BRITNEY SPEARS
Van tieneridool tot wereldberoemd artieste

Anna
Klas: C3A
inhoudsopgave.
Pagina 3 : Inleiding
Pagina 4 : Wie was Britney voordat ze door brak met haar eerste hit?
Pagina 5 : Wat heeft Britney tot nu toe bereikt in haar carrière?
Pagina 6 : Over Britney Spears
Pagina 7 : bronvermelding
Inleiding.
Dit is mijn werkstuk over Britney Spears. Ik heb voor dit onderwerp gekozen omdat graag naar haar muziek luister en omdat ze al langer bezig is met haar carrier dan Jim Bakkum uit Idols 1 waar ik helemaal fan van ben. De hoofdvraag die ik heb gekozen is: wat het Britney Spears tot nu toe bereikt in haar carrière? Deze hoofdvraag heb ik gekozen omdat veel sterren na enkele jaren weer van het toneel verdwijnen en Britney Spears na meer dan vijf jaar nog steeds wereldberoemd is. De deelvragen bij deze hoofdvraag zijn:
1.wie was Britney Spears voordat ze doorbrak met haar eerste hit?


2.wat heeft Britney Spears tot nu toe gedaan in haar carrière?
3. over Britney Spears zelf.
Veel plezier met het lezen van mijn werkstuk.
Wie was Britney voordat ze doorbrak met haar eerste hit?
Britney Jean Spears werd op 2 december 1981 geboren in Kentwood Louisiana. Dat licht in het zuidoosten van de Verenigde Staten. Ze heeft een broer Bryan en een zusje Jaimie Lynn. Muziek is iets waar ze al vanaf ze klein is veel mee bezig is. Op haar vierde zong ze al liedjes in de kerk en op haar achtste deed ze auditie bij de Mickey Mouse club. Dat is een programma van de Amerikaanse televisiezender Disney Channel. Ze vonden haar echter te jong om mee te doen in het programma maar ze had teveel talent om weer naar huis te sturen daarom kreeg ze het advies om in New York zang en danslessen te nemen. Drie zomers volgde ze deze lessen in de tussentijd kreeg ze kleine rolletjes in reclamecommercials en speelde ze een rol in de filmkomedie Ruthless uit 1991. En drie jaar later toen ze elf was deed ze opnieuw auditie dit keer werd ze wel aangenomen samen met onder andere Christina Aguilera en Justin Timberlake.
Op haar zestiende begon ze samen met Eric Fosterwhite en Max Martin (bekend van de Backstreet boys) aan haar debuutsingle: Baby One More Time. Dit nummer belandde vrijwel direct op nummer één in Amerika. Dit was het begin van haar hele carrière!


Wat heeft Britney tot nu toe bereikt in haar carrière?
Nadat Britney Spears doorbrak met haar eerste single Baby One More Time waar tot vandaag al meer dan 1,5 miljoen keer verkocht is maakte haar wereldberoemd, kwam ze al snel met haar debuutalbum dat ook Baby One More Time heet. In Engeland werd dit album 950.000 keer verkocht en over de hele wereld ongeveer 20 miljoen keer.
Haar tweede single Sometimes bracht ze uit in juni 1999. dit nummer haalde in veel landen de top 5 in de hitparade. In september 1999 bracht ze haar derde single uit: Crazy. Dit nummer werd een megahit over de hele wereld.
Een van de hoogtepunten in de carrière van Britney Spears was op de MTV-awards in Dublin 1999 Britney was genomineerd voor de categorieën: beste vrouwelijke artieste, beste doorbraak, beste popact en beste single. Ze won in alle categorieën. De award voor beste single kraag ze voor Baby One More Time.
Ook haar vierde single: Born to make you happy. Kwam van haar eerste album en kwam uit op 1 januari 2000 en ook dit nummer kwam terecht op nummer één.
Op 15 mei 2000 bracht ze haar tweede album uit: Oops I did it again. Van dit album komt ook de megahit Oops I did it again. Van dit album zijn ook de hits: Stronger, Lucky en Don’t let me be the last to know afkomstig.
Hierna besloot Britney Spears haar ‘schoolmeisjestijd’ achter zich te laten en met een meer volwassen album uit te komen. Dit werd: Britney. De eerste single van het album I’m a slave 4 U. werd uitgebracht en werd hoe kan het ook anders een hit. Verdere singles van dit album zijn: I’m not a girl not yet a women en Overprotected.
In 2002 besloot Britney naast zang ook iets anders te proberen en in juni 2002 speelde ze in de veelbesproken comedy Crossroads.
Eind oktober bracht ze album: In the zone uit. De eerste single van dit album afkomstig is: Me against the music. Dit is een duet samen met Madonna. Van dit album volgde ook de hits: Toxic en Everytime.
Inmiddels is haar album Greatest Hits uit en ook deze is een enorm succes op het album zijn ook twee nieuwe hits te horen namelijk: Do Something en My Prerogative.
Over Britney Spears.
Op 18 september 2004 is Britney Spears getrouwd met Kevin Federline waar ze al een tijdje een relatie mee had. Hiervoor heeft ze relaties gehad met Justin Timberlake dat in 2001 op de klippen liep. Op 3 januari 2004 trouwde ze plotseling met haar jeugdliefde Jason Alexander dit blijkt een uit de hand gelopen grap een 55 uur na de huwelijksvoltrekking word al weer besloten het huwelijk te ontbinden. Het huwelijk van haar en Kevin Federline word onverwachts en in het geheim voltrokken in Studio City in Los Angeles. Hierna besluit ze het rustiger aan te doen maar desondanks brengt ze eind 2004 har eerste geurlijn op de markt met de naam: Curious. Op 13 april 2005 deelt Britney via haar fansite mee aan haar fans dat ze zwanger is van Kevin Fosterline. Op 17 mei gaat de reality show Britney en Kevin chaotic van start op de Amerikaanse zender UPN. De beelden zijn door Britney en Kevin zelf vastgelegd op film tijdens haar Europese Onyx Hotel tour 2004. in deze zesdelige show zijn beelden te zien van hun ontmoeting, verloving en huwelijk. Op 14 september 2005 is hun zoon Sean Preston geboren. Hiermee zet Britney Spears tijdelijk een punt achter haar carrière.

geurlijn Curious


Huwelijk van Britney en Kevin

Bronvermelding.
Ik heb voor dit werkstuk de volgende internet pagina’s gebruikt:
www.britneynews.com
www.wikipedia.org/wiki/Britney_Spears
www.radio538.nl/538/artiesten/britney

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.