Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

A child called It door David Pelzer

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
Boekcover A child called It
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 388 woorden
  • 14 oktober 2003
  • 106 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
106 keer beoordeeld

Boekcover A child called It
Shadow
A child called It door David Pelzer
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Het boek dat ik heb uitgekozen voor het boekverslag heet: Ik was niemand. Het is geschreven door Dave Pelzer. De uitgever is Healt Communication, Inc., Deerfield Beach, Florida. Jaar van uitgave is 1995. Het is een psychologisch verhaal. De hoofdpersonen zijn Dave Pelzer in het boek David genoemd, de vader Stephen Josehp, de moeder Catherina Roerva, zijn broertjes Ronald, Stan en Kevin. De gebeurtenissen van het verhaal gebeuren hoofdzakelijk thuis. De gebeurtenissen spelen zich af in de jaren 60 en 70. Het belangrijkste probleem in het boek is dat Catherina David mishandeld. Het begin van het verhaal is hoe het afloopt met het mishandelen en het einde van het verhaal is dat zijn vader weg gaat omdat hij het niet meer ziet zitten om elke dag aan te zien hoe zijn zoon word mishandeld door zijn eigen vrouw. De titel Ik was niemand is een passende titel: in de ogen van Davids moeder betekende David niks. Samenvatting. Dave Pelzer ( David ) wordt vanaf zijn vierde keihard geslagen en uitgehongerd. Jarenlang probeert zijn gestoorde, alcoholische moeder hem te breken. Haar onvoorstelbaar wrede spelletjes laten de jongen bijna voor dood achter. Dave is in haar ogen een slaaf, een ding. Zijn bed staat in de kelder. Zijn kleren zijn kapot en smerig. De restjes eten die hij krijgt, worden door de hond geweigerd. Dave´s trieste bestaan blijft verborgen voor de buitenwereld. Alleen zijn dromen houden hem in leven, dromen waarin iemand voor hem zorgt en van hem houdt. Zijn vader was zijn enige hoop, die hem uit de ellende kon halen. Maar op een dag was hij ook verdwenen, hij kon het niet meer verdragen wat zijn vrouw allemaal met zijn zoon deed. De enige persoon die David stiekem hielp was nu ook verdwenen. David zag het niet meer zitten. En toch is voor hem na zoveel jaren de zon gaan schijnen. Waarom ik dit boek mooi vind: Het is een boek dat nooit verveeld, elke keer als je een stukje leest zit je weer in spanning van wat zou er nou weer gebeuren of hoe zou dit weer aflopen. Het is een waar gebeurd verhaal dat trekt mij zo wie zo al. Je leest dus iets waar je eigenlijk nog nooit zo over hebt nagedacht. Je komt erachter dat veel kinderen dit helaas mee moeten maken. De beoordelingswoorden zijn dus: echt, spannend.

REACTIES

P.

P.

hallo marrit ik zou graag je werkstuk gebruiken voor mijn boekverslag! ahahahahahhah xxx my

20 jaar geleden

D.

D.

nog bedankt het heeft me veel geholpen

20 jaar geleden

L.

L.

je hebt het wel kort gehouden jou verslagje maar vind het wel goed wnt ik heb het zelf gelezen.

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "A child called It door David Pelzer"