Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Laptops op school

Beoordeling 8.1
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • Klas onbekend | 353 woorden
  • 11 februari 2019
  • 24 keer beoordeeld
Cijfer 8.1
24 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

 

Mondeling betoog nederlands…

inleiding:

Werken met laptops op school wordt nu natuurlijk door al veel scholen gedaan, wij hebben er daarom voor gekozen dat we ons betoog hierover wilden houden.

 

Wij denken namelijk dat werken met laptops op school het leerproces niet verbetert.


 

standpunt:

Waarom is werken met laptops op school geen goede ingreep?

 

argumenten:

 

  • het is slecht voor je ogen.
  • je handschrift en het tempo waarop je schrijft gaat achteruit.
  • je onthoudt minder informatie, omdat wanneer je schrijft, je sneller en beter dingen onthoudt.

 

 

Het is slecht voor je ogen:

Een hele dag achter een scherm zitten is niet goed voor je ogen, dat weet vrijwel iedereen. Veel mensen krijgen hoofdpijnklachten na een gehele dag op een computer of laptop te werken. Aangezien in onze generatie bijna iedereen wel een telefoon heeft en daar ook vaak op zit, is elke schooldag met een laptop werken een “no go”. We zijn dan veel te weinig buiten. Natuurlijk gaat je zicht ook achteruit.

 

Je handschrift en het tempo waarop je schrijft gaan ook achteruit:

Nu lijkt werken met een laptop fijn, niet zo veel schrijfwerk enzo, maar in de toekomst (zoals op de universiteit) zitten er veel nadelen aan. Je kunt bijvoorbeeld niet meer zo snel aantekeningen maken en je kunt misschien niet meer zo snel schrijven als wat je eerst kon. Je krijgt ook sneller last van pijntjes als je lang moet schrijven. Er zitten dus op het moment zelf niet zo veel nadelen aan, maar in toekomst zul je merken dat je het niet meer gewend bent om te schrijven op tempo en omn goed leesbaar te schrijven.

 

Je onthoudt minder informatie:

Door het opschrijven van informatie onthoudt je meer informatie, maar als je de informatie typt duurt het langer voordat je de informatie onthoudt.. UIt verschillende onderzoeken blijkt dat het opschrijven van bijvoorbeeld oefeningen of samenvattingen veel nuttiger en sneller werkt voor je hersenen om het te onthouden.

 

Daarom zijn wij tot de conclusie gekomen dat werken met laptops op school het leerproces niet positief beïnvloedt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.