Havisten uit de bovenbouw gezocht! Vul deze korte vragenlijst over jouw studiekeuze in en maak kans op een Bol.com bon t.w.v. 15 euro.

Doe mee


Betoog schooluniformen

In Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede, dat betekent dat de ouders waarschijnlijk geen geld hebben voor dure merkkleding. Er word ook steeds meer gepest, dat kan voor allerlei redenen gebeuren uiterlijk, kwaliteiten, beperkingen (autisme, ADHD, lichamelijke beperkingen ect.) maar ook kleding is een van de dingen waarmee kinderen vaak gepest worden. Makkelijk op te lossen, gewoon schooluniformen invoeren op elke school. Of is het toch niet zo makkelijk?

Stelling: elke school moet schooluniformen invoeren.

Stel je voor, elke school moet vanaf nu schooluniformen invoeren. Hoe gaat dat eruit zien? En hoe zit dat met regels? Hoe gaat het mixen met hoofddoeken? Alle jongens dragen een broek met een blouse, stropdas, zwarte schoenen en in de winter een jasje. De meisjes dragen een witte legging, met zwarte schoenen, een rokje, een blouse en in de winter een vestje. Moslimmeisjes dragen vaak een hoofddoek. Dat vraagt het geloof van hen, als ze in de puberteit zijn. Dit kan gewoon, het meisje draagt gewoon haar hoofddoek bij haar uniform.

Voor:

State: door mijn stelling kan er niet meer gepest worden om kleding

Analyze: er kan nier meer gepest worden om kleding omdat iedereen hetzelfde draagt

Illustrate: mensen die in armoede leven besparen geld op kleding voor hun kind/kinderen

Link: we zien dus dat door het invoeren van schooluniformen pesten kan worden vermindert en geld kan worden bespaart.

 

Tegen:

1. “De ouders worden op onkosten gejaagd.”

Hierover heb ik even nagedacht en ik ben tot een oplossing gekomen. de school zou het schooluniform ook bij het lesgeld kunnen tellen en mensen die te weinig geld hebben voor het lesgeld hoeven het vaak toch niet te betalen, want dat wordt kwijtgescholden door de ib-groep.

2. “Het vermindert de eigen stijl en de vrije ontwikkeling.”

Ook hier heb ik een oplossing voor bedacht. De kinderen mogen nog steeds hun haarstijl zelf bepalen en ook mogen er sieraden, buttons ect. Toegevoegd worden aan het schooluniform

3. “In Nederland word een schooluniform niet als normaal beschouwd”

NOG niet, voor 1995 werd een mobiele telefoon ook niet als normaal beschouwd maar nu is de mobiele telefoon ondenkbaar uit ons leven. Ik denk dat dit ook kan gebeuren met schooluniformen.

Conclusie: een schooluniform vermindert pesten en kan ouders geld besparen. Een schooluniform is prima te combineren met verschillende geloofsregels. Dus ik zeg: “kom maar op met die schooluniformen!”

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

Wauw goed verslag!!!

2 jaar geleden