Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Hotel de grote L door Sjoerd Kuyper

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
Boekcover Hotel de grote L
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • groep 7 | 639 woorden
  • 1 december 2015
  • 163 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
163 keer beoordeeld

Boekcover Hotel de grote L
Shadow

Als je vader je beste vriend is en hij krijgt een hartaanval, en je moeder is al dood, en als je dan het hotel van je vader moet runnen, samen met je drie zussen die net zo weinig van jongens snappen als jij van meisjes, en je vader blijkt ook nog eens schulden te hebben, en je kunt alleen aan geld komen door als jongen met washandjes in je bikinitopje mee te doen aan…

Als je vader je beste vriend is en hij krijgt een hartaanval, en je moeder is al dood, en als je dan het hotel van je vader moet runnen, samen met je drie zussen die net zo weinig …

Als je vader je beste vriend is en hij krijgt een hartaanval, en je moeder is al dood, en als je dan het hotel van je vader moet runnen, samen met je drie zussen die net zo weinig van jongens snappen als jij van meisjes, en je vader blijkt ook nog eens schulden te hebben, en je kunt alleen aan geld komen door als jongen met washandjes in je bikinitopje mee te doen aan de Miss Noordzee Verkiezing, en je hebt diezelfde middag een proeftraining voor een beroemde voetbalclub, en je bent ook nog eens smoorverliefd op het mooiste meisje van het heelal, en zij doet ook mee aan die missverkiezing.... wat doe je dan?

Hotel de grote L door Sjoerd Kuyper
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Durf jij de uitdaging aan?

Ben jij tussen de 17-30 jaar en wil je kennismaken met Defensie en een bijdrage leveren aan de samenleving? Tijdens de MDT Missie van het Ministerie van Defensie en Stichting TijdVoorActie zet je jezelf 80 uur in voor zelfontwikkeling, maatschappelijke impact én teamwork. Meer weten? 

Check de video

Boekenbeurt

Algemeen

Titel van het boek       : Hotel de grote L

Schrijver                   : Sjoerd Kuyper

Tekenaar                   : geen

Uitgever                    : Lemnisicaat

Uitgave                    : 2014

Aantal blz                  : 228

 

Boekkeuze

Motivatie                   : ik vind het een avontuurlijk & grappig boek

Leeftijd groep             : bovenbouw 10+

Avi niveau                 : plus

Leuk voor klas           : het is een boek voor jongens & meisjes

 

Inhoud

Opbouw                     : het is een verhaal in hoofdstukken en het is geen serie

Waar?                       : hotel de grote L, ziekenhuis en op school

Samenvatting             : Kos is een jonge jongen die van voetballen houdt. Hij is dertien jaar en begint net te ontdekken wat verliefd zijn eigenlijk is. Zijn vader is zijn beste vriend en samen hebben ze enorm veel lol. Kos heeft drie zussen: Libbie, Briek en Pel. Zijn moeder is enige tijd geleden overleden aan kanker. Op een dag gaan Kos en zijn vader samen naar de voetbalwedstrijd van Kos. Daar speelt hij de sterren van de hemel. Maar net als hij het winnende doelpunt maakt, kijkt hij achterom en ziet hij zijn vader ineen zakken. Hij scoort, maar zit niet lang daarna in de ziekenauto naast zijn vader; hartaanval.

Hoofdpersonen           : De vader van Kos is een man die zijn best doet goed voor zijn hotel en kinderen te zorgen, het niet allemaal alleen kan maar dat niet laat merken.

: Kos helpt heel goed mee in het hotel van zijn vader. Hij is 13 jaar

Belangrijk                  : Libbie is de oudste zus. Ze heeft het gevoel dat zij de rol van vrouw in het huis een beetje over moet nemen. Ze is zorgzaam en kan dingen goed regelen.

: Briek is een meisje dat de dood van haar moeder op een andere manier verwerkt dan haar oudste zus. Ze is juist meer teruggetrokken en draag heel veel make-up om haar echte gezicht te verbergen

: Pel is een meisje dat leeft in de ontkenning van haar moeders dood. Ze praat nog steeds met haar moeder alsof ze leeft en trekt haar moeders jurken aan om haar levend te maken

: Felix is een jongeman die zijn ouders verloren heeft. Hij zit al jaren aan de bar en schrijft daar gedichtjes. Hij is verliefd op Libbie en als ze verkering krijgen bloeit ook hij een beetje op

: Walput is de oude kok van het restaurant.

Voorlezen : blz 80/81

Het boek   : ik vind het heel mooi dat je leest hoe het in een hotel werkt en ook heel zielig dat hun moeder is overleden en daarna hun vader een hartaanval krijgt. De kinderen moeten alleen het hotel runnen.

Vragen?

 

 

REACTIES

A.

A.

zit het thema van het boek er ook bij

8 jaar geleden

M.

M.

Weinig voorgelezen en samengevat over het verhaal (alleen het begin)

5 jaar geleden

W.

W.

Hoi

5 jaar geleden

B.

B.

Echt waar je bent een topper! je bespaart me echt een HELEBOEL tijd dankzij je supergeweldige verslag! echt superbedankt! nu hoef ik geen samenvatting meer te maken! ga zo door!!!

4 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hotel de grote L door Sjoerd Kuyper"