Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Balansverslag

Beoordeling 4.6
Foto van een scholier
  • Balansverslag door een scholier
  • 5e klas havo | 578 woorden
  • 14 december 2003
  • 22 keer beoordeeld
Cijfer 4.6
22 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
Terugkijken

Aan welke activiteiten heb ik in deze 2 jaar deelgenomen:

- Aan het begin van het vierde leerjaar heb ik deelgenomen aan de CKV dag die door school was geregeld.
- Ook heb ik de twee workshoppen: drama en slagwerk gevolgd.
- Ik ben ook naar de bioscoop geweest en de film: Lord of the Rings The Two Towers.
- In het vierde jaar heb ik gekozen voor de reis naar Barcelona, daar hebben we veel culturele activiteiten bezocht en ik heb een verslag gemaakt over de gebouwen van Gaudi en wat over Gaudi zelf.
- Ook heb ik nog een verslag van een museum gemaakt: het museum De Schilpen in maasland.

- In de vijfde klas heb ik het boek: Robinson Crusoe onder de activiteit wereldliteratuur.
- Ook heb ik met school De Strip bezocht en daar heb ik een verslag van gemaakt.
- In het vijfde jaar zijn we ook nog naar het bedrijf de Graaf geweest, we gingen daar het gebouw zelf bespreken waarbij we lette op de inrichting en hoe het gebouw er aan de buitenkant uitzag.

Zowel de activiteiten in het vierde en het vijfde jaar waren leuk, maar sommige activiteiten wat minder als de andere. De bioscoop is altijd wel een leuke activiteit, daar ga je ook heen zonder een CKV doel. Maar als je ervoor CKV heen gaat dan let je wel op andere dingen, je let op de achtergronden de personages, camera beelden, etc.

Maar ook de activiteiten waarvan ik eerst dacht dat ze saai en niet boeiend zouden zijn heb ik gedaan. En achteraf viel dat eigenlijk best mee, bijvoorbeeld de gebouwen die we hebben bezocht van Gaudi. Toen ik het programma van de Barcelona reis doorlas thuis dacht ik saai we gaan naar een museum en naar gebouwen, maar toen ik er eenmaal was viel het wel mee. Ook het museum in Maasland vond ik achteraf wel leuk, dus ik heb met het vak CKV dingen bezocht die me eerst niet echt leuk leken maar die achteraf eigenlijk wel mee vielen.

Ik had niet verwacht dat kunst en alles eromheen zoveel inhield. Het klinkt misschien een beetje overdreven, maar na het hebben gemaakt van de opdrachten, en het maken van de culturele verslagen kijk je toch wat meer gedetailleerder naar kunst. Je weet bijvoorbeeld sneller het doel van de kunstenaar, en hoeveel tijd er wel niet achter het maken van een film, kunstwerk, schilderij zit.
Ondanks dat we veel activiteiten en veel hebben geleerd, heb ik het gevoel dat dit pas een heel erg klein deel van de kunst is. Ik denk dat ik nog lang door moet studeren om kunst echt goed te kunnen begrijpen! Ondanks dat ik het een vrij saai vak vind, heeft CKV meer indruk op me gemaakt dan ik verwacht. Toen ik hoorde dat we het vak in de vierde gingen krijgen dacht ik dat het een heel saai vak was met veel theorie. Maar nu ik terug kijk valt het allemaal wel mee, er kwam veel meer bij kijken dan alleen theorie. Allerlei andere activiteiten zoals de workshops kwamen er bij kijken. In het begin van het jaar werd me verteld dat we veel moesten doen aan verslagen en alles eromheen, maar gelukkig werden er heel veel activiteiten door school geregeld en was het niet zo heel veel werk als ik gedacht had. Kortom CKV was wel een leuk vak, soms wel saai en niet boeiend maar je leert er wel wat van.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.