Sjoerd Kuyper


Sjoerd Kuyper
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Nederlands
Geslacht
Man
Geboren
06 maart 1952
Biografie

Sjoerd Kuyper begon al op jonge leeftijd met schrijven. Kuyper heeft zijn studie niet afgemaakt omdat hij zich helemaal op het schrijven wilde richten. Hij heeft verschillende werken gemaakt voor volwasssenen maar Sjoerd werd echt bekend van zijn werk voor kinderen.

 

Sjoerd was nog jong toen hij zijn eerste publicatie uitbracht: een tien voor de tieners. Hij heeft zijn studie filosofie niet afgemaakt omdat hij als beroepsschrijver wilde werken. Hij heeft verschillende prijzen gewonnen met zijn werken, vooral met de werken voor kinderen.

Zo ontving hij de vlag en wimpel voor Majesteit uw ontbijt en ontving hij de zilveren griffel voor Robin en Suze, Het eiland Klaasje en Robin is verliefd. Voor zijn boek Robin en God ontving hij in 1999 de Gouden Griffel.

Naast de vele boeken die Sjoerd Kuyper geschreven heeft, schreef hij ook Tv-series en liedteksten voor bijvoorbeeeld de musicals Turks Fruit en de Scheepsjongens van de Bontekoe. Ook werd van zijn boek Het zakmes een tv-serie en een speelfilm gemaakt.

In zijn jonge jaren is Sjoerd Kuyoer vooral beïnvloed door muziek. Zelf vind hij het nog steeds leuk om gitaar te spelen en te zingen. Hij heeft altijd een goede relatie met zijn opa gehad. De boeken over Robin zijn dan ook gebaseerd op Sjoerd en zijn opa.

In 1976 trouwde Sjoerd met zijn vrouw Margje. Ze kregen samen twee kinderen; Joost en Marianne.

 

 

 
Meer details
Sjoerd Kuyper

Boeken

ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen