Anticonceptie is niet de verantwoordelijkheid van de vrouw

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 4e klas vwo | 412 woorden
  • 4 juli 2003
  • 101 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
101 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Anticonceptie is niet de verantwoordelijkheid van de vrouw

Anticonceptiemiddelen zijn bedoeld om zwangerschap tegen te gaan. Als je het woord uit elkaar haalt krijg je ook tegen conceptie (zwangerschap). Maar dankzij het condoom zijn we nu ook beschermd tegen soa’s (seksueel overdraagbare aandoeningen) Maar er zijn nog steeds mensen die vinden dat anticonceptie de verantwoordelijkheid is voor de vrouw.

Mannen willen toch ook seks? Het is zelfs zo dat mannen vaker willen dan vrouwen. Waarom zou de vrouw er dan voor moeten zorgen? Als je seks hebt ben je met twee mensen dus je draagt samen de verantwoordelijkheid. Voor vrouwen is het bekendste anticonceptiemiddel de pil. Dit is een hormoon dat elke dag geslikt moet worden en dat voorkomt dat er een eitje rijpt. Doordat het een hormoon is zitten er ook risico’s aan, het verhoogd bijvoorbeeld de kans op trombose en borstkanker. Andere bijwerkingen zijn migraine, huidreacties, vochtophopingen en overgevoeligheid. Het condoom kan alleen een allergische reactie veroorzaken. Iedereen denkt dat er voor de man bijna geen voorbehoedsmiddelen zijn maar die mensen hebben het mis. Ze kennen allemaal het condoom wel, dit zorgt ervoor dat er geen sperma bij het eitje kan komen. Maar sinds kort zijn ze ook aan het werken aan de pil voor de man. Deze pil zorgt ervoor dat 24 uur lang er geen zaadcellen aangemaakt worden. Het is wel zo dat dit niet gebeurt met een pil, maar met een crème die op de borst gesmeerd wordt. Vrouwen vertrouwen mannen niet. Dat is de grootste onzin die ik ooit gehoord heb. Een man is echt wel voorzichtig als het gaat om zwangerschap en soa’s. De meeste jongens of mannen die ik ken hebben allemaal een condoom op zak. Zij zijn net zo bang als vrouwen om een kind te krijgen, terwijl dat niet gepland is.

Er zijn dus genoeg middelen voor de man om te voorkomen dat een vrouw zwanger raakt of tegen een soa. Ik vind dat je er samen voor moet zorgen, je hebt toch samen gemeenschap? Als er iets gebeurt heb je dus ook samen een probleem en niet alleen de vrouw. Het beste is om ‘double safe’ gemeenschap te hebben, dit houdt in dat de vrouw de pil slikt en de man een condoom omdoet. Zo ben je beschermd tegen soa’s en zwangerschap. Mannen laten anticonceptie liever aan de vrouw over. En dat zal voorlopig ook nog wel zo blijven. Al zouden veel mensen dit graag anders zien.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.