ADVERTENTIE
Zo verlaag je jouw stress voor een toetsweek!

Deze week is natuurweek. Samen met hogeschool Van Hall Larenstein laten we zien wat jij kunt studeren waarmee je een bijdrage kunt leveren aan het behoud van de natuur. Reporter Isa zocht uit hoe het beste kunt ontspannen als je stress hebt. Op de landingspagina lees je nog veel meer over natuurstudies.

Alles over natuur

CKV1 THEMA LIEFDE

AFDELING I
Opdracht 1
1a.) Dat je houdt van een bepaald persoon, veel om die gene geeft. Ik voel dat voor familie, vrienden en vriendinnen.
· Met elkaar omgaan
· Alles doen voor elkaar
· Zoenen (tongen)
· Lief zijn voor elkaar
· Betrouwbaarheid
· Trouwen
· Kinderen
· Vlinders in je buik
· Samenwonen
· Knuffelen
Dan denk ik aan slowmuziek, een liefdesgedicht of een erotische film.
b.) Rood staat voor passie. Ik denk rustige muziek zoals lovesongs en R&B etc.
2b.) Door lieve dingen tegen elkaar te zeggen, elkaar te knuffelen en kado's geven aan elkaar.


3a.) Een hartje
Cupido
Amor
4.) Nee, kunst spreekt mij niet echt aan en vind ook niet echt dat liefde uitgebeeld kan worden door middel van een plaatje. Liefde is meer hoe je doet tegenover elkaar en niet wat andere mensen zien.
AFDELING II
Opdracht 2

1.) 1632 - 1675, De belangrijkste periode is +/- 1660.
2a.) Het is volgens mij een schokkende brief, het meisje lijkt erg geschokt. Nee niet echt, ik vind de kleuren wel mooi, maar het onderwerp spreekt mij niet echt aan.
2b.) Ik zie een meisje, dat voor een raam staat, die net een schokkende brief van iemand heeft gehad. Voor haar op bed ligt fruit te verrotten. Ook zie je een groot gordijn hangen en een stoel staan.
3a.) De kleuren van het schilderij en de rustige sfeer in de kamer.
3b.) Ja, je zit aan haar gezichtsuitdrukking en postuur dat ze erg bedroefd is.
3c.) Omdat er nu weer een wereld voor haar open staat nu haar relatie met de persoon die de brief heeft geschreven over is. Het effect daarvan is beeldend dat ze dat ze er weer fris tegen aan kan en inhoudelijk dat er een wereld voor haar open gaat. Hij probeert ermee te symboliseren dat het meisje weer vrij is.
4a.) Haar ex-vriend, dit kan je zien aan haar gezichtsuitdrukking en lichaamshouding, Nee niet echt.
4b.) Dat je ziet dat het een liefdesbrief is waarin het wordt uitgemaakt met het meisje op het schilderij. Hij wou de kijker na laten denken over zijn schilderij. Hij heeft in plaats daarvan een gordijn geschilderd, dat een andere meer rustige sfeer geeft.
5a.) Ze voelt zich moedeloos en slap, de gordijnen hangen er maar een beetje bij. Ik denk dat het meisje zich ook zo voelt door het lezen van de brief.
5b.) Het etenswaren op dit schilderij is aan het verrotten en dat laat zien hoe het meisje zich diep van binnen voelt, haar wereld stort in.
5c.) Ja, zoals ik al zei bij b.), het fruit laat zien dat het meisjes wereld in elkaar aan het storten is. Ik denk niet dat ze de brief eerder gelezen heeft, want haar gezichtsuitdrukking lijkt erg geschokt.
6a.) Het is volgens mij een schokkende brief, het meisje lijkt erg geschokt. Nee, mijn mening is niet gewijzigd, ik denk er nog steeds hetzelfde over.
6b.) Ja, hij wil haar gevoelens duidelijk aan je maken.
7.) Ik vind op zich wel een mooi schilderij. Er zijn mooie kleuren gebruikt en alles is realistisch geschilderd. Alleen het onderwerp van dit schilderij spreekt mij niet zo aan.
AFDELING II
Opdracht 3

