Angels & Demons door Dan Brown

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 6e klas vwo | 1609 woorden
  • 25 juni 2007
  • 20 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.8
  • 20 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Het Bernini mysterie
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2000
Pagina's
624
Oorspronkelijke taal
Engels
Verfilmd als
Prijzen

Boekcover Angels & Demons
Shadow
Angels & Demons door Dan Brown
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Boekbespreking
Het Bernini Mysterie

De auteur

De schrijver is Dan Brown. Hij is op 22 juni 1964 geboren in Exeter in de staat New Hampshire. Hij zat op een kostschool de Philips Exeter Academy. Een van de beste van de VS. Daarna studeerde hij Engelse Literatuur en Kunstgeschiedenis op het Amherst College.
Hij studeerde in 1986 af. Ook studeerde hij Spaans in de Spaanse stad Sevilla. Daarna werd hij meester op de Philips Exeter Academy de kostschool waar hij ook les kreeg.

In 1998 verscheen zijn eerste boek Het juvenalis dilemma. Maar daar brak hij nog niet wereld wijd mee door. Pas in 2004 met zijn 4de boek De da vinci code brak hij wereld- wijd door. Er werden wereldwijd maar liefst 40 miljoen exemplaren van het boek verkocht. In Nederland zijn er 400.000 exemplaren verkocht. Daarna zijn zijn anderen boeken ook een succes geworden.


De hoofdpersonen zijn:
Robert Langdom: Hoogleraar religie Boston universiteit.
Vitoria Vetra: onderzoeker van C.E.R.N en dochter van de vermoorde man met het illuminati teken op zijn borst.
Olievetta: Commandant Zwitserse garden.
Camerlengelo: Leider van het Katholiek in de tijd tussen dat de oude paus is overleden en er een nieuwe paus is.
Maximilla Kholler: Hoofd C.E.R.N.

Het boek gaat over:
Als Robert Langdom s’morgens vroeg word gebeld door Maximmila Kohlor directeur van C.E.R.N met het bericht dat hij een dode man heeft gevonden met het teken van de Ulliminatie op zijn borst, vliegt hij direct naar C.E.R.N. (C.E.R.N. is de grootste onderzoek instituut met het hoofdkantoor in geneve zwitserland)

Hij ontmoet daar Vitoria de dochter van de vermoorde man. Ze komen er achter dat het antimaterie is gestolen (een krachtige wapen dat de vermoorde man en Vittoria gemaakt hebben). Even later worden ze opgebeld door de Zwitserse garden (de politie van Vaticaanstad). Met het bericht dat ze iets vreemd op een video beeld zien. Robbert en Vitoria zien een verband met het antimaterie daarom vliegen ze meteen naar het Vaticaanstad en zien dat dat vreemde beeld het antimaterie is.


Ze besluiten meteen actie te onderenen want om precies middernacht zal het antimaterie ontploffen en dus het vaticaan plus al zijn kunst schatten. Er is net een paus overleden er moet dus een nieuwe paus gekozen worden, alle kardinalen zijn bij een.

Behalve de 4 favorieten kardinalen. Maar dan er wordt gebeld naar het kantoor van de paus. Die zegt dat hij 4 kardinalen gevangen heeft en elk uur zal er sterven in een kerk in Rome (dat lijkt makkelijk gewoon alle kerken in rome omsingelen maar er zijn er 400). Alleen dan krijgt Robert een idee hij rent naar het Vaticaans archief en komt er achter dat de plek waar de eerste kardinaal word vermoord het pantheon is. En even later rukt de Zwitserse garden massaal uit gewapend en al. Robert en Vittoria gaan het pantheon binnen maar dan komen ze er achter dat hier geen kardinaal vermoord zal worden. Maar de plek waar de eerste kardinaal zou sterven de chige kapel is in de S. Maria. Even later rukt de Zwitserse garden opnieuw uit maar nu naar de chige kapel in de S. Maria. Maar als ze er komen blijkt dat de eerste kardinaal vermoord is doordat zijn nek was omgedraaid hij was gestikt omdat er zand een zijn mond zat ook had hij een brandmerk op zijn borst met de tekst “Earth” .

Even later rijden ze naar het Sint Pietersplein. De Plek waar de volgende kardinaal vermoord zal worden. Na wat ronde kijken is het precies 9 uur. De tijd waarop de volgende kardinaal vermoord zal worden. En jawel hoor daar ligt de kardinaal met zijn longen doorboord zodat hij geen lucht kan krijgen en het brandmerk “Air” op zijn borst. En weer hebben ze de moordenaar niet kunnen pakken.

De Camerlengelo Vitoria Robert Olivetta gaan het kantoor van de paus in om te kijken of ze wat info kunnen krijgen. En ze besluiten dat Rocher (de kapitein van de Garden) met de met zijn mannen het antimaterie gaan zoeken. Ondertussen zal al weer de volgende kardinaal vermoord worden. Even later rijden ze naar de kerk Santa Maria Della Vittori, aan het piazza Barbernini. Daar zal de derde kardinaal sterven. Ze komen daar rond tienen aan. Als ze de kerk binnen lopen zien ze dat alle banken op elkaar gestapeld zijn daar boven hingen 2 kettingen met daar tussen een kardinaal. Ook zien ze een dat deze brandmerk heeft met fire er op. Even later vliegen alle banken in de fik en zal de kardinaal levend verbranden.
Vittoria hoorde een telefoon overgaan ze liep er op af. En daar zag ze olivetta dood op de grond liggen. Maar toen gebeurde het ze werd van achter vastgepakt een bewusteloos geslagen. Robert had niks gemerkt maar toen hij even later vittoria geen zoeken werd het hem duidelijk dat ze me genomen was door de moordenaar. Maar hij heeft niet veel tijd om er over na te denken want oom precies 11 uur zal er weer een kardinaal worden vermoord. Dus gaat hij meteen uitzoeken waar de 4de kardinaal vermoord gaat worden. Na wat puzzelen en logisch na denken komt hij er achter dat op het Piazza Navona zal zij. Hij belt meteen de Zwitserse garden op. Met het nieuws dat hun commandant dood is en dat Vittoria ontvoert is en dat hij weet waar de volgende moor zal zijn.

