Meningen over 5 boeken

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Balansverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 711 woorden
  • 27 september 2001
  • 288 keer beoordeeld
Cijfer 5
288 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Geachte meneer,

Ik wil proberen onder woorden te brengen waarom ik deze 5 boeken de mooiste vind die ik tot nu toe heb gelezen.

Hier komen de 5 boeken die ik het mooiste vind:

· De schoolstrijd · Het land van de leeuw · Morgen ben ik beter · Bruiloft aan Zee · Spijt

Ik wil het eerst over het boek De schoolstrijd hebben.

Titel: De schoolstrijd
Auteur: Sjoerd Kuyper
Mijn argument(en): ik vind het een mooi boek omdat ik het zielig vind voor de
hoofdpersoon dat haar alles tegen zit op school. Ze wordt verliefd op een jongen maar hij vindt haar lelijk. Ze weet niet meer wat ze aan moet. Maar dit boek kan net echt zijn en dat is het mooie. Het boek begint al goed, want ze is verhuisd en komt op een nieuwe school waar de ellende gelijk begint. Maar gelukkig komt alles op het laatst nog goed. Dit is een boek waarbij ik me helemaal kan inleven, je kunt het boek een beetje voorspellen dat je nog nieuwsgieriger maakt. Gelukkig is het boek ook nog makkelijk te volgen, want er staan bijvoorbeeld geen moeilijke woorden in. Het is zo geschreven dat een klein kind het nog kan volgen. Bij dit boek hoef je niet echt na te denken en dat maakt het ook nog makkelijker.

Het tweede boek gaat over: Het land van de leeuw.

Titel: Het land van de leeuw
Auteur: Agave Kruijssen
Mijn argument(en): dit is gewoon een schitterend boek. Het gaat namelijk over een jongen die geen horlogemaker wilt worden maar een soldaat van Napoleon. Hij beleeft spannende avonturen met zijn vriendin die hij later ontmoet. Veel vrienden van hem gaan dood. Het boek begint redelijk, mensen worden voorgesteld en later komt het mooie. Ik leefde met hem mee want hij beleefde verschrikkelijke avonturen, één voor één gaan zijn vrienden dood. Vooral is het een mooi boek omdat het echt gebeurd is. Het komt gelukkig op het eind nog allemaal goed. Dit is een boek dat weinig voorkomt maar het boek is makkelijk te volgen, geen moeilijke woorden geen lange zinnen niks moeilijks in het boek.

Het derde boek gaat over Morgen ben ik weer beter

Titel: Morgen ben ik weer beter
Auteur: Evert Hartman
Mijn argument(en): het is een schitterend boek omdat een meisje heel ziek is maar ze probeert zich zelf wijs te maken dat ze gauw beter zal zijn. Ze zegt elke keer:”Morgen ben ik weer beter”. En ook:”Maandag ga ik weer naar school”. Dit boek begint al sneu, ze wordt gelijk ziek maar het eindigt wel mooi. Ik leefde met haar mee een erg sneu verhaal. Het boek was heel makkelijk te volgen. Het leek net of het echt gebeurde, ja het komt zo vaak voor dat iemand ziek is.

Het vierde boek gaat over Bruiloft aan Zee

Titel: Bruiloft aan Zee
Auteur: Abdelkader Benali
Mijn argument(en): ook dit is een mooi, romantisch boek. Schitterend, want het gaat over iemand die gaat trouwen maar op dat moment is ze verdwenen. Later in het boek groeit er een nieuwe liefde, ze gaan trouwen en krijgen in het gezin. Het was een zielig boek, want de ander stond klaar om te trouwen maar ze komt niet. Dit komt gelukkig niet zo vaak voor. Het boek was wel moeilijk te volgen, moeilijke woorden en lange zinnen maar het was zeker wel een origineel boek. Het boek begon wel saai maar na dat ze verdwenen is werd het spannend en romantisch. Dat maakt het juist een mooi boek.

Het vijfde boek gaat over Spijt.

Titel: Spijt
Auteur: Carry Slee
Mijn argument(en): dit is een geweldig boek en het mooiste boek dat ik ooit heb gelezen. Ik leef mee met de gepeste jongen. De jongen wordt zo gepest dat hij maar beslist zelfmoord te plegen. Het boek is mooi opgebouwd, ondanks het slecht afloopt voor de jongen en gelukkig voor de pesters. Het boek is makkelijk te volgen, geen moeilijke woorden of lange zinnen. Het is een boek dat ik niet weg leg omdat ik wou weten hoe het verder liep. Dit is ook een verhaal dat wel eens voorkomt. Het is een boek dat zeer goed in elkaar zit.

Dit waren de 5 mooiste boeken en ik hoop dat u nu snapt waarom!!!

REACTIES

S.

S.

ik heb 'spijt' en 'morgen ben ik beter' ook gelezen
het zijn inderdaad super mooie boeken.

21 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.