Hoofdstuk 6: Seksualiteit

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
  • Antwoorden door een scholier
  • Klas onbekend | 2140 woorden
  • 28 juni 2016
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
5 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Opdracht 2.

Roël

Beste Roël, ik zou er met haar over praten zodat jullie samen kunnen bepalen of jullie zulke dingen willen doen. Maar je kan ook gewoon met haar gaan zoenen, want ik weet bijna zeker dat ze dat wil.

Groeten de beheerder.

Esmee

Beste Esmee, ik zou wat meer met hem omgaan en met hem afspreken en dan merk je zelf of hij je leuk vindt of niet en als je dan verkering hebt zou ik over seksualiteit praten.

Met vriendelijke groet de beheerder.

Maud

Beste Maud, ik zou eerst afwachten of ze er over pesten en als dat zo is zou ik naar de afdelingsleider gaan of naar je mentor. Het is fijn als je er ook met je ouders over praat, want zei kunnen je er mee helpen.

Groeten Daan

Mara

Ik zou het rustig opbouwen door eerst met haar te gaan praten en daarna met haar af te spreken. Als je dat hebt gedaan zou ik als eerst tegen haar vertellen dat je lesbisch bent. Als je het ‘normaal’ tegen je ouders verteld zullen ze er niks erg aan vinden. Ik weet zeker dat ze juist heel trots op je zullen zijn als je het zelf persoonlijk tegen ze zegt.

Met vriendelijke groet Thijmen

Damian

Ik zou het er met Anjuli over hebben of ze jou nog leuk vindt maar ik zou ook tegen haar zeggen dat je misschien ander gevoelens hebt voor een ander meisje. Als ze het uitgaat zou ik eerst een maandje wachten voordat je met het andere meisje neemt.

Ik hoop dat ik je genoeg hebt geholpen.

Groeten de beheerder

Antoinette

Beste Antoinette, je kan het beste met je moeder erover praten, want iedereen mag die krant lezen. Als het dan nog niet mag kan je tegen je moeder zeggen dat zei eerst de krant moet lezen en dan mag zeggen welke bladzijdes je mag lezen. Dat lijkt me een goeie oplossing.

Groeten Daan

Opdracht 3.

a.     1.  Wie is de mens?

        2.  Wat is de betekenis van lijden en dood?

        3.  Wat is tijd?

        4.  Wat is natuur?

        5.  Hoe leven mensen met elkaar samen?

        6.  Wat is belangrijk in mijn leven?

b.    

Roël

5

Esmee

5, 6

Maud

2

Mara

1, 4, 5

Damian

5, 6

Antoinette

6

Opdracht 4.

Ik heb een belangrijke vraag waar ik erg mee zit. Ik heb nu al zes maanden een vriend; voor die tijd was hij twee jaar lang mijn beste vriend. Ik voel me nu wel ‘ready’ om het met hem te doen.

Hij heeft ook condooms en zo, maar ik wil eerst het liefst aan de pil of zoiets. Ik ben nu 16 jaar, maar ik durf het niet aan m'n moeder te vragen. Hoe moet ik zomaar naar mijn moeder gaan en haar vertellen dat ik er klaar voor ben en dat ik graag aan de pil wil? Is dat niet raar? Anoniem

Nee dat is totaal niet raar. Iedereen komt in deze tijd in zijn leven dus is het heel normaal. Vraag het gewoon aan je moeder en ze zal eerder trots zijn dan het raar vinden. Groeten Thijmen

Is het normaal dat je je adem inhoudt tijdens het masturberen? Gr. Angela

De een doet het op de ene manier en da ander op de andere. Het is waar jij het meeste genot in hebt. Het komt ook wel vaker voor dat mensen dit doen dus je bent lang niet de enige. Groeten Thijmen

Ik ben een meisje van 11 en ik wil graag seks met een klasgenoot. Maar ik weet niet hoe ik moet pijpen en hoe kan ik het hem het beste vragen?

Ik wil graag je hulp en hebben je tips? Ik heb ook al een keer seks gekeken op het internet. Is dit fout? Help me alsjeblieft! Ik verlang er heel erg naar! Wanhopig meisje

Je bent nog maar 11 dus ik zou zeggen dat je nog iets te jong bent voor seks. Als je zelf op internet dingen wilt opzoeken moet je zelf weten of je dat doet. Mensen van jouw leeftijd zijn namelijk nog al nieuwsgierig in die dingen en dat is niet verkeerd. Ik zou voor seks eerst een serieuze relatie krijgen met je klasgenoot en begin rustig. Ik zou nog wachten met seks maar eerst gewoon zoenen en zo. Groeten Thijmen

 Opdracht 5.

