Verplaats schooltijden!

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 651 woorden
  • 15 mei 2002
  • 201 keer beoordeeld
Cijfer 5.1
201 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Verplaats de tijden!!!

Je bent erg slaperig. Met moeite doe je je ogen open. Je kijkt op de radio en kan nog net lezen dat het 7 uur is.En op dat zelfde moment denk je nog :school! Je staat moeite op en gaat maar ontbijten. En terwijl je naar school fiets denk je van;waarom moet da nou? Zo vroeg naar school! Dus ik vind dat school veel later moet beginnen dan normaal.(rond 8 uur )

Allereerst ben je als je vroeg moet opstaan heel erg moe. De dingen die je dan de dagen daarvoor gedaan hebt herinner je dan maar erg vaag. En stel je voor dat je een spreekbeurt hebt meteen op de eerste lesuur of iets anders dat belangrijk is om te onthouden. Dan kan het best zijn dat je nog een beetje slaperig bent en daardoor veel dingen vergeet. Of als je iemand bent die zijn tas altijd s’morgens inpakt. Dan kan je ook nog wel eens boeken ofzo vergeten. Dus als je vroeg moet opstaan kan dat veel invloed hebben op school.

Verder moet je dan dus om fit te zijn in de morgen om naar school te gaan ook best vroeg naar bed gaan. Zelfs als je om tien uur naar bed gaat ben je nog niet klaarwakker s’morgens. En ik denk niet dat er leerlingen hier zijn die rond half 9 naar bed gaan. En de meeste goede films komen dan ook s’avonds rond 9 uur op tv. En het is nooit leuk als je die dan moet missen alleen omdat je de volgende morgen heel vroeg op moet staan.

Ook is het zo dat de meeste leerlingen die vroeg op moeten staan ,dat als ze dan wakker worden, ze dan ook meestal de neiging krijgen om verder te slapen. Bij mij is het wel eens vaker gebeurd dat wanneer ik te vroeg wakker werd, dan besloot ik bijvoorbeeld om 5 minuutjes meer te slapen, dat ik dan meer dan een kwartier later wakker werd. En dat is niet echt fijn. Want hierdoor kan je dan meestal dus ook te laat komen op school. En dan moet je nablijven enzovoorts. Ook kan het dan dus zijn dat je door die neigingen misschien die morgen erg moe bent en niet eens zin hebt om naar school te gaan.

Tenslotte kan het ook soms gevaarlijk zijn als je vroeg moet opstaan voor school. Want stel je voor dat je een keer laat wakker wordt en daarom heel snel moet zijn en dus zonder te ontbijten ofzo meteen vertrekt. En s’winters is het dan s’morgens best donker. En omdat je dan niet helemaal wakker bent, kan dit best het gevolg zijn op een ongeluk ofzo omdat je niet goed oplet. Dus is het veel beter als school rond 10/11 uur begint. Dan heeft vroeg opstaan tenminste veel minder invloed op je gezondheid.

Wel is het zo, dat als je later naar school gaat, dat je dan ook later uit bent.Maar je verkleint hiermee tenminste de kansen op heel vroeg naar bed gaan,(want wie wil dat nou)om niet uitgeslapen te zijn, en op ongelukken. En bijvoorbeeld als school iets later begint zoals ik al zei rond 10 of 11 uur. En als je dan bijvoorbeeld de dag daarvoor vergeten bent je huiswerk te maken of er geen tijd voor had, dan kan je dat dan nog altijd s’morgens heel snel maken. Of als je bijvoorbeeld een slo ofzo hebt, dan kan je ook nog een tijdje leren voor je naar school gaat. Dan kan je dus ook de meeste dingen beter onthouden voor die toets of iets dergelijks.

Dus kortom: Als school veel later begint dan normaal (rond 8 uur) is het alleen maar gunstiger voor de leerlingen. Want hierdoor los je niet alleen de meeste van de problemen op die s’morgens vroeg verschijnen, maar zijn de leerlingen ook nog eens veel beter bij de les.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.