ADVERTENTIE
Hoe neem je netjes ontslag bij je bijbaantje?

Je vindt je bijbaantje niet meer leuk of je hebt iets anders gevonden, maar hoe neem je dan netjes ontslag? Je leest alle tips over het nemen van ontslag op Youngpwr.nl, het nieuwe platform met alle informatie over werken en starten met ondernemen.

Check de tips van Youngpwr!

Aanbod van Arbeid: de beroepsbevolking: werknemers en werklozen.

Aanzuigeffect: als de werkloosheid daalt en mensen op zoek gaan naar een baan

Abstracte Markt: omvat het geheel van vraag en aanbod. Je kunt niet een plek aanwijzen waar vragers en aanbieders elkaar ontmoeten

Arbeidsjaren: Hiermee wordt een volledige baan bedoeld. Nu ongeveer 38 uur per week

Arbeidsmarkt: Een abstracte markt.Beroepsbevolking: alle mensen die willen, kunnen en mogen werken.Beroepsgeschikte bevolking: de beroepsbevolking plus de niet-beroepsbevolking. Het zijn alle mensen tussen de 15 en 65 jaar.

Centrum voor werk en Inkomen: instelling van de overheidConcrete markt: een plek waar vragers en aanbieders van arbeid elkaar in het echt ontmoetenDeelnemingspercentage: aantal personen in de bevolking dat tot de bevolking hoort totaal aantal personen in de bevolking x 100%Demografische Factoren: bevolkingsgroei, bevolkingssamenstellingDeeltijdwerk: een vast aantal uren per week werk, maar minder uren dan een volledige baanKrappe arbeidsmarkt: als er werkloosheid is en werkgevers moeilijk aan werknemers komen. Weinig aanbod, veel vraagNiet-beroepsbevolking: mensen tussen de 15 en 65 jaar die niet werken en niet op zoek zijn naar werkOntmoedigingseffect: door de hoge werkloosheid raken mensen ontmoedigd; ze denken dat ze toch geen baan meer vinden en schrijven zich niet meer in bij het arbeidsbureau.Organisatie van Arbeidsproces: door betere kinderopvang en betere mogelijkheden voor deeltijdwerk, is de opvoeding van kinderen beter te combineren met betaald werk

Participatiegraad: zie -> deelnemingspercentage.Potentiële beroepsbevolking: zie -> beroepsgeschikte bevolking.Ruime arbeidsmarkt: als er werkloosheid is en de werkgevers makkelijk aan werknemers komen.Vacature: een bedrijf is op zoek naar een werknemer voor een bepaalde functie.Vraag naar arbeid: de vraag van bedrijven en de overheid naar arbeidskrachten.Werkgelegenheid: het cijfer van werkgelegenheid geeft aan hoeveel mensen er echt werken, dat zijn de werknemers en de zelfstandigenWerkgelegenheid in arbeidsjaren: de werkgelegenheid in personen, omgerekend naar volledige banenWerkzame Beroepsbevolking: zelfstandigen en werknemersWerknemers: mensen die al een baan hebben.Zelfstandigen: mensen met een eigen bedrijf.


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.