Die Einbahnstrasse door Klaus Kordon

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 1919 woorden
  • 24 juli 2007
  • 13 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.9
  • 13 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1979
Pagina's
116
Oorspronkelijke taal
Duits

Boekcover Die Einbahnstrasse
Shadow
Die Einbahnstrasse door Klaus Kordon
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Wolfgang Carl heeft als bijnaam Charly. Hij is niet blond en niet zwart van haar kleur hij zit er tussen in. Hij heeft 2 ouders en een zus, zijn zus woont op nummer 56 naast hun in de rij. De vader van Charly studeerde, zijn ma die werkte maar verdiende te weinig en is daar mee gestopt toen hij geboren werd. De ouders van Charly praten weinig alleen als het moet, zijn vader is echt de baas thuis. Het zusje van Charly heet Carola ze is 4 jaar jonger dan Charly, ze is heel knap. Op nummer 61 woont Andy Willeks. Andy heeft zwart haar en een donkere huid, zijn echte naam is Andreas maar hij wordt Andy genoemd, de ouders van Andy zijn al op leeftijd, hij is erg verwend maar hij pronkt daar niet mee. Andy is onverschillig qua karakter. Op nummer 58 woont Herbert, hij is meer de arme jonge, hij heeft blond haar, en een blanke huid. Herbert kan goed leren. Zijn vader is jong gestorven. Ze zijn best arm. De beide jongens zijn vrienden van Charly, ze zitten alle 3 in de derde.
Het is heel warm in de stad, de jongens liggen op het platte dak van het huis van Charly, ze zien dat er tegen over hun een nieuw gezin het huis intrekt, de Familie Hoff. Ze hebben ook een dochter Inga die komt in de klas bij de jongens.

De jongens vragen aan Andy of hij nog komt leren, maar hij komt niet hij geeft ook geen reden. Charly en Herbert gaan naar het zwembad en daar zien ze Inga en Andy. Charly gaat verhaal halen bij Andy maar dat lukt niet, Charly voelt zich niet zo lekker in ze vel zitten na dat gedoe met Andy.
Als hij thuis op ze kamer zit komt ze zus bij hem op de kamer, maar hij poeiert haar gelijk weer uit zijn kamer. Charly gaat sigaretten kopen. Hij loopt door het park en daar ziet hij Inga en Andy zitten
Charly heeft een 3 voor zijn wiskunde toets, bij Frans schrijft hij alles op wat hij weet, voor Engels heeft hij een 3 en als jaar cijfer een 4.
Ali is de drugs dealer hij verkoopt softdrugs, hij heet Alfred Schmidt. Hij is 20 jaar, zwart haar, bozige wenkbrauwen. Hij is 2 keer blijven zitten, en hij is van school getrapt omdat hij het school geld gestolen had. Hij heeft een rode sport wagen, hij probeert zo veel mogelijk mensen aan de drugs te laten komen. Hij probeert Inga klant bij hem te maken, voor de drugs.
Andy en Herbert waarschuwen Charly voor het gebruik van drugs, ze hebben allemaal veel respect voor Ali. Charly denkt dat Inga en Andy ook aan de drugs zijn, hij bespreekt het met Herbert, en ze denken er over om Ali aan te geven bij de Politie. Ali gaat er met Inga vandoor Charly gaat naar het huis van Andy, Andy wordt boos en slaat Charlie.
Inga heeft zich op school ziek gemeld maar is niet thuis gekomen.
Knoll is de Mentor van Andy, Herbert en Charlie. Andy blijft zitten, behalve als hij zijn instelling veranderd en als hij goed zijn herexamen maakt in wiskunde en Natuurscheikunde.

s’Avonds drinken ze nog wat en praten ze over Andy. De moeder van Andy belt en vraagt waar Andy is. Charlie moet alles tegen ze pa vertellen, Charlie en zijn vader gaan naar het huis van Inga. De vader van Inga raakt het beu dat haar dochter steeds van die fratsen uit haalt. Hij is er nogal gefrustreerd over.