1a.) Ja, het schilderij gaat over liefde en je kan het standpunt van Blake over het thema liefde niet echt goed zien. Je kan er best wel duidelijk uit halen dat het over liefde gaat, maar niet doordat hij dat zijn handschrift heeft laten zien, maar door de hartjes tussen de plaatjes in.[plaatje0]
1b.) Hier zie je duidelijk dat liefde het onderwerp is, maar het kunswerk ziet er niet echt stripachtig uit. De persoonlijke gevoelens kan je wel zien (de mensen lachen) en een persoonlijke manier van schilderen is er ook. Dit is dus niet echt een pop-art kunstwerk.[plaatje1]
Alhoewel dit kunstwerk wel stripachtig is, is het zeker geen pop-art kunstwerk. Het heeft niks met liefde te maken, en de gevoelens van de kunstenaar kan je er al helemaal niet uit halen.
2a.) Vroeger heb ik Panini-voetbalplaatjes en plaatjes van de Ninja Turtles gespaard. Dit deed ik omdat ik helemaal gek was van voetbal en omdat ik zo sterk wou zijn als de Turtles. Ik denk dat ik het dus deed omdat ik net zo goed en sterk wou zijn als hun, en dacht dat dit door middel van plaatjes sparen wel zou lukken.
2b.) Je kan deze plaatjes in speciale boeken bewaren, maar je kan het ook ergens anders opplakken en bijvoorbeeld de leukste in een etalagekast plakken ofzo.
2c.) Hier zijn plaatjes over liefde verzameld. Het onderwerp is dus liefde, en dat spreekt mij wel aan, maar ik zou zelf nooit zulke verzamelingen aanleggen.
3a.) Ik denk dat de symbolen van liefde op deze afbeelding alleen de hartjes zijn. Ik zie niet echt elementen die betrekking hebben op een liefdesbrief, alleen maar plaatjes van telkens een man samen met een vrouw.
3b.) Hij heeft er een collage van gemaakt. Door de verschillende soorten foto's die toch allemaal met elkaar te maken hebben krijg je een hele vreemde, maar leuke, combinatie.
3c.) Ik denk dat de kunstenaar juist deze plaatjes heeft gekozen zodat mensen zich er in zullen herkennen. De meeste mensen hebben wel een 'romantisch, poetisch' liefdesleven gehad, maar het duurt meestal niet al te lang, want na een tijd hou je nog wel van elkaar, maar je doet weinig romantisch meer.
4a.) Ik denk niet dat het toeval is dat deze beide werken een raam als onderdeel hebben. Ik denk dat het raam zoiets voorstelt dat liefde vrij is en je kan het zo open doen en eruit stappen, oftewel het uitmaken. Ik zie het verband denk ik wel.
Opdracht 12
1.) Je kan dit doen door bijvoorbeeld een brief of gedicht te schrijven. Ook kan je bijvoorbeeld in een discotheek de ander een drankje aanbieden en een babbeltje maken, maar het beste is gewoon tegen die persoon te zeggen dat je haar leuk vindt.
2.) Robijn Black Velvet. In deze reclame probeert de maker je ervan te overtuigen dat zijn waspoeder je zwarte kleren, en dus jezelf er erotischer uit kan laten zien. Wij vinden dit een aantrekkelijke reclame omdat het grappig en erotisch is.
3a.) Leren kleding, of een mooie egale stof. Een bepaalde kleur vinden wij echt noodzakelijk.
3b.) Levi's Twisted. Het meisje en de jongen hebben allebei dezelfde kleren aan en ze zijn op elkaar verliefd. Je let meer op de broek die ze aan hebben omdat de broeken vanzelf uitgaan en om elkaar heen wikkelen (->Twisted). Ze zitten dan als verliefd paar zonder broek.
3c.) Britney Spears heeft een sensuele uitstraling. Ze is vaak schaars gekleedt. Door de media ontstaat deze uitstraling nog meer. De muziek en teksten passen soms wel, maar meestal niet bij elkaar.
4a.) Clichematig: American Pie. De scene dat de jongen wordt verleid door het meisje Nadia. Ze ligt naakt op bed en verleidt hem. Origineel: Een jongen Scherman heeft tegen iedereen gezegd dat hij met een meisje gevreeen heeft, maar dat is niet zo. Zij zet hem voor lul op het schoolfeest en hij plast dan in zijn broek.
4b.) Deze scenes zijn typerend voor deze generatie. Hij zet muziek op (bij cliche) en gaat strippen, voordat hij denkt dat hij sex met haar heeft. Bij beide scenes zijn de verlichting goed geregeld, de karakters zijn goed gespeeld en het is leuk om naar te kijken.
Opdracht 16

