Hoofdstuk 6 paragraaf 2

Beoordeling 8
Foto van Dynara
  • Aantekening door Dynara
  • 3e klas vmbo | 163 woorden
  • 7 april 2021
  • 2 keer beoordeeld
Cijfer 8
2 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Economie hoofdstuk 6 Productie en markt
Paragraaf 2: Van alle markten thuis?
Een concrete markt is een plaats waarop afgesproken tijd en plaats goederen worden verhandeld. De weekmarkt is een voorbeeld ervan, maar ook bijvoorbeeld een supermarkt.
Een abstracte markt is het geheel van vraag naar en aanbod van een product. Dus daarvan zijn voorbeelden bijvoorbeeld een huizenmarkt, maar ook een oliemarkt.
De producenten zorgen op de markt voor het aanbod van producten, de consumenten zorgen voor de vraag naar de producten.
De winkelier moet minstens de inkoopprijs terug verdienen. Maar hij houdt ook rekening met de markt en de concurrenten. Dat zijn alle bedrijven die goederen of diensten aanbieden die in dezelfde behoeften van de consumenten voorzien.
De evenwichsthoeveelheid kun je aflezen, dat is de hoeveelheid producten die gevraagd en aangeboden worden bij de evenwichtsprijs. De evenwichtsprijs is de prijs waarbij vraag en aanbod gelijk aan elkaar zijn.
Het marktaandeel is de afzet van een bedrijf als percentage van de totale afzet van dat product.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Ook geschreven door Dynara