Dit wil je ook lezen:

< >Mening van Daan en Thijmen: Bij seksualiteit denk ik zelf aan seks hebben maar ook de dingen die erbij voorkomen, zoals mag je seks hebben voor het huwelijk, wel of geen condoom, maar ook hoe er over gesproken wordt over seksualiteit in verschillende landen en hoe mensen er mee om gaanAlles wat het geslachtsverkeer betreft.Een onderwerpLichamelijk aspect: De geslachtskenmerken van jongens en meisjes. Zoals primaire geslachtskenmerken en secundaire geslachtskenmerken.

Uitspraak

Aspect van seksualiteit

a.

Pamela Anderson is voor velen een sekssymbool.

Sociaal

b.

Enese wilde met haar man zo snel mogelijk kinderen.

Relationeel

c.

God wil dat mensen van elkaar genieten.

Emotioneel

d.

Minke heeft een aantrekkelijk lichaam.

Lichamelijk

e.

Voor mij is seks het belangrijkste in leven.

Emotioneel

f.

De samenleving keurt incest af.

Sociaal

g.

Seks is lichamelijk genieten.

Emotioneel

h.

Bij geslachtsgemeenschap kan HIV worden overgedragen.

Lichamelijk

i.

In het leven gaat het om seks, geld en macht.

Sociaal

j.

Seks en liefde horen bij elkaar

Relationeel

Opdracht 9.

< >Rolpatronen zijn de manieren hoe mensen onderling functioneren. Zo zijn er bepalen rollen die er zijn: moeder, kind, docent.Leider en volger. De gene die leid en de gene die de leider volgt.Een beroemde man of vrouw die door een grote groep mensen seksueel aantrekkelijk wordt gevonden.Op volgende bladzijde.

Leonardo DiCaprio

Hij wordt door vele mensen aantrekkelijk gevonden. Hij is erg beroemd omdat hij in vele films heeft gespeeld. Zoals:

Wolf of Wall Street, Blood Diamond, The Aviator.

Doutzen Kroes

Ze is een Nederlands supermodel en wordt door vele mensen ook erg aantrekkelijk gevonden. Ze stond wederom ook meerdere keren in bijvoorbeeld de Vogue, Bazaar en Flare.

Marilyn Monroe

Ze is beroemd geworden als actrice in onder anderen: How to Marry a Millionaire, Gentleman Prefer Blondes. Ze is een sekssymbool omdat ze, vooral in haar tijd, een nieuw voorbeeld van schoonheid was.

Arnold Schwarzenegger

Hij was vroeger een bodybuilder en was hierdoor er beroemd geworden. Hij wordt als een sekssymbool, omdat hij, in de tijd dat hij een bodybuilder was, er voor vooral vrouwen erg aantrekkelijk uitzag.

Rita Heyworth

Ze was een filmactrice, danseres en musicalactrice en werd hiermee erg bekend. Ze werd vooral door soldaten in de Tweede Wereldoorlog als sekssymbool beschouwd. Zo werd ze een ‘Pin-upgirl’: beroemde actrice die pikante foto’s liet maken van haar en die werden rond verspreid om ze bijvoorbeeld op te hangen aan muren. Daar komt Pin-up dan ook van.

Opdracht 11.

Hebben we in de klas over gepraat.

Opdracht 12.

Mag seks op tv worden uitgezonden op tijdstippen dat veel kinderen kijken?

Naar mijn mening mag dat, want mensen die dat willen zien moeten er altijd naar kunnen kijken. Maar ik vind wel dat er een account voor moet worden aangemaakt om het te kunnen kijken of dat je er een code voor moet invullen zodat kinderen het niet zomaar kunnen kijken, omdat dat soort tv nog niet voor hun geschikt is.

Wie neemt het initiatief bij het vrijen: de jongen of het meisje?

Ik vind zelf de jongen, want het meisje heeft al veel ‘lastige’ dingen te verdragen zoals; de baby 9 maanden in de buik hebben en de bevalling maar ook om de maand ongesteld zijn. Dus dan heeft de jongen het helemaal niet zwaar dus vind ik dat het zijn taak is om het initiatief te nemen bij het vrijen.

Hoe oud moet je zijn voor een seksuele relatie?

Ik vind dat je helemaal zelf mag weten hoe oud je moet zijn voor een seksuele relatie, maar ik vind dat je niet seks mag hebben als je zelf minderjarig bent en seks hebt met een meerderjarige.

Opdracht 13.

