Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Begrippen Feniks 1.1 geschiedenis

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Begrippenlijst door een scholier
  • 4e klas vwo | 173 woorden
  • 31 oktober 2014
  • 8 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.9
  • 8 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

Jagers-verzamelaars= Groepen mensen in de prehistorie die leefden van de jacht en wat ze in de natuur vonden. Jagers-verzamelaars waren nomaden en trokken in kleine groepen rond, op zoek naar voedsel.Prehistorie= Letterlijk ‘voor-geschiedenis’. De periode waarin de mensen in een bepaald gebied geen schrift kennen en gebruiken.Paleolithicum= Oude Steentijd, de periode waarin de jagers-verzamelaars leefden.Cultuur= Alles wat een groep mensen met gemeenschappelijke kenmerken voortbrengt, zoals taal, godsdienst, kunst, normen en waarden.Vruchtbare Halvemaan= Boogvorming gebied in het Midden-Oosten (het huidige Israël, Irak, Iran, Syrië) waar de landbouw is ontstaan.Landbouwsamenleving= Samenleving waarin het allergrootste deel van de bevolking leeft van de landbouw.Neolithische Revolutie= De overgang van jagen en verzamelen naar landbouw in de Nieuwe Steentijd. Dit gebeurde omstreeks 11.000 v. Chr. in het Midden-Oosten, mogelijk veroorzaakt door klimaatveranderingen. In de eeuwen daarna verspreidde de kennis van de landbouw zich naar Europa.Neolithicum= Nieuwe Steentijd, de periode waarin de mensen leven van de landbouw.Agrarische= Wat betrekking heeft op landbouw.Sedentair= Met een vaste, permanente woonplaats.


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.