Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

A new year's surprise door Carolyne Larrington

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
Boekcover A new year's surprise
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 463 woorden
  • 6 augustus 2006
  • 73 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
73 keer beoordeeld

Boekcover A new year's surprise
Shadow
A new year's surprise door Carolyne Larrington
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: A New Year's Surprise Auteur: Carolyne Larrington Samenvatting van het verhaal: Kaya is een meisje van 17 en woont samen met haar vader, moeder en broertje Achin in Phuket op Phuket Island in Zuid Thailand. Haar vader heeft een eigen hotel. Elk jaar met nieuwjaar wordt er een groot feest gehouden in het hotel. In Phang Nga wordt een film opgenomen. De vader van Kaya lijkt het leuk om een uitstapje daar naar toe te organiseren de dag na het feest. ’s Avonds kunnen ze dan eten in het restaurant van Pran en Kao, de tante en oom van Kaya. Maar er gaan maar 2 mensen mee: Lisa, een Amerikaanse student, en Etienne, een fotograaf uit Parijs. Als ze daar naar toe rijden worden ze bijna aangereden door een man in een rood/wit busje. Van Kaya’s oom, Pran, lenen ze een boot en ze gaan het water op. Etienne maakt foto’s van de omgeving, maar Lisa is alleen geïnteresseerd in de film en James Rogers, een beroemde acteur die ook in de film meespeelt. Opeens komt er een boot op hun af. Er zitten 5 mannen in de boot. Ze denken dat Kaya, haar vader, Lisa en Etienne van de filmploeg zijn omdat Etienne 2 grote camera’s bij heeft en Lisa op een beroemde actrice genaamd Shannon Gold lijkt. Sanan, één van de 5 mannen in de boot, eist geld van ze omdat hij denkt dat mensen die aan de film meewerken veel geld hebben. Kaya ziet opeens dat Sanan dezelfde man is als die hen bijna had aangereden. Ze proberen het uit te leggen dat ze de verkeerde hebben, maar Sanan gelooft ze niet. Zelfs als de échte filmploeg eraan komt denkt hij nog steeds dat zij het zijn. Maar dan komt James Rogers op een jetski aanrijden en springt op de boot van Sanan met een pistool in zijn hand. Hij zegt dat de mannen van Sannan hun pistolen neer moeten leggen en die doen dat. Sanan zelf is afgeleid dus Kaya springt tegen hem op en ze belanden beiden in het water. Sanan en Kaya worden uit het water geholpen. Ze varen terug naar de kant. Sanan en zijn mannen worden opgepakt. Ze gingen weer terug naar huis. Lisa moest al snel weer gaan en Etienne kort daarna ook. Ze besluiten om elkaar te schrijven. De volgende dag komt de regisseur van de film naar Kaya toe. Er was iemand ziek geworden en hij vroeg of Kaya de rol wou vervangen. Dat wilde ze wel! Van de regisseur kreeg ze wat geld omdat ze mee had gespeeld. Kaya zou het geld besteden aan haar studie. Maar dan heeft ze een beter idee; ze besteed het geld aan een vliegticket zodat ze naar Etienne toe kan om hem te bezoeken.

REACTIES

C.

C.

ik vind de samenvatting van Hannah beter, ik ben nu halverwege het boekje en jouw samenvatting klopt voor geen meter. ik vind mijn eigen (die ik thuis heb) beter dan de jouwe. zo genoeg afgebekt, ik vind het wel goed dat je het probeert. mijn complimenten daarvoor!(:

12 jaar geleden

L.

L.

de samenvatting is super goed. Die van Hannah ook, maar hier zit meer duidelijkheid in. Betere zinnen, en zo. Erg bedankt !!

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "A new year's surprise door Carolyne Larrington"