De vader van Andy en Charlie gaan naar het politie bureau, aangifte doen omdat Inga en Andy weg zijn. De jonge politie denkt dat hij alles beter weet en dat vinden de oudere politie agent en de vader van Andy irritant.
Charlie vertelt het alleen aan Herbert. Ze gaan naar het huis van Ali om te kijken of daar Andy en Inga zijn. Ze gaan daarna naar de disco om te kijken of er mensen zijn die Inga en Andy hebben gezien. Als Charlie nog een keer lans het huis van Ali komt, brand er licht maar Ali is al een paar dagen weg. Aan de overkant van de straat komen Andy en Inga uit een huis, hij besluit ze te volgen. Hij voelt zich niet op zijn gemak, en als hij terug wilt gaan komt Ali te voorschijn, die draait zijn arm op zijn rug.
Andy, Charlie en Inga moeten in de auto van Ali. Ze moeten in een bos uit stappen het bos ligt vlak bij Bremen. Ze gaan naar Moni die woont in een huis met allemaal drugs verslaafde, Moni kent Inga.
In het huis staan geen meubels alleen matrassen en slaap zakken.
Moni zet een spuit, en Inga zit in de keuken. Charlie kan niet slapen van de herrie, Moni ziet er slecht uit kringen rond haar ogen, slecht verzorgde handen. Moni vind dit het beste leven het gewone leven hoeft van haar niet.
Charlie en Moni praten met elkaar over het gewone leven en dat de 1 alles vergeet door veel te werken en geld te verdienen, en dat de ander dat doet door drugs te gebruiken.
Charlie heeft al een paar kunnen ontsnappen, maar dat wil hij niet zonder, eerst Andy te hebben gered.
Nog een drugs verslaafde in dat huis is Buffy hij is 13 jaar en 1 jaar drugsverslaafd hij heeft heel veel ervaring.
Opeens gaat iedereen weg, de 1 gaat roven de ander in de prostitutie. Als zij gaan stelen moet Charlie buiten wachten, en gaan Inga en Andy in het warenhuis iets proberen te stelen, in die tussen tijd belt hij naar huis met zijn ouders en vertelt hij waar hij is.
Als ze thuis zijn wil Moni een spuit zetten maar dat lukt niet, Inga helpt haar en zet die spuit onder haar tong. Charlie word niet goed van de vieze lucht, sigaretten rook, hij moet er van kotsen. Ze zijn nu ongeveer 1 dag in het huis, Andy wil ook drugs, hij vindt dat hij daar recht op heeft, hij heeft net zo goed mee gestolen niemand vind het goed, maar hij wil het perse. Moni zegt tegen Charlie dat hij weg moet gaan voordat het te laat is, maar Charlie wil niet zonder Andy. Bij de eerste spuit moet Andy kotsen, maar dat is gewoon dat doet iedereen.
De Politie doet een inval in het huis, iedereen die in het huis is probeert weg te komen, ze springen allemaal over elkaar. Buffi, Moni, Inga, Andy en Charlie klimmen over een muur, en de 1e de beste deur die ze zien rukken ze open en gaan ze naar binnen. Ze belanden in een kelder. Buffie heeft een flesje met drugs bij, hij is bang dat de andere dat flesje van hem afpakken, maar ze beloven dat niet te doen. Inga krijgt van Buffie een joint. Charlie vraagt aan Buffie of Ali ook gebruikt maar Buffie zegt dat Ali die troep niet gebruikt.
Inga vertel hoe het komt dat ze aan de drugs is.
Haar moeder neemt een stripboek mee, Inga wil weten wat er staat dus vertelt haar moeder net zolang de verhaaltjes totdat Inga het uit haar hoofd kan, ze leest het stripboek op aan haar vader die denkt dat het een wonder kind is, omdat het al op zo een jonge leeftijd kan lezen.
