Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Leni Riefenstahl

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
  • Biografie door een scholier
  • Klas onbekend | 282 woorden
  • 19 november 2003
  • 13 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.5
  • 13 keer beoordeeld

Persoon
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!
Leni Riefenstahl

Leni Riefenstahl is bij de meeste mensen vooral bekend door haar verhouding met Adolf Hitler en door haar film Triumph des Willens.
Triumph des willens gaat over de naziepartijdag in 1943 in het Duitse Neurenberg. Maar ze heeft meerdere films gemaakt bijvoorbeeld Olympia over de Olympische spelen in 1936 in Berlijn, deze spelen zijn nu nog bekend door het overdreven gedragen van Hitler en zijn aanhang die bij deze spelen lieten zien hoe overweldigend en goed ze waren, maar ook doordat deze spelen door zoveel landen werden geboycot.
Haar films zijn dus vooral bekend doordat ze als propaganda middel voor nazi Duitsland werden benut. Leni kwam ook in opspraak toen bekend werd dat ze voor een film uit 1941 zigeuners uit een kamp haalde om ze als figuranten te gebruiken.

Er wordt door veel mensen gezegd dat Leni Riefenstahl een van de eerste vrouwen was die wist dat je je beeld in de media zelf moest regisseren.
Daardoor wist ze zeker dat ze met haar films bereikte wat ze wilde en dat was vooral bij de films Triumph des Willens en Olympia de verheerlijking van de nazi’s en van Hitler.
Leni Riefenstahl zegt zelf maar zeven maanden met Hitler te hebben gewerkt voor de Triumph des Willens en dat Olympia zelfs tegen de zin van Hitler is gemaakt maar ook deze film laat toch wel beelden zien die Hitler alleen maar ten goede komen en die vooral laten zien dat Leni Riefenstahl weinig tegen de nazi’s had want als dat anders was geweest had ze dat toch zeker ook in haar films laten zien.
Leni werd dus door de politieke situatie beïnvloedt en liet dit in haar films duidelijk zien.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.