Robert gaat direct naar het Piazza Navona. Als hij daar is aangekomen ziet hij een zwartbusje staan. In de fontein ligt een kardinaal met een brandmerk op zijn borst. Als robert er heen gaat komt hij in gevecht met de moordenaar waarbij hij zichzelf verwondt en een snee in de voet van de moordenaar maakt. Als de moordenaar weet te ontsnappen. Gaat hij uitzoeken waar de volgende kardinaal vermoord zal worden. en al zijn kracht op het antimatria zetten om het te vinden en onschadelijk te maken. Maar eerst moet hij de schuilplaats van de ulliminati zien te vinden. Als hij kijkt ziet hij een stenen duif op de fontein staan met zijn gezicht naar een het de Castel sant Angelo een kasteel in Rome bij de engelenbrug aan de Tiber. In dat gebouw zou Vittoria moeten zijn. Met Roberts laatste kracht rent hij er heen. Als hij er is aangekomen is er een maar hij kan er niet in en de muren zijn te hoog om er heen te klimmen maar hij heeft geluk. Er staat net een busje van de media bedrijf die het S. Pietersplein niet om mag. Het busje heeft een grote arm waarmee hij zo over de muur heen kan komen. Na wat praten heeft hij de man omvergehaald en kan hij de Castel sant Angelo in. Maar dan de Castel sant Angelo is zo groot dat hij niet weet waar hij heen moet. Als hij het busje ziet staan en een bloedspoor ziet liggen word het hem duidelijk waar hij heen moet.
Als hij het spoor volgt ziet hij de kleding van de kardinalen en weet hij dat ie goed zit. Daar ligt ook een grote en zware ijzeren staaf, hij neemt hem mee als wapen. Hij gaat daar naar binnen. Als hij daar ogen in oog met de moordenaar komt te staan volgt een spannend vecht scène. Maar ja Robert wint en de moordenaar is dood. Maar hij heeft een belangrijken boodschap achtergelaten namelijk: dat de persoon die dit heeft bedacht de Camerlengelo komt vermoorden.

En de grootste schok was dat Maximillia Kholler zou aankomen. Maximillia was dus de dader. Maar ze moesten hem tegen houden. Nadat robert vittoria had los gemaakt rende ze door een tunnel Ill Passeto dat was de tunnel die het Castel sant Angelo en het vaticaan verbinden.
Als ze in het vaticaan zijn aangekomen gelooft niemand hun natuurlijk. Maximillia komt aan en rijd de kamer van de Camerlengelo in. Pas als er gegil gehoord word stormt de garde de kamer in. Het enigen wat ze daar zien is Maximillia met een pistool in zijn hand en een brandmerk bij zich. De garde schiet als eerste Maximillia dood, daarna gaan ze bij de Camerlengelo kijken. Hij bloed en hij roept Rocher ullimatinist (rocher is een kapitein van de garde).Maximillia leeft nog en hij zegt tegen Robert laat dit aan de media zien en geeft een piep klein cassettebandje terwijl hij sterft. Als hij naar de Camerlengelo loopt en naar zijn brandmerkt ziet kan hij van verbazing niks meer zeggen. Hij ziet namelijk dit (de woorden: earth air fire en water staan maar de grap is dat als je ze van achter na voren leest ook in die volgorde staan).

De Camerlengelo rende naar buiten en zei dat hij een boodschap van god had ontvangen en die zei dat het antimaterie in de S.pieter lag en dan wel op het graf van de heiligen Petrus. Maar niemand geloofden hem maar ja ze moesten anders zou het vaticaan weg zijn. Ze liepen de S. Pieter in Chartand (de hoogste Zwitserse gardist nadat olivetta en rocher dood zijn) robert en wat gardisten. Ze liepen naar de plek waar god de Camerlengelo had gewezen. En jawel hoor na wat zoeken kwam de Camerlengelo de S. Pieter uit lopen met het antimaterie. Hij sprong in een heli die er nog stand i.v.m . dat de Maximillia er net mee is aangekomen. Robert ging ook mee in de heli en de Camerlengelo starten de heli en steeg op toen de heli bijna niet hoger kon sloegen de klokken 12 uur het antimaterie ging ontploffen.

Mening
Ik vond het een topper een echte aan rader er zat alles in spanning avontuur en een onverwachte ontknoping.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

A.

A.

6VWO geloof je het zelf, doe wat aan je Nederlands, dat is hard nodig. Als je hier iets neerzet, zet er dan iets bruikbaars neer want dit lijkt natuurlijk nergens op.

11 jaar geleden

A.

A.

Ik zit zelf in 4VWO en zelfs ik maak nu geen spelfouten meer.
Als je dit vaker doet kun je denk ik het beste gewoon per direct bijlessen Nederlands gaan nemen...

9 jaar geleden

Andere verslagen van "Angels & Demons door Dan Brown"