Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Drei Männer im Schnee door Erich Kästner

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
Boekcover Drei Männer im Schnee
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 941 woorden
  • 29 augustus 1998
  • 128 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
128 keer beoordeeld

Boekcover Drei Männer im Schnee
Shadow
Drei Männer im Schnee door Erich Kästner
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel Drei Manner im Schee Auteur Erich Kastner Over de schrijver Erich Kastner werd in Dresden geboren en volgde een opleiding tot leraar. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was hij een soldaat. Na zijn studie Germanistiek werd hij een journalist en auteur. Hij schreef satirische werken, waarin hij vaak de Duitse politiek en het Duitse gedachtengoed op de korrel nam. Hij was een strijdbaar moralist in cabaret, krant en boek. Hij was vooral aan het einde van de jaren twintig en het begin van de jaren dertig beroemd om de boeken die hij schreef. Ik heb nog nooit iets van Erich Kassner gelezen. Een aantal boeken die hij geschreven heeft zijn: - Fabian (1931) - Drei Manner im Schnee (1934) - Emil und die Detektive (1928) - Die verschwundene Miniatur (1935) - Das fliegende Klassenzimmer (1933) Titel verklaring Het hotel waarin het verhaal zich voornamelijk afspeelt ligt in een gebied met veel sneeuw. Het verhaal gaat over drie mannen die steeds dichter bij elkaar groeien.
Opbouw Het verhaal verloopt chronlogisch. Het verhaal speelt zich af in Berlijn en Bruckbeuren in het jaar 1930. In het boek is geen sprake van een ik-verteller maar wordt het verhaal verteld door de schrijver zelf. Samenvatting Eduard Tobler ist den Hauptperson in das Buch 'Drei Manner im Schnee'. Er ist ein Millionar. Er lebt zusammen mit seiner Tochter Hilde in einer Villa in Berlin. Tobler ist nicht zufrieden mit den Leben dass er furht. Er will gern selbst mal erfahren wie einfache Menschen leben. Unter den Namen Schulze gewinnt er den 2. Preis einen 10 tagigen urlaub in einem Hotel in de Alpen. Sein Diener Johann Kesselhuth wird mit ihm dahin fahren. Weil Toblers Tochter beunruhigt ist, ruft sie das Hotel an um die Direktion zu warnen dass ihr Vater kommt. Der Vater schafft sich alte Kleider an. Den 1. Preis hat Hagendorn gewonnen, auch er hat einen Urlaub gewonnen in demselben Hotel. In das Hotel wartet das Personal aufgeregt auf de Millionar, er soll sehr gut behandeld werden. Weil Hagendorn als erste ankommt, wird er fur den Millionar gehalten, und sehr freundlich empfangen. Schulze bekommt aber eine kleine Zimmer. Die drei manner kommen immer naher zueinander, aber dieDirektion hat das nicht gern, dass Hagendorn mit einem einfacher mann umgeht. Eines Tages kommt Hilde angereist. Hilde und Hagendorn verlieben sich ineinander. Sie entdecken dass er kein Millionar ist, aber ein Akademiker ohne Arbeit. Tobler bietet Hagendorn eine Stelle an beim Toblerkonzern. Hagendorn ist sehr dankbar. Er weisst aber nicht wer Tobler wirklich ist. Eines Tage bietet die Hoteldirektor Schulze 200 DM, wenn er das Hotel sofort verlasst.Tobler denkt eben daruber um das Hotel zu kaufen und den Direktor zu entlassen. Hagendorn sieht dass die ganze Gesellschaft weg ist und geht auch. In Berlin sucht Hagebdorn nach Schulze und Hilde. Dann bekommt er eine Einladung um nach Tobler zu kommen. Dann wird allefuhr ihn klar, Tobler ist Schulze, Schulze ist Tobler. Er bekommt eine Stelle bei Tobler. Das Hotel kann Tobler aber nicht kaufen, es gehort ihm schon. Personen -ToblerSchulze: Hij is de eigenaar van een bedrijf met de naam 'Tobler'. Hij is een rijke man die zich onder een de naam van een arme sloeber inschrijft voor een wedstrijd, en in die wedstrijd tweede wordt. De prijs is een vakantie in een hotel. Hij besluit de prijs op te halen, als arme sloeber gekleed, en te ervaren hoe het is om als arme sloeber behandelt te worden. Hieruit blijkt dat hij het erg belangrijk vindt hoe andere mensen echt zijn. Hij wil uitvinden hoe mensen hem vinden als hij niet rijk is maar een arme sloeber. Hij wil weten of geld het karakter van mensen kan beinvloeden. Over zijn uiterlijk wordt niks gezegd. -Hagendorn: Hij wint de eerste prijs van een wedstrijd en ontmoet in een hotel ToblerSchulze. Hij raakt bevriend met hem. Uit het verhaal blijkt duidelijk dat het hem niet gaat om de hoeveelheid geld die iemand heeft maar om zijn karakter. Over zijn uiterlijk wordt niks gezegd. -
Hilde: Ze is de dochter van Tobler en wordt verliefd op Hagendon als ze hem ontmoet in het hotel waar haar vader verblijft. Over haar uiterlijk wordt niks gezegd. Thema Het thema van het boek is 'discriminatie op grond van je bezit'. De hoofdpersoon probeert uit te vinden hoe mensen hem behandelen als hij als een arme sloeber leeft. Hij wil dit weten omdat hij zelf heel rijk is. Het interessantste Het verhaal is op zich wel interessant. Hoe Tobler er achter probeert te komen hoe de mensen nou echt tegen hem zouden zijn als hij niet zo rijk zou zijn. Het karakter van Tobler vind ik dus het interessantse gedeelte van het boek. Merkwaardigheden Wat ik niet verwacht had in het verhaal is dat Tobler de prijs ook echt ging ophalen en als een arme sloeber ging leven. Zo iets zou ik nooit hebben gedaan. Spanning In het boek is niet veel spanning te vinden. Het gaat voornamelijk over Tobler en zijn belevenissen. Dit vind ik ook wel een minpunt in het verhaal, als het boek wat spannender was geweest zou het een stuk interessanter zijn geworden. Er is niet echt een ontknoping waar je het hele boek naar toeleeft. Mening Ik vond het boek niet erg interessant, op de beslissing van Kopler om de prijs op te halen na vond ik het boek niet erg interessant. Kastner had de spanning veel beter op moeten bouwen zodat het boek interessanter was geworden. Nog een minpunt van het boek vind ik dat het boek belooft een komedie te zijn, hiervan heb ik echter weinig teruggevonden. Omdat ik het boek niet veel bijzonders vond zal ik het ook zeker niet aanraden aan andere mensen.

REACTIES

M.

M.

ik vond het wel een goed uittreksel. ik hoop dat mijn lerares duits dat ook vind.

groetjes van mij, martin

PS. je krijgt mijn cijfer nog wel ff te horen van mij.

22 jaar geleden

S.

S.

kan je de inhoud van drei manner im schnee ook in het nederlands doen.
al vast bedankt

22 jaar geleden

S.

S.

kan je de samenvatting van het boek drei manner im schnee alsjeblieft opsturen voor 12 maart
samenvatting in het NEDERLANDS

22 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Drei Männer im Schnee door Erich Kästner"