Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Wie is de baas, het spel of jij?

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
  • Beschouwing door een scholier
  • 4e klas havo | 296 woorden
  • 10 maart 2013
  • 6 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.4
  • 6 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

Wie is de baas, het spel of jij?


In Groot-Britanië is op 30 juni 2011 een jongen van 20 overleden na 12 uur lang gamen. De oorzaak: voedingstekort. De ouders van de jongen waren erg van slag, maar ze zijn niet tegen gamen. Wel vinden ze dat er meer voorlichting zou moeten zijn over de gevaren van gameverslaving. Maar wat zijn de oorzaken van gameverslaving?, en hoe gevaarlijk is gameverslaving?


Oorzaken


Er zijn meerdere oorzaken van gameverslaving, bijvoorbeeld dat het slecht gaat op school, op het werk of thuis. Door die dingen kan je meer behoefte krijgen aan gamen. Volgens Dr. B. Brouwer (Universiteit Amsterdam) is gamen slecht voor je, en hij raadt het af omdat je in een fantasiewereld komt die zo mooi is, dat je er niet meer mee wilt stoppen.


Gevolgen


De gevolgen van gameverslaving zijn erstig voor je omgeving maar ook voor jezelf. Je gezondheid gaat achteruit door een tekort aan beweging, voeding en hygiëne. 


Ook mentaal zijn er ernstige gevolgen. Je verliest je sociale vaardigheden waardoor je relaties verbreken en je opleiding en carriëre worden minder belangrijk.


In het Smit & Jones in Amsterdam doen ze verschillende onderzoeken naar gameverslaving. Ze weten dat 96,4% van de gameverslaafden een jongen is, en dat de verslaving vergelijkbaar is met een gok verslaving. Bovendien weten ze dat het langzaam begint en zich opbouwt. 'Gamen is goed voor je, je kan je agressie en fantasie kwijt als het maar beperkt is.'


We weten nu dat de gevolgen ernstig zijn. Ik ben het met Smit & Jones eens. Gamen kan leuk en goed voor je zijn, maar het ligt aan jezelf of je het in de hand houdt. Zorg ervoor dat jij de baas blijft over het spel en niet andersom.
REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.