Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Davids Versprechen door Jürgen Banscherus

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
Boekcover Davids Versprechen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 793 woorden
  • 6 januari 2010
  • 13 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
13 keer beoordeeld

Boekcover Davids Versprechen
Shadow
Davids Versprechen door Jürgen Banscherus
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Opdrachten
De titel van het boek is Davids versprechen, het boek heeft geen ondertitel.

De auteur van het boek is Jürgen Banscherus, hij is geboren in 1949 en leeft met zijn vrouw en twee kinderen in het Ruhrgebied. Hij heeft een paar van de volgende boeken geschreven: Ein gefärliches Spiel, Asphalt Roulette, Davids Versprechen, Das blaue Karussell

De titel van het boek heet zo omdat hij van zijn ouders niet mag zeggen dat hij wordt geslagen door zijn vader anders worden zijn ouders gearresteerd, en dat belooft hij.

David is de hoofdpersoon uit het verhaal hij woont bij zijn vader en moeder, zijn vader slaat hem altijd als hij heel boos op hem is. Verder is er nog Florian en Alexander, dat zijn de vrienden van David zijn voetbal team en school, en de arts uit het ziekenhuis. De arts is degene die David behandeld voor zijn gebroken arm


Het verhaal speelt zich af in deze tijd omdat alles wat er in het verhaal wordt gebruikt ook in deze tijd aanwezig is.

Het maakt voor het verhaal niet zoveel uit in welke tijd het zich afspeelt want het wordt verteld in een manier wat ook 100 jaar terug had kunnen gebeuren

Het verhaal eindigt als volgt: David is met de dokter aan het praten over zijn problemen thuis. Eerst wil David er niks over vertellen maar dan zegt de dokter dat zijn ouders anders in de gevangenis komen. Dat wil David niet, hij begint te vertellen wat er allemaal gebeurt thuis. Nadat hij is uitgesproken zegt de dokter dat ze het weer thuis goed moeten maken anders moeten ze de politie erbij halen en kunnen zijn ouders alsnog in de gevangenis komen

Ik ben ontevreden over het einde van het verhaal omdat het een open einde is. Er niet wordt gezegd of het probleem wat David thuis heeft word opgelost of dat de problemen gewoon door gingen. Het einde had langer moeten zijn omdat ik wil weten hoe het bij David thuis is afgelopen

David is de hoofdpersoon uit het verhaal, In het begin is hij heel erg bang voor zijn vader omdat hij steeds door hem geslagen word. Ook word hij in de kelder gegooid. Hij begint tijdens het verhaal steeds beter te begrijpen dat hij met een oplossing moet komen voor het probleem omdat zijn ouders anders in grote problemen kunnen komen. Op een dag heeft hij een voetbal wedstrijd met zijn team. Er ontstaat ruzie tussen David en zijn vriend, doordat David meedoet, kan zijn vriend niet. de trainer wil de ouders van David spreken. Maar David mocht eigenlijk helemaal niet naar de wedstrijd omdat zijn moeder het hem had verboden. Als hij thuis het briefje laat zien word zijn vader woedend en slaat hem zo hard dat hij zijn arm breekt, dan moet hij naar het ziekenhuis en word geholpen aan zijn arm. De dokter ziet ze blauwe plekken op zijn arm en vraagt hoe hij er aan komt, David wil het er niet over hebben maar de dokter zegt dat het beter is en hij verteld het hele verhaal. Na dat hij het verhaal heeft verteld zegt de dokter dat het beter is dat ze het thuis uitpraten. Anders kunnen zijn ouders in de problemen raken. David begint daar over na te denken.

Ik vind het verhaal op een levensbeschrijving lijken. In het verhaal wordt verteld wat er allemaal met David gebeurd en wat hij ervan leert.

Het keerpunt in het verhaal vind ik het moment dat David door zijn vader, die hem steeds slaat, zijn arm breekt omdat hij dan naar het ziekenhuis moet. door de blauwe plekken die David op zijn arm heeft ziet de dokter dat hij thuis wordt mishandeld. De dokter zegt dat het probleem thuis moet worden opgelost. Anders komen zijn ouders in de gevangenis.

Ik denk dat de auteur van dit boek tegen mij wil zeggen wat er zoal kan gebeuren bij mishandeling en dat hij me daar iets over probeert te leren. Ik heb in dit verhaal geleerd dat sommige kinderen het thuis zo erg hebben dat ze van huis weg lopen maar dat is eigenlijk geen goed idee want je loopt veel gevaar als je wegloopt, je ouders weten niet wat er allemaal met je gebeurt en of je ooit terug komt.

Het boek wordt door de ogen gespeeld van de hoofdpersoon uit het verhaal, David. Het boek is in de hij vorm geschreven. Er staat bijvoorbeeld: erleichtert läuft David ins badezimmer.


Het is niet duidelijk uit het verhaal te halen waar het verhaal zich afspeelt. Er wordt in het verhaal niet word verteld waar het zich kan afspelen

Het maakt voor het verhaal niet uit waar het zich afspeelt. Omdat het niet duidelijk is waar het verhaal zich afspeelt kan het zich overal afspelen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Davids Versprechen door Jürgen Banscherus"