Der vader gaat van alles met haar leren. Als ze naar school gaat slaat ze 2 klassen over. Op de 12e jaar kan ze geen vrienden krijgen en uiteindelijk wordt ze bevriend met de leider van de jongens van de school, hij heet Rolf. Rolf en zijn vrienden gebruiken hasj, de vader van Inga wil dat ze het heel ver gaat schoppen in de maatschappij, dus wil hij dat Inga naar en internaat gaat, Inga denkt daar zelf niet aan. De vader van Inga verzamelt informatie over internaten, zei weet dat en als haar ouders het willen vertellen gaat ze naar Rolf en samen gaan ze weg. Voor de 1e keer rookt ze hasj ze gaan naar Bremen, waar nog meer junks zijn. Ze wil al de slechte dingen uit haar leven vergeten. Ze gaat een keer mee met een meisje naar de prostitutie, de 1e keer wordt ze er doodziek van, maar ze gaat er toch werken.
Rolf vind het eerst helemaal niks maar later vindt hij het niet zo erg. Rolf gaat haar verwijten maken dat zei de schuld er van is. Op een keer vraagt een vent iets wat ze niet wil, ze gaat naar Rolf maar die mishandeld haar. Ze wil een overdosis halen maar het is nep drugs, dus zou ze er eigenlijk nog veel meer nodig moeten hebben. Ze wordt naar een kliniek gebracht om af te kicken, daar gaat het heel slecht met haar en ze word depressief. Ze moet 10 weken in de kliniek blijven, als ze eruit is gaan ze verhuizen naar een nieuwe omgeving en een nieuwe school.
Inga heeft nu al een dag niet gebruikt en ze krijgt ontwennings verschijnselen ze willen iets gaan stelen maar dat lukt niet, en daarom gaan ze weer terug.
Ze gaan naar Ali om in de hoop daar drugs te krijgen voor Inga, als ze het traphuis inlopen valt Inga flauw ze heeft een gat in haar hoofd, als ze binnen zijn bij Ali wil hij het wel geven maar dan moeten ze ook betalen, en geld hebben ze niet. Charlie wordt boos en vliegt Ali aan. Ali is veel sterker, hij is fit en heeft geen honger en Charlie en Andy wel. Andy licht op een gegeven moment stil op de grond, Ali springt op en geeft Inga wat drugs, dan gaat hij er van door. Charlie gaat naar een kroegje tegen over het huis van Ali om daar medische hulp te bellen en de politie. Charlie is heel erg in de war, dus neemt de waard het over. Als ze weer naar het huis van Ali gaan is Inga verdwenen, Charlie krijgt spul voor op de wondjes die hij heeft opgelopen met de vechtpartij met Ali. 2 beambten Hiller en Lohmeier hebben ervaring met de drugs wereld. Charlie verteld aan hen heel zijn verhaal, hij vertelt alles van iedereen en van zich zelf, Charlie vraagt of ze weten waar Inga is en of hij naar huis mag bellen.
Ze zeggen dat Ali opgepakt moet worden. Andy ligt in het zieken huis met een hersenschudding. Charley en Herbert gaan een dag later langs Andy in het ziekenhuis. Andy vertelt dat de moeder van Inga aan hem had gevraagd op haar te passen en haar niet in de steek te laten en daarom is Andy met haar meegegaan. Na een paar dagen mogen ze naar huis. Dan gaan Andy, Charly en Herbert nog op vakantie met hun eigen gezin. Charly gaat naar Nederland, Andy naar Oostenrijk en Herbert naar een bosgebied in Duitsland (Harz). Als ze terugkomen laat Herbert een krantenbericht zien waarin staat dat er drie drugsdoden zijn: 2 jongens en een meisje. Dat meisje heet Inga H. staat in het artikel en ze is gevonden in een wc op een station in Frankfurt. Ze had een overdosis heroďne genomen en is daaraan gestorven. Er zijn ook twee brieven bij haar gevonden, waarvan er een voor Andy is.
De ouders van Inga gaan terug naar hun eigen omgeving waarvan ze vandaan komen. In de rest van de vakantie helpen Charly en Herbert Andy bij het leren en daardoor slaagt Andy toch nog voor zijn herexamen en zitten ze volgend jaar weer bij elkaar.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Die Einbahnstrasse door Klaus Kordon"