A kind of loving door Stan Barstow

Beoordeling 7.9
Foto van een scholier
Boekcover A kind of loving
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 1251 woorden
  • 15 november 2001
  • 78 keer beoordeeld
Cijfer 7.9
78 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1989
Pagina's
300
Geschikt voor
bovenbouw havo
Punten
2 uit 5
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover A kind of loving
Shadow
A kind of loving door Stan Barstow
Shadow
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Samenvatting

Deel 1 Victor is een twintigjarige jongen die alleen maar interesse heeft in kleding, zijn uiterlijk en uitgaan. Hij is vreselijk verliefd op Ingrid, een meisje die op hetzelfde kantoor werkt als hem.Victor wil heel graag met Ingrid in contact komen. Als ze in dezelfde bus zitten, heeft Victor geen geld bij zich. Hij besluit geld te lenen van Ingrid. Zo ontstaat een gesprek tussen hen. Als ze elkaar net na werktijd weer tegenkomen, vraagt Victor aan haar of ze zin heeft om mee te gaan naar de musical ‘Rise and Shine’. Ze neemt het aanbod aan en zo heeft hij zijn eerste afspraakje met Ingrid. Na de musical kussen ze elkaar en zo maken ze het tweede afspraakje in het weekend. Maar die keer neemt Ingrid een vriendin mee; Dorothy. De avond wordt dus heel anders dan Victor zich had voorgesteld. Hij krijgt ook nog ruzie met Dorothy. Ze loopt hierdoor huilend weg. Ingrid gaat achter haar aan en zo is de avond dus helemaal verpest. Victor wil opnieuw een afspraak maken. Dit doet hij via een briefje. Als zij hier negatief op reageert, vraagt Victor het toch nog een keer recht in haar gezicht. Dan stemt ze toch toe, maar ze komt helemaal niet opdagen. Hij is al bezig om haar uit zijn hoofd te krijgen, wanneer hij van haar een briefje krijgt, waarin ze uitlegt waarom ze er niet was. Victor springt een gat in de lucht. De volgende dag hebben ze een afspraakje en praten ze over elkaars familie om elkaar wat beter te leren kennen. De avond is perfect. Nu Victor met veel moeite ‘heeft wat hij wilde’, vindt hij er niks meer aan. Hij ergert zich aan haar. Hij laat vanaf die tijd niks meer van zich horen.

Deel 2 Dit deel begint op het personeelsfeest van het werk van Victor, waar Ingrid dus ook is. Ze dansen met elkaar en Victor beseft dat hij er spijt van heeft dat hij het uit heeft gemaakt. Toevallig gaan ze met dezelfde auto naar huis en omdat ze heel opgepropt tegen elkaar moeten zitten, is de verleiding te groot en kussen ze elkaar. Na een paar afspraakjes, valt het Victor allemaal weer opnieuw tegen. Hij is toch niet verliefd op Ingrid. Victor neemt ontslag op het kantoor waar hij werkt, omdat hij de kans krijgt fulltime bij een muziekwinkel te gaan werken, waar hij eerst op zaterdag , met veel plezier, werkte. Zo kan hij ook volledig afstand nemen van Ingrid. Maar Ingrid komt hem opzoeken in de winkel en… ze maken weer een afspraakje, wat weer niet goed afloopt. Ingrid is wel verliefd op Victor, maar andersom niet. Ingrid stuurt hem een brief. Ze vraagt of hij naar haar thuis wil komen, wat hij doet. Deze keer gaat het weer goed en gaan ze een paar afspraakjes later zelfs met elkaar naar bed. Ingrid is overtijd en later blijkt dat ze echt zwanger is van Victor. Dit is natuurlijk vreselijk. Er is maar een uitweg: ze moeten trouwen. Ingrid vindt dat erg leuk, maar Victor trouwt alleen met haar, omdat hij dat nu verplicht is. Als eerste gaan ze elkaar voorstellen aan elkaars ouders. Vooral de moeders doen er erg moeilijk over. In mei trouwen ze en gaan ze op huwelijksreis. Victor kan het helemaal niet goed vinden met de moeder van Ingrid. Ze wonen namelijk samen een tijdje bij de ouders van Ingrid in huis, totdat ze een huis hebben gevonden. Victor ergert zich ook vaak aan Ingrid, omdat zij altijd de kant van haar moeder kiest. Dan krijgt Ingrid een miskraam en komt ze in het ziekenhuis terecht. Als Ingrid weer thuis is, gaat het nog slechter tussen hen. Ingrid wil niet dat Victor haar aanraakt. Als Victor een keer dronken thuis komt, krijgt hij een hele erge ruzie met de moeder van Ingrid. Ingrid wil die nacht niet bij Victor in bed slapen. Hij wordt hier zo kwaad over dat hij de volgende morgen vertrekt. Hij gaat naar het huis van zijn zus, Christine, en praat over zijn problemen. In de flat waar zijn zus woont komt een appartement vrij. Christine stelt voor dat hij het daar nog een keer met Ingrid gaat proberen, zonder de moeder van Ingrid. Victor heeft een gesprek met de vader van Ingrid en heeft daarna een goed gesprek met Ingrid zelf. Ze besluiten het samen nog een keer te proberen en er het beste van te maken.