Seks mag dan niet alles zijn, alles heeft met seks te maken: Seks is niet alles in je leven en ook niet alles hangt af van seks, maar seks heeft wel met heel veel dingen te maken.

Liefde is meer dan vier blote benen in bed: Liefde is niet alleen seks met elkaar hebben, maar ook altijd voor elkaar klaar staan wat er dan ook gebeurd. 

Mannen zijn jagers, vrouwen zijn wezens die gejaagd willen worden: Mannen zoeken een vrouw met wie ze naar bed willen en dan gaan ze vaak weer met een andere vrouw en de vrouw gaat dan vaak een met een aantal mannen naar bed.

Wat is liefde? Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan:
Mensen zijn snel verliefd maar het gaat ook vaak mis, de liefde gaat over en dan zoek je weer iemand nieuws om van te houden maar het moet dus wel echt goed gaan tussen 2 personen. Mensen zeggen dus vaak te snel dat ze van iemand houden. 

Liefhebben is niet allen “graag mogen”, het is vooral een kwestie van begrijpen: Als je verliefd op elkaar betekent het niet dat je elkaar heel erg mag en leuk vindt, maar ook dat je elkaar heel goed begrijpt.

Opdracht 14.

a. Hij ziet dan genot als het grootste doel van zijn leven.

b. Hij vindt het lekker en zegt dat je niet van iemand hoeft te houden om er seks mee te hebben. Hij wil het liefst elke week weer een nieuw meisje en een vaste relatie komt er dan niet van. Daar wilt hij ook nog niet aan denken, want hij is dan zijn ’vrijheid’ kwijt.

Opdracht 15.

Op volgende bladzijden.

Opdracht 16.

Bij iemands opvoeding in het islamitisch geloof, is de Koran heel belangrijk. De Koran staat positief tegenover seksualiteit. Je mag voor je huwelijk nog nooit seks hebben gehad. In deze cultuur is het bloed van het gescheurde maagdenvlies bij de eerste geslachtsgemeenschap het bewijs van de maagdelijkheid voor de man en voor zijn familie. Over het algemeen denken turken minder traditioneel over dit soort zaken dan Marokkanen. Dat zie je ook bij het dragen van hoofddoeken.

Opdracht 17.

Een kant is dat seksualiteit binnen de islam gezien word als een mogelijkheid voor genot. Een andere kant is dat het ook word gezien als gevaar. Wanneer mensen te vrij omgaan met seksualiteit leidt dat tot ontwrichting en chaos. Met name aan de man wordt een grote seksuele drang toegeschreven. Deze drang moet niet onderdrukt worden want dat is gevaarlijk voor de gezondheid van het individu.

Opdracht 18.

a. Ze begint pas iets met een jongen als ze echt om die jongen geeft. Eerst moeten ze elkaar beter leren kennen en vervolgens kun je pas van elkaar houden. Pas daarna komt seks aan de orde. Seks en liefde horen bij elkaar en daarom je niet zomaar met iemand iets beginnen.                       

b. Haar moeder volgt de kerk nog meer, maar Daniëlle is daar iets losser in.

Opdracht 19.

Want Christenen zijn voor de wet getrouwd en voor de kerk, uit overtuiging. En het huwelijk is door God ingesteld. En door het huwelijk hebben stelletjes elkaar trouw beloofd.

Opdracht 20.

Uitspraak

Hedonist

Moslim

Christen

Geen seks zonder liefde

X

Eerst verkering, dan seks

X

Eerst trouwen, dan seks

X

Als je zin hebt om te vrijen doe je dat gewoon.

X

Seks voor het huwelijk moet kunnen.

X

Seks is er om van te genieten.

X

Door seks kun je uitdrukking geven aan de liefde voor je partner.

X

Een meisje hoort als maagd het huwelijk in te gaan.

X

Het huwelijk is een instelling van God.

X

Homoseksualiteit moet kunnen.

X

Zelfbevrediging moet kunnen.

X

Opdracht 21.

Jodendom: Seksualiteit is geen taboe binnen het Jodendom. Er wordt niet raar over gesproken. Je mag seks voor het huwelijk hebben. Het is eigenlijk de bedoeling dat je eerst seks moet hebben voordat je verliefd wordt. Er zijn een aantal dingen die je niet mag doen tijdens het seks hebben, zoals homoseksualiteit.

Humanisme: Het Humanisme staat seks toe als genotsmiddel, maar alleen als de man en de vrouw het goed vinden als genotsmiddel. Dat seks niet meer alleen voor voortplanting wordt gebruikt, is voor de Humanisten een soort bevrijding. Humanisten vinden dat je zelf moet weten op welke leeftijd je eraan begint.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.