Bio-Industrie (de argumenten & onderbouwing)

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 3e klas vmbo | 275 woorden
  • 8 maart 2010
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 6
14 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

De Bio-industrie overtreed de regels van de Europese commissie.
Volgens de Europese Commissie heeft elk dier recht op een gezond en normaal leven.
Maar de dieren in de Bio-Industrie leven niet gezond, Ze hebben niet genoeg ruimte om normaal te kunnen bewegen, krijgen geen natuurlijk voedsel en ze lijden onnodig.
De Bio-Industrie schend dus eigenlijk alle regels van de Europese Commissie.

Het is belachelijk dat een dier zo moet lijden om later geslacht te worden.
De dieren in de Bio-Industrie worden eigenlijk gewoon mishandelt. De mannetjes worden zonder verdoving gecastreerd, Ze zitten in te kleinen hokken, hierdoor kan het dier last krijgen van stress en kan het agressief gedrag gaan vertonen en kan daardoor andere dieren gaan aanvallen.

De dieren worden snel ziek.
Doordat de dieren zo dicht op elkaar leven worden ze snel ziek. De ziektes verspreiden zich snel en als er meerdere boeren dicht bij elkaar wonen, verspreiden sommige virussen zich over een groot gebied. De meeste ziektes zijn dodelijk voor de dieren, maar er zijn ook ziektes die de dieren zo uitputten dat ze te zwak zijn om verder te leven. Veel boeren spuiten de besmette dieren in met antibiotica, omdat ze de dieren natuurlijk niet kwijt willen.
De ziektes zijn niet alleen gevaarlijk voor de dieren, maar ook voor de mensen die het vlees van zieke dieren eten, kan dit gevaarlijk zijn.

Het vlees van Scharreldieren is gezonder
De Schareldieren die worden wel goed behandelt, ze hebben genoeg ruimte, krijgen gezond en plantaardig voedsel, krijgen geen onnodige medicijnen en krijgen geen groei hormonen.
En doordat de diere meer hebben bewogen tijdens hun leven en gezonden voeding hebben gehad blijft het vlees mager.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.