Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Zero tolerance

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 4e klas vwo | 580 woorden
  • 29 mei 2006
  • 39 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.8
  • 39 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!
Zero kans voor criminelen!

Stel je voor, je gaat op vakantie naar New York. Je houdt je handtas goed vast, dat ben je wel gewend in Nederland. Daar lopen namelijk allemaal zakkenrollers rond. Je moet linksaf, want daar is je hotel. Maar je durft niet, want het is een donker steegje en uit ervaring weet je dat je daar opgewacht wordt door criminelen. Je besluit dus maar om €30,- uit te geven aan een taxi die je via een andere weg naar het hotel brengt.
Wat zou het mooi zijn als je niet meer bang hoeft te zijn op straat. Dat je zomaar overal kon lopen zonder berooft, verkracht of mishandeld te worden! Dit is mogelijk! Er bestaat namelijk het ‘zero tolerance-beleid’. Door dit beleid wordt het veel veiliger op straat. Het is in New York al een groot succes, je had zomaar door dat donkere steegje kunnen lopen, want geen crimineel durft je te beroven! Ik ben dus ook voor het ‘zero tolerance-beleid’.


De overheid is aan het zoeken naar een oplossing voor het geweld in Nederland, en sommige politici zijn al geïnteresseerd in het ‘zero tolerance-beleid’. Het is namelijk een goede manier om de criminaliteit te bestrijden, en dit is hard nodig in Nederland. Er kan niet vroeg genoeg een nieuw beleid komen, want als je slachtoffer bent van bijvoorbeeld verkrachting, blijft dit je je hele leven achtervolgend. We moeten er dus voor zorgen dat er zo min mogelijk slachtoffers vallen.

Als het ‘zero tolerance-beleid’ wordt ingevoerd, worden er meer criminelen opgepakt. Dit komt doordat de politie strenger gaat controleren. Eerst kwam je nog weg met een fietsendiefstal, maar nu wordt je sneller gepakt, omdat er meer agenten op je zaak zitten. Ook wordt je straf een stuk strenger. Als je dus één keer een fiets gestolen hebt, zal je het de volgende keer niet meer doen.
Ook zal de politie een stuk serieuzer gaan controleren, eerst hielden ze zich
vooral bezig met de ernstige misdrijven, maar dat is nu verleden tijd. Doordat er meer politiemensen op straat komen zal een diefstal of een ander misdrijf eerder herkend worden en de agenten zullen veel eerder op de bewuste plaats zijn.

Doordat de criminelen opgepakt worden en doordat de criminelen banger zijn om opgepakt te worden wordt de veiligheid op straat vergroot. Je hoeft niet meer bang te zijn om te worden beroofd in een donkere steeg o.i.d. Ook verkeersovertreders zullen harder en sneller worden aangepakt, zodat de verkeersveiligheid ook vergroot wordt en er dus minder slachtoffers zullen vallen.

Als mensen zien wat er gebeurt met de opgepakte criminelen, zullen ze zelf minder snel het verkeerde pad op gaan. Ze zullen bang zijn om een grote boete of gevangenisstraf te krijgen. Zo houd je mensen uit de criminele wereld. En als er minder mensen crimineel worden, en alle bestaande criminelen worden opgepakt, dan zouden er dus steeds minder misdadigers komen en zou de veiligheid heel erg vergroten.

Er moeten dus volgens het ‘zero tolerance-beleid’ meer agenten op straat komen. Dat betekent dat er meer politiemensen aangenomen moeten worden, zodat de werkloosheid daalt. Dus Nederland wordt een veiliger land en de werkloosheid daalt ook nog eens! Wat wil je nog meer!


Kortom, ik ben voor het ‘zero tolerance-beleid’omdat ik wil dat de verkeers- en de gewone veiligheid vergroot worden, dat er meer werkgelegenheid komt en dat íemand zich bij de politie zorgen maakt om m’n gestolen portemonnee. Want: zero tolerance geeft criminelen geen enkele kans!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.