zijn Plumper en Sascha. Ze vragen of Immo mee gaat naar het kanaal maar Immo moet naar fotoshoot. Ze hadden het wederzien eigenlijk anders voorgesteld. Dan staan er twee meisjes buiten voor z´n raam, ze roepen zijn naam. Sascha vraagt aan hem of hij verliefd is. Sascha vindt dat Immo veranderd is.

Hoofdstuk 22: Plumper en Sascha gingen mee naar de fotoshoot in het zwembad.

Hoofdstuk 23: Eenmaal bij het zwembad aangekomen staat het helemaal vol lichten en schijnwerpers. Het spotje wordt opgenomen en Immo concentreert zich om goed op het ritme te bewegen. Hij komt raar in het water en wordt uitgelachen. Uiteindelijk komt het allemaal goed.

Hoofdstuk 24: Immo gaat achterop bij Tosch op de brommer zonder helm. Ze rijden door de stad en kopen een ijsje en leren elkaar wat beter kennen. Immo kijkt tegen Tosch op omdat hij ouder is en veel aanzien heeft bij de meisjes. Hij biedt Immo een sigaret aan.

Hoofdstuk 25: De volgende dag staat er in de krant dat er in het stadspark brand is gesticht. Immo vraagt aan Plumper en Sascha of hun het waren. En dat was zo. Immo is boos op ze. En in de herfstvakantie zien ze elkaar niet meer.

Hoofdstuk 26: Immo krijgt geen leuke aanbiedingen meer van het reclamebureau. Hij belt Tosch op om te vragen of hij ook zo´n tijd heeft gehad. Tosch geeft hem het advies dat hij gewoon alles moet aanpakken wat hij aangeboden krijgt. Het brengt tenslotte allemaal geld op.

Hoofdstuk 27: Immo´s zwembadspotje komt op tv. Veel mensen zien het. Die middag neemt Tosch Immo mee naar een vriend van hem. Dan gaat Tosch weg en blijft Immo alleen achter bij de man. Dan komt Immo er achter dat de man een kinderpornofilm wil maken. Immo vertrekt zo snel mogelijk uit dat huis.

Hoofdstuk 28: De volgende dag ziet Immo het niet meer zitten. Hij heeft Sascha en Plumper laten vallen. Sonja kon hij niet krijgen en Tosch is een bedrieger. Dan gaat de telefoon en krijgt Immo een nieuwe opdracht. Het is een grote en goede opdracht die veel tijd opeist. Axel, Immo´s vriend, wil ook beroemd worden. Alleen Immo ziet dat niet helemaal zitten. Axel en Immo krijgen ruzie.

Hoofdstuk 29: De vriend van Sonja leert Immo kennen. En Immo vindt het wel leuk dat hij zo veel bewondering voor hem heeft.

Hoofdstuk 30: Martin (de vriend van Sonja) is jarig en ook Immo is uitgenodigd voor een filmavondje.

Hoofdstuk 31: Paasvakantie. Immo heeft filmopnames in andere steden. Dan komt hij Sascha en Plumper tegen, die vinden dat ze ook recht hebben op een gedeelte van het geld. En ze vinden dat Immo veel veranderd is en geen vriend meer is. Dan bedenkt Immo zich dat hij een cadeautje koopt voor Plumper en Sascha.

Hoofdstuk 32: Zomervakantie. En Immo is nog steeds bezig met z´n serie. Ze moesten iets aan het strand opnemen. Alleen het weer zat de hele tijd niet mee.

Hoofdstuk 33: Na de zomervakantie gaat Immo weer naar school en trekt weer op met Sonja en Martin. ´s Avonds zit hij tv te kijken en het woordje superbonzig dat hij in de reclamespot gebruikt wordt belachelijk gemaakt op tv. Tosch lag in het ziekenhuis. Hij had een ongeluk gehad met z´n brommer.

Hoofdstuk 34: Immo wordt niet gevraagd voor film omdat z´n gezicht te bekend is.

Hoofdstuk 35: De ouders van Immo hebben een brief gekregen. De serie van Immo stopt en ze hebben iemand anders gevonden voor de andere serie.

Hoofdstuk 36: Immo weet het allemaal niet meer.

Hoofdstuk 37: Immo koopt een fototoestel, en hij gaat foto´s maken. Dan ontdekt hij een bunker en gaat naar binnen. In het donkerste hoekje ziet hij wat bewegen. Het was een vogel. Hij maakt een vuurtje. En daarna vlucht hij weg uit de bunker.

Hoofdstuk 38: De volgende dagen ligt Immo thuis op z´n bed. Hij schaamt zich. Dan komt hij buiten Sascha tegen. Immo vertelt dat hij weer de oude Immo is en dat het hem spijt.

Hoofdstuk 39: Immo gaat naar Krökel, zijn eerste fotograaf, om z´n eigen geschoten plaatjes te laten zien. En samen gaan ze ze ontwikkelen in de donkere kamer.

Hoofdstuk 40: Uiteindelijk worden Sascha en Immo verliefd op elkaar en richt Immo zich op het fotograferen i.p.v. zelf gefotografeerd worden. De roem was hem een beetje naar z´n hoofd gestegen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Blitzlicht door Wolfram Eicke"