Doe mee met Markteffect's studiekeuze-onderzoek
Maakt niet uit of je je studie al gekozen hebt. Win één van de 200 (!) cadeaubonnen van €25

Meedoen

schoolreisjes naar het buitenland

Beoordeling 3.6
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 4e klas vmbo | 383 woorden
  • 29 maart 2016
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 3.6
8 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode

 

Een iPad op school

Vijf dagen lang elke dag een zware tas op je rug. Slepen met oude boeken, terwijl de technologie door ontwikkeld. Waarom hebben we op school nog niks met die technologie? Waarom veranderd alles om ons heen, behalve school?

Daarom is mijn stelling ook: een iPad op school moet worden ingevoerd.

 

Tassen van scholieren wegen tussen de 7 en de 10 kilo. Dit is relatief zwaar voor iemand tussen de 12 en 17 jaar. Door elke dag een tas van een paar kilo mee te dragen, kun je uiteindelijk (misschien zelfs jaren later) last krijgen van je rug of van je benen. Als je een iPad zou hebben die je elke dag meedraagt, ben je per dag zo’n 2 kilo aan alles kwijt.

 

Op een iPad kun je alle boeken downloaden, dit betekent dus in eerste instantie een minder zware tas, maar ook dat je nooit meer je boeken vergeet. Je hebt al je boeken altijd op één apparaat staan en kan dus altijd goed mee functioneren tijdens de lessen. Tijdens pgp-uren kun je altijd bezig met een ander vak, want alles staat op één apparaat.

 

Elk jaar op school, krijg je nieuwe boeken. Je betaalt dus ook elk jaar voor die boeken. Een boekenpakket op school kost rond de €200,- per jaar. En dat dan voor 5 jaar. Een iPad is een eenmalige aanschaffing. Dit zal dan rond de €500,- kosten, maar daar kun je dan ook 5 jaar mee verder. Ook hoef je er geen extra dingen bij te kopen, zoals een rekenmachine, kaftpapier, gummen, pennen, schriften, passers – alles staat namelijk op je iPad.

 

Maar, in een appstore zijn natuurlijk ook spelletjes te downloaden.

Het kan voor een leerling verleidelijk zijn om tijdens de les de spelletjes aan te klikken, terwijl hij/zij met een opdracht voor school bezig moet. Maar ook dit kan verholpen worden door de iPad van de leraar de mogelijkheid te geven om bepaalde functies tijdens die les te blokkeren. Zo blijven de leerlingen ook nog alert op de les.

 

De iPad moet ingevoerd worden op scholen. Het is een stuk makkelijker en comfortabeler om mee te nemen en een stuk goedkoper. Elke leerling kan elke les goed meedoen, omdat alle boeken op de iPad staan.

REACTIES

S.

S.

Super betoog! Ik had een 9 door jouw argumenten een klein beetje aan te passen. Bedankt!

7 jaar geleden

K.

K.

best goed
vruchtensap

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.