Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Geweld

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 5e klas havo | 340 woorden
  • 25 mei 2006
  • 37 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
37 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Opboksen tegen geweld Hoeveel moeten er nog komen, hoeveel moeten er nog gaan? Je hoort het steeds vaker; iemand dood ten gevolge van zinloos geweld. Het komt steeds meer voor, ook op scholen. Vernieling van schooleigendommen, vechtpartijtjes om een nationaliteit, bedreigende opmerkingen richting de leraren, enz. Hoever moet het nog gaan? Moeten er eerst doden vallen voordat er pas echt veiligheidsmaatregelen genomen worden? Ik vind dat er zo snel mogelijk veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden. Wat is de oorzaak van al het geweld onder de jeugd? Jongeren kijken veel tv. Dat kan een oorzaak zijn, en tegenwoordig spelen geloofsovertuigingen ook een grote rol. Drugs wordt ook heel ‘soft’ over gedaan tegenwoordig; wie heeft er nou nog nooit een trekje van een joint genomen? (ik niet) Dat gaat net zo als met alcohol; elke keer dat je genotsmiddelen gebruikt, sterven er hersencellen af, dat is sowieso al niet goed, en als je die genotsmiddelen regelmatig gebruikt, kan je er verslaafd aan raken. En als je het in grotere hoeveelheden gebruikt is de kans groot dat je niet meer jezelf bent. Dan kan het ook helemaal verkeerd lopen. Ik vind dat er zo snel mogelijk veiligheidsmaatregelen moeten worden genomen, anders vallen er nog doden. Jongeren gaan steeds makkelijker met gevaarlijke dingen om. Het moet voorkomen worden dat iedereen een steekwapen op zak gaat dragen, of zelfs een vuurwapen. Ook is het gewoon veel veiliger voor iedereen. Tegenargumenten kunnen zijn dat het schending van privacy is. En dat je er toch niet veel mee opschiet, dus waarom zou je de regels verscherpen? Je kunt het geld beter voor andere doelen gebruiken, zoals goed onderwijs, of de gezondheidszorg. Ik ben het daar niet mee eens. Je kan beter geld investeren, zodat je ongelukken voorkomt, dan dat je het geld investeert in een ziekenhuis waar gewonden worden geholpen. Je kan het beter bij het probleem zelf aanpakken, dan bij de gevolgen. Dus ik vind dat je beter geweld kunt voorkomen, dan de gevolgen oplossen. Ik blijf bij mijn standpunt dat er meer veiligheidsmaatregelen getroffen moeten worden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.