Gegevens

1. Hoofdpersonen

Victor
Victor Arthur Brown is een jongen van twintig jaar oud Hij heeft veel vrienden. Hij heeft alleen maar belangstelling voor kleding, zijn uiterlijk en uitgaan. Hij wil altijd alles schoon en fris hebben en werkt op een kantoor. Hij weet nog niet goed wat hij met zijn gevoelens aan moet. De ene keer is hij verliefd op Ingrid, dan weer niet. Hij is bezig volwassen te worden.

Ingrid
Ingrid Rothwell is een knap meisje van achttien jaar oud. Zij is altijd keurig verzorgd en ze werkt op een kantoor. Als ze na een aantal afspraakjes verliefd is op Victor, maar Victor niks meer van haar wil weten, loopt ze hem steeds achterna. Twee minpunten aan haar zijn, dat ze een echt ‘moederskindje’ is en dat ze zich steeds opnieuw laat gebruiken door Victor.

2. Plaats

Het verhaal speelt zich af in de Verenigde Staten, in Bradford. De gebeurtenissen vinden plaats in een park, op kantoor en bij de ouders van Ingrid en Victor thuis. Ook veel in de stad zelf, op straat, in discotheken, cafés en in de bioscoop.

3. Tijd

Het verhaal speelt zich af rond de jaren '60. Dit weet ik omdat er in het boek een jaartal wordt genoemd, namelijk 1968. Dit jaartal wordt genoemd, omdat Victor dan denkt een eigen huis te kunnen kopen. Dus het verhaal speelt zich een paar jaar eerder af.

4. Genre

Dit verhaal is heel duidelijk een lovestory. Het hele boek gaat over liefde en problemen in relaties en familie.

Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen

Dit verhaal is heel duidelijk een lovestory. Het hele boek gaat over liefde en problemen in relaties en familie.

5. Thema

Liefde

In het boek komt veel liefde aan bod. De liefde tussen Ingrid en Victor. Het hele verhaal gaat over de relatie tussen hen.

Verwerkingsopdrachten 3 + 9

Opdracht 3

Elke keer als ik met je praat
is het mijn hart die harder slaat

Elke keer als je naar me kijkt
lijkt het alsof mijn gevoel bezwijkt

Elke keer
wil ik meer ,wil ik meer
Elke keer als ik je zie

Elke keer als ik kijk in je ogen
zou ik je tranen willen drogen

Elke keer
wil ik meer, wil ik meer
Elke keer als ik je zie

Elke keer zou ik je willen kussen
en zou ik je verdriet willen sussen

Elke keer zou ik met je willen praten
en de hele wereld achter me willen laten

Elke keer als ik je zie

Ik heb dit gedicht op www.gedichten-freaks.nl gevonden. Ik vond het een heel mooi gedicht en daarom heb ik het ook gekozen. Dit gedicht beschrijft de gevoelens van Victor voor Ingrid in het begin van het boek. Hij is dan echt smoorverliefd op Ingrid.

Opdracht 9

Dit verhaal zou zich niet in een andere tijd kunnen plaatsvinden, bijvoorbeeld niet in de jaren '90. In de jaren '60 was het echt een schande als een ongetrouwde vrouw zwanger was. In het boek wordt ook duidelijk gemaakt dat het een schande is dat de ongetrouwde Ingrid zwanger is. Hierdoor zijn Ingrid en Victor verplicht te trouwen. In de jaren '90 zou het geen schande zijn als een ongetrouwde vrouw zwanger was. De man en vrouw zouden zeker niet verplicht zijn te trouwen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "A kind of loving door Stan Barstow"