Kommissar Kugelblitz: Schnee auf Mallorca door Ursel Scheffler

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 370 woorden
  • 21 augustus 2006
  • 16 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.3
  • 16 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2003
Pagina's
128
Oorspronkelijke taal
Duits

Boekcover Kommissar Kugelblitz: Schnee auf Mallorca
Shadow
Kommissar Kugelblitz: Schnee auf Mallorca door Ursel Scheffler
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: Schnee auf Mallorca van Ursel Scheffler.
Titelverklaring: er moeten drugs dealers gepakt worden op Mallorca. En met Schnee wordt cocaïne bedoeld.

Thema: Misdaad, er moeten drugsdealers worden opgepakt en de aangewezen persoon daarvoor is Kommissar Kugelblitz ook wel KK.

Samenvatting: het boek begint met een soort van strip, maar die duurt maar 2 bladzijden, het gaat over een illegaal die naar Duitsland gaat. Naar Hamburg om precies te zijn. Hij zit daar in een soort van bende waar hij drugs mee dealt. Hij heet Johnny en hij wordt nog bijna gepakt door de politie omdat ze denken dat hij illegaal is, dat klopt trouwens ook. Maar met een rot smoes van dat hij uit Burkina Faso komt gelooft de politie hem. Dan gaan ze naar Mallorca. Waar Kommissar Kugelblitz ook naartoe wordt gestuurd door de EUROPOL. Hij moet daar de drugsdeal-bende op gaan sporen maar dat gaat niet zo makkelijk.
Meneer Frits Pommes, een man die Kommissar Kugelblitz helpt bij het zoeken van de drugsdeal-bende gaat op een avond naar een discotheek om te kijken of hij daar een spoor van drugsdealers kan vinden. Hij ziet er dat er met xtc word gehandeld en dat er een man joints verkoopt, maar hij doet er nikt op uit.

Maar Kommissar Kugelblitz vindt het maar raar want Frits Pommes duikt steeds maar weer op en dan is hij steeds weer weg, hij denkt dat het misschien iets te maken heeft met duikleraar Maja van de duikschool Barracuda. En toen bleek dat hij gewoon aan het duiken was. Kommissar Kugelblitz gaat daarna terug naar Duitsland waar Fritz Pommes later een brief krijgt van Maja waar ze in schrijft dat de drugsdeal-bende nog steeds niet is op gepakt. En daar eindigt het boek mee.
.
Personen: KK, Kommissar Kugelblitz, en detective, grijs haar en een snor.
Frits Pommes, collega van KK, donker haar en ziet er nog wat jonger uit dan KK.
Johnny: drugsdealer, oorbel, lange neus, tatoo en een staart.
Harry: drugsdealer, hij is donker
Jim: drugsdealer, kaal en een zonnenbril
Maja: duikinstructeur.

Mening: Ik vond het een leuk boek omdat het een leuk onderwerp had want ik hou wel van iets spannends maar af en toe was het wel een beetje saai

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.