Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Softdrugs

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 5e klas havo | 438 woorden
  • 16 september 2004
  • 43 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
43 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Softdrugs moet gelegaliseerd worden. Softdrugs zijn middelen zoals Hasj, weed (marihuana) en het Nederlandse product: nederwiet. Deze middelen worden gebruikt als geneesmiddel maar vooral als genotsmiddel. Daardoor ontstaat er veel criminaliteit en drugsoverlast. Een aantal Nederlandse gemeenten willen daarom ook graag dat softdrugs gelegaliseerd wordt want, dat is volgens hen de enige manier om de overlast tegen te gaan. Bij legalisatie wordt vaak gedacht dat alles dan zomaar vrij is maar, dat is niet zo. Legalisatie wil zeggen dat je softdrugs uit de strafwet haalt en onder brengt in een andere wet die regels bevat over hoe de productie en de handel moet verlopen. Op deze manier is softdrugs niet meer strafbaar maar, heb je er nog wel controle op. Ik vind dat softdrugs gelegaliseerd moet worden. Ten eerste vind ik dat softdrugs gelegaliseerd moet worden om meer grip te krijgen op het geheel. Als softdrugs gelegaliseerd worden, komt er een softdrugswet waarin allerlei afspraken en regels staan. Door middel van zo’n wet kun je bijvoorbeeld veel criminaliteit en overlast tegengaan, je voorkomt dat er geld wordt verdiend aan de handel ervan. Ook kunnen er kwaliteitseisen worden gesteld, zodat er geen slechte en verontreinigde spullen worden gebruikt bij het produceren van softdrugs. Ten tweede wordt softdrugs ook gebruikt als een medicijn. Mensen die heel erg veel pijn hebben bijvoorbeeld kankerpatiënten, krijgen softdrugs voorgeschreven van hun arts. Daardoor worden de pijn en de bijwerkingen onderdrukt. Sinds kort kunnen deze patiënten terecht bij een apotheek maar dat kon een jaar of 2 jaar geleden nog niet. Voor deze mensen vind ik het heel belangrijk dat het verkrijgen van softdrugs geen probleem moet zijn. Daarentegen kan Nederland niet als enig Europees land softdrugs gaan legaliseren als andere Europese landen dat niet doen. In Duitsland en Frankrijk willen ze niks weten van een soepeler drugsbeleid. Er komen heel veel toeristen op Nederland af die Nederland zien als een ‘drugsparadijs’. De zogenaamde ‘drugstoeristen’ komen hier om drugs te kopen en te gebruiken, omdat ze dan minder kans lopen te worden gepakt. Toch lijkt er langzamerhand verandering te komen in de strenge houding van de andere Europese landen want, het percentage gebruikers dat overstapt op harddrugs en daaraan verslaafd raakt, is hier namelijk veel minder groot dan in andere Europese landen. Kortom, ik ben voor het legaliseren van softdrugs want als je de voordelen tegenover de nadelen zet zijn er meer voordelen dan nadelen. De criminaliteit en overlast nemen af wanneer softdrugs gelegaliseerd wordt en de patiënten die softdrugs echt nodig zijn, hoeven er dan niet met zo’n omweg aan te komen. Daarom ben ik voor het legaliseren van softdrugs.

REACTIES

S.

S.

mooi werkstuk :)

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.