Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Die Falle door Harald Tondern

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover Die Falle
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • vwo | 349 woorden
  • 26 september 2006
  • 64 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
64 keer beoordeeld

Boekcover Die Falle
Shadow
Die Falle door Harald Tondern
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: Die Falle Auteur: Harald Tondern Samenvatting: Daniël is verhuisd en hij gaat ook voor het eerst naar zijn nieuwe school. Op zijn school wordt hij eerst geschopt en geslagen door Kaschi en Weltmeister omdat ze hem ervan verdenken dat hij geld gestolen had, ze stopten toen er een leraar aan kwam. In de les komt Daniël naast kersten te zitten, ze deelt haar boeken met Daniël. Als Daniël de volgende dag naar school gaat komt hij weer naast kersten te zitten in de bus, daar verteld kersten dat Daniël niet met Kaschi om moet gaan omdat hij volgens kersten een crimineel is. Daniël vind dat kersten kaschi zwart zit te maken. Tijdens de gymles leert kaschi Daniël hoe hij een auto open moet breken met een ijzeren staaf. De volgende dag vraagt kaschi of Daniël mee gaat naar de bioscoop die avond. Als Daniël naar de bioscoop gaat is kaschi nergens te bekennen. De volgende dag verontschuldigde kaschi zich en zij dat hij opgesloten was door zijn dronken vader. Dan vraagt kaschi aan Daniël of hij even op zijn tas wilde letten omdat kaschi een vriend tegen kwam. Kaschi kwam weer niet opdagen en Daniël nam de tas maar mee. In de bus nodigt kersten Daniël uit om te komen eten bij haar thuis. Als ze bij kersten zijn is kersten nieuwsgierig wat er in die tas zit. Na het eten ging kersten naar boven en bleef verdacht lang weg. Als Daniël thuis is krijgt hij een telefoontje van kaschi die hem vraagt de tas naar een kluisje te brengen bij het centraal station. Daniël gaat daarmee akkoord. Als Daniël zijn tas in het kluisje wil doen komen er twee politieagenten en vertellen dat ze hem verdenken van diefstal van autoradio’s. Kaschi had Daniël er in geluisd. Als de agent in zijn tas kijkt zit er alleen maar een steen in. Kersten heeft Daniël gered! Als hij naar huis mag gaat hij eerst even langs kersten om haar te bedanken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Die Falle door Harald Tondern"