Generaal pardon

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • Klas onbekend | 467 woorden
  • 22 juli 2008
  • 2 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
2 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

ONDERWERP: jongeren die in Nederland een opleiding hebben gevolgd verdienen een generaal Pardon.

Er is jaren gediscussieerd over het krijgen van de generaal pardon. De discussie gaat merendeels over welke groepen allochtone moeten vertrekken en welke groepen mogen blijven in betrekking met de generaal pardon. Maar er is nog steeds geen conclusie uit de discussies gekomen in de politiek. Nederland raakt vol. Als het anders kon, dan hoefden wij de mensen niet uit het land te sturen. Maar het kan eenmaal niet anders. Ik vind dat jongeren die momenteel een opleiding volgen in Nederland, recht hebben op een generaal Pardon.

Waarom de jongeren? Omdat zij de toekomst zijn. Er zijn ook mensen die vinden dat we juist de jongeren terug moeten sturen, omdat zij nog jong zijn. Maar de jongeren die een opleiding volgen in Nederland zijn de toekomst van Nederland. Als zij weg worden gestuurd, komt Nederland in de loop van de jaren misschien op een tekort van mensen in de bedrijven en andere arbeidsmogelijkheden. Zodat de economie steeds maar slechter word en dat de belastingen steeds hoger worden, Omdat de staat dan geen geld meer heeft voor uitkering en dergelijke zaken.
Als het grote aantal allochtone jongeren weg worden gestuurd, heerst er waarschijnlijk een nog ergere vergrijzing plaats in Nederland, Wat voor meer problemen kan zorgen. (zoals dat de belasting enorm zal stijgen omdat de staat AOW moet uitbetalen aan een groot aantal ouderen.)
De economen hebben geschat dat er nu ook al een vergrijzing heerst. Dus als de jongere allochtonen weg worden gestuurd zal de vergrijzing alleen maar erger worden, waardoor de werkende mensen veel problemen kunnen krijgt.( vb. steeds later met pensioen gaan en dat ze een te hoge belasting moeten gaan betalen wat soms zelfs meer is dan de nettowinst.) .

Er zijn ook mensen die vinden dat de regering in andere landen wel voor de terugkomende jongeren zal zorgen, die een opleiding hebben gevolgd in een andere taal. Maar de meeste jongere allochtone komen uit een ontwikkelingsland. In de ontwikkelingslanden is de economie al erg slecht. De mensen in de ontwikkelingslanden hebben merendeels geen opleiding gevolgd.
Dus als er steeds meer mensen erbij komen die geen opleiding hebben gevolgd of de niet geschikte opleiding hebben gevolgd. Zal de economie in een diepe crisis belanden. Als jongeren geen opleidingen hebben gevolgd kunnen ze dus ook geen werk vinden. Waardoor ze misschien de misdaad in gaan. En een slechte afloop krijgen. Daarom is het geen goed idee om de jongeren terug te sturen naar hun vaderland.

Tot slot vind ik dus dat de jongeren die hier een opleiding volgen recht hebben op een generaal pardon. Omdat ze het ook verdienen en wij ze nodig hebben voor de toekomst en de economie.
En hopelijk bent u het ook met mij eens door de genoemde argumenten.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.