1a.) 1.) Sandro Botticelli -> 1500
2.) Antonio Corregio -> 1531
3.) Agnolo Bronzino -> 1545
4.) Titiaan -> 1515
1b.) 1.) "Mystieke geboorte van Venus". De functie van het naakt afbeelden hier is om te laten zien dat de persoon zojuist is geboren. Het is hier een symbolisch motief.
2.) "Danae". Dit is meer een psychologisch motief. De kinderen zijn ook naakt afgebeeld om te laten zien hoe weinig kwaad ze kunnen doen.
3.) "Venus en Cupido, dwaasheid en tijd". Dit motief is meer erotisch, dit zie je ook op de manier hoe ze elkaar beet houden.
4.) "Hemelse en aardse liefde". Zoals de titel al zegt is ook dit een schilderij met een erotisch motief. Je ziet een man, een vrouw en waarschijnlijk hun kind. De man is half uitgekleed, maar de vrouw nog niet en het kind is naakt.
Ik vind de voorbeelden niet zo leuk, maar als ik moest kiezen zou ik die van Botticelli kiezen, deze vind ik het mooist door de compositie.
2a.) 1.) Op dit schilderij aanbidt de vrouw de man. Den gaat waarschijnlijk op jacht ofzo en de vrouw heeft dit liever niet.
2.) De vrouw op dit schilderij heeft het duidelijk naar haar zin, van de man zie je niet zoveel.
3.) Hier wordt de vrouw aanboden. Je ziet niet echt een duidelijke reden hiervoor, maar ze zullen allebei wel stapelverliefd zijn.
2b.) Door de vrouwelijke geslachtsdelen te verhullen of vaag te tekenen. Bloot heeft een grote functie daarbij.
2c.) In 3.), alleen de uitdrukking op haar gezicht al staat me niet aan. Ze laat zich aanbidden en doet niks om het de man plezierig te maken. Ja, hij doet heel onderdanig.
3a.) Er worden mystieke kleuren gebruikt zodat het wel erotisch getint is.
3b.) 2.), omdat de vrouw hier echt aanboden wordt
1.), de kleuren bij dit schilderij vind ik het mooist
Nee, dat is niet dezelfde afbeelding.
4.) 1.). Op dit schilderij zie je een man, een vrouw, een kind en op de achtergrond 2 honden. De man heeft een speer in zijn handen, dus hij gaat waarschijnlijk op jacht.
Peter Paul Rubens
Venus en Adonis
ca. 1635
197,4 x 242,8 cm
Er is op een doek geschilderd met denk ik olieverf.
5.) Ik krijg het gevoel dat deze 2 mensen er veel van elkaar en van hun liefdeskind houden.
6.) Het ligt eraan op wat voor manier je het bekijkt. Ikzelf vind dit geen kunst maar gewoon een erotiek getinte foto.
Opdracht 17
1a.) Bij Madonna valt het roze-kleurige pakje erg op en maakt de foto wel aantrekkelijk. Bij foto 2 vallen de kleuren van het bosje bloemen vooral op. Wij vinden dit absoluut geen aantrekkelijk schilderij, dus kunnen wij ook niks aantrekkelijks noemen.
1b.) Ze hebben beide hun ogen gesloten. Het komt op ons over alsof ze beiden de wereld een beetje moe zijn.
1c.) Ze hebben het accent op bloot gelegd. De middelen die ze hebben gebruikt zijn weinig kleren.
1d.) Afbeelding 1 is fel en actief. Afbeelding 2 is meer rustig en mysterieus.
2.) Dat vrouwen slank moeten zijn. Dat denk ik doordat de riem wel erg strak zit bij het corset.
3a.) De borsten, met de bedoeling dat je niet op het corset let.
3b.) Niet echt, Wij vinden de kleur rood erotischer. Wij denken dat hij daarvoor gekozen heeft om op te vallen en niet op anderen te lijken. Ja, eigenlijk best wel, ze wou op opvallen en niet zo Jan Modaal als iedereen zijn.
4a.) Dat vrouwen grote borsten moeten hebben. Wij vinden deze foto helemaal NIET aantrekkelijk.
4b.) Wij snappen niet echt waarom hij dit model heeft gekozen. Wij vinden zelf de vrouw niet echt mooi, maar hij misschien wel.
5.) Ja, wij vinden Madonna een vamp. Ze oogt als een lief meisje, maar ondertussen kleedt ze zich wel zo extravagant en gedraagt zich als een echte vamp.
Opdracht 18
1a.) Gedaan
1b.) Ik vind dit een niet zo'n interessant gedeelte
1c.) Het land van de dikke mensen.
2a.) De bewegingen zijn afwisselend snel en langzaam. Het ritme van het dansen is gewoon op de maat van de muziek. Er wordt met niet zoveel kracht of spanning gedanst en de danser gebruiken de ruimte zeer goed. Het effect van het synchroon bewegen is dat de bewegingen meer nadruk krijgen.
2b.) Door de pakken zijn de bewegingen van de dansers minder energiek dan als ze zonder pak zouden dansen. Bewegingen als de splagaat en split zullen haast onmogelijk zijn. Juist deze bewegingen zullen dus extra interessant zijn. Voor zulk soort mensen zijn die bewegingen zelfs sierlijk.
2c.) Ik vind de muziek totaal niet bij het stuk passen en het maakt me geirriteerd en zenuwachtig. De muziek zweept de dansers wel op en laat ze van die bewegingen maken.
3a.) De dikke en vrolijke kostuums hebben een groot effect op het ballet. De dansers kunnen zich daardoor moeilijker bewegen en dat maakt het wel wat interessanter.
3b.) Je kan de gezichten niet echt goed zien en ik vind dat juist daardoor extra de nadruk op het dansen ligt.
4.) Het einde roept niet echt emoties bij me op, maar als dit mij zou gebeuren was ik gaan flippen.
5a.) Om de vorm van naaktdansen.
5b.) Ze zagen er heel slank uit, het is kritisch en komisch bedoeld.
6.) Ik vind dit ballet echt saai en vind het nergens op slaan dat ze in zulke kostuums rond lopen te huppelen, maarja ze moeten het natuurlijk zelf weten...
Opdracht 21
1.) Gedaan
2a.) Deze ringen zijn vooral voor de sier bedoeld. De man zal deze ring wel aan de vrouw hebben gegeven bij hun bruiloft, want ik vind bijna al deze ringen er vrouwelijk uit zien.
2b.) De symbolische betekenis is dat ze elkaar eeuwig trouw blijven, dat zie je aan de handjes die elkaar toereiken en zich daarna niet meer los willen laten maken. Zoals ik al zei zijn deze ringen voor getrouwde mensen bedoeld.
2c.) Aan het strakke en moderne uiterlijk te zien zijn de ringen van foto 13a veel nieuwer zijn.
2d.) De ring op foto 13a vind ik veel strakker en mooier, omdat ik die frutsels bij de andere ringen niet mooi vind.
3a.) Het symboliseert denk ik een mannetjes en een vrouwtjes-ei. Ik vind dat de ringen zo niet mooier uitgaan zien. Maar de sfeer past wel bij de vorm van de ringen.
3b.) Eerst gewoon een rondje en dan met een denkbeeldig kartelschaartje er een soort kroontje van gemaakt.
3c.) Door er 1 om te draaien en het zo in elkaar te schuiven. Door verschillende karteltjes in de ringen te maken. Ja, het ligt eraan hoe de koper de karteltjes wilt.
3d.) Het lijkt op een kroon. Ik denk dat de maker eerst de naam verzonnen heeft.
Opdracht 22
1a.) Ze zijn voornamelijk voor de sier.
1b.) Het is gemaakt van goud en een ander metaal.
2a.) Ik denk gevlochten kleding zoals katoene kleding.
2b.) 13c, omdat dat echt gevlochten is, symboliseert het meer de kleding.
2c.) Ja, het verschil in dikte van de ring, de dikste ring is voor de man.
3.) Omdat je naar de gedachtes erachter echt goed moet nadenken.
4.) Ontwerp 1, foto 13 c, omdat die stoerder is dan die ander. Die ander is te strak met een lelijk ding erop.
Opdracht 24
1.) Gedaan!
2a.) Je ziet hier een vorm van academisch ballet en het genre is verhalende of uitbeeldende ballet.
2b.) Ze uiten de gevoelens van de schrijver van het stuk uit, het is een liefdespel.
Extra Opdracht 9
1.) Gedaan!
2.) Met moderne puurheid bedoelen ze een zelfbewustzijn van het (vaak haastige) leven dat we leiden, voornamelijk in de stad of in de omgeving daarvan. Dit herken je niet in het werk van Alexander van den Hoven, zijn ringen zijn rustig en mooi versierd, dit is het niet het leven wat genoemd wordt.
3.) Nee, we zien niet echt veel overeenkomssten, misschien dat de tegenwoordige kunst simpeler is dan die van vroeger.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

K.

K.

met deze antwoorden van ckv kan ik niks anders zeggen dan: je bent nu toch wel het op een na meest geëerde verschijnsel op deze wereld voor mij. Ik haat ckv zo en jij zet rustig die antwoorden op Internet,hartstikke bedankt

17 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

H.

H.

hey hallo heb je misschien van ckc van opdracht 3 de antwoorden
daar moet je een performance maken
aub help